Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

QUOTE(Irina-i @ 2008 12 13, 21:33)
man Sju vardas tikrai grazhus smile.gif iskarty asociacijos su filmu "Curly Sue" ten tokia na labai jau grazi mergaite vaidino  wub.gif  kiek teko girdet,tai bus "pasakyk Sju"  4u.gif
taip pat galima pasakyt,kad vardas Saule  irgi nesaaaamone  schmoll.gif  nors sitas vardas irgi labai siltas ir grazhus,bet..o gal kazkas nesupras,kad kalba apie saule danguje arba mergaite Saule  g.gif  biggrin.gif o Sju trumpas vardas,nors seneliai isimins,nes zinau toki pavyzdi,kai berniuka pavadino Raigardu,tai mociute niekaip isimint negalejo,tai pradejo vadint Regu  biggrin.gif  gal is kaimo bobute,o gal daug metu,sito nezinau..tik va toks pavyzdelis,kad gal kartais kuo trumpesnis,tuo geresnis,o ne kuo labiau "tiuninguotas"..
dar pliusas tos Sju,kad tikrai kai mamyte kvies dukryte pro langa/kieme arba ziures sarashus darzely, tai bus tokia tik viena mergaite,o ne puse kiemo,kaip labai jau daznai buna su Emilijom,Dominykom ir ypac Gabrielem ir Milanom  doh.gif
kiekviena mamyte galvoja,kad jos vaikas ypatingas,tai ta mamyte gal ir nusprende pavadint vaikus ypatingais vardais  4u.gif

lietuviškai ta Sju skamba nevykusiai, jau nekalbant apie rašybą schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2008 12 16, 16:36)
lietuviškai ta Sju skamba nevykusiai, jau nekalbant apie rašybą  schmoll.gif

kas pasake,kad nevykusiai? 4u.gif ta mamyte mano tikrai atvirksciai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2008 12 15, 20:09)
Na taip, išgyventi galima, bet nepatogumas būna baisus, ypač tokiose situacijose, kai tarkim lauki pas gydytoją kol pakvies ir karpai ausim su kiekvienu vardu, nes niekad nežinai kaip tave pakvies. Jau nekalbant apie tai kad užsienyje valstybinės įstaigos neturi LT raidžių, tai ir užrašomi tie vardai belekaip: taip ir gaunasi kad pase vienas variantas, banko kortelėj kitas, draudimo kortelėj trečias ir pan.

Plius dar ir tai kad kai tu koks nors žymus krepšininkas tai viena, o kai tiesiog paprastas pilietis, visai kas kita - kai visi dokumentai skirtingi, kartais būna ir problemų įrodyt kas tu toks.

nuo žmogaus priklauso. toj pačioj jav tautų katilas, tai kokį gremėzdišką afrikietišką vardą gal net sunkiau ištarti negu Giedrė. ir man nuoširdžiai gaila lietuvių, kurie gėdijasi savo šaknų. + dar to ir nepripažįsta.
---------
o Sju yra paprasčiausia Zuzana cool.gif
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2008 12 16, 18:42)
nuo žmogaus priklauso. toj pačioj jav tautų katilas, tai kokį gremėzdišką afrikietišką vardą gal net sunkiau ištarti negu Giedrė. ir man nuoširdžiai gaila lietuvių, kurie gėdijasi savo šaknų. + dar to ir nepripažįsta.
---------
o Sju yra paprasčiausia Zuzana  cool.gif

o Zuzana grazus vardas? lotuliukas.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Irina-i @ 2008 12 16, 19:20)
o Zuzana grazus vardas?  lotuliukas.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

o kuo ne? rolleyes.gif tai, kad pavadina Sju, esmės nekeičia cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Irina-i @ 2008 12 16, 19:20)
o Zuzana grazus vardas?  lotuliukas.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Kaktos neskauda?

Zuzana šimtą kartų geriau už Sju... tongue.gif
Aš manau, kad suteikdama mama Sju vardą pasityčiojo iš dukros.
Atsakyti
lotuliukas.gif Kokia inirtinga diskusija......Tiesiog kiekvienas turi savita grozio samprata,ir jei kazkam vienas raidziu saskambis labai grazus,tai nereiskia,kad kitam jis irgi patinka rolleyes.gif .Siaip as uz iprastus vardus.Su lietuviskom galunem,ir turincius prasme. thumbup.gif Pati esu pavadinta labai retu,bet grynai lietuvisku vardu,ir man tai patinka. blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elariux @ 2008 12 17, 11:10)
lotuliukas.gif Kokia inirtinga diskusija......Tiesiog kiekvienas turi savita grozio samprata,ir jei kazkam vienas raidziu saskambis labai grazus,tai nereiskia,kad kitam jis irgi patinka rolleyes.gif

drinks_cheers.gif bet reikia nepamiršti, kad vaiką tik paleidi į gyvenimą ir tas vardas bus vaiko. dabar net nesu garantuota, kad kalbam apie Sju moterį, o ne vyrą.
o ir normalūs vardai vieniems patinka, kitiems ne. pvz., man patinka Jonas, bet nepatinka Bronius ir Stasys.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2008 12 16, 17:42)

Kad tautų katilas, dar nereiškia jog vaikams su gremėzdiškais afrikietiškais vardais yra kažkaip lengviau negu su lietuviškais - tas pats š tik kitoj rankoj liaudiškai tariant. Plius tikrai nėra taip kad jau kiekvienas juodas su neištariamu vardu - kaip tik atvirkščiai, dauguma afrikiečių turi netgi labai tradiciškus biblijinius vardus, iš dalies ir dėl to, jog religija tose bendruomenėse gerokai svarbesnė negu LT.

Plius man irgi nuoširdžiai gaila tų lietuvių kurie duoda vaikams neištariamus vardus, bet vaikai nei lietuviškai kalba, nei jiems ta Lietuva įdomu - vardas toli gražu nelygus tautinei tapatybei, kitaip ir toj pačioj Lietuvoj galima išbrokuot visus kurie vaikams tarptautinius vardus suteikia. doh.gif Man daug baisiau atrodo savos kūrybos vardai, kur vaikai vadinami atsiprašant vietinio prūdo pavadinimu, bile kad atseit lietuviškai. lotuliukas.gif

Be to, kas link tautybių ir tautiškumo, paskutiniu metu man teko nemažai dirbti su korėjiečiais. Jie savo neištariamų vardų problemą sprendžia labai įdomiai - dirbdami ar viešėdami Vakaruose niekada neprisistato savo korėjietiškais vardais, bet vakarietiškais vardo atitikmenimis pagal reikšmę, arba krikšto vardu na ir panašiai. Tai nieko bendro neturi nei su nutautėjimu, nei su globalizacija, tiesiog jų nuomone taip yra visiems patogiau ir jie labai patenkinti gyvena su dviem vardais.
Atsakyti
QUOTE(gritte @ 2008 12 17, 12:03)
Kaktos neskauda?

Zuzana šimtą kartų geriau už Sju... tongue.gif
Aš manau, kad suteikdama mama Sju vardą pasityčiojo iš dukros.

o jus daktaras? biggrin.gif
tikrai neskauda schmoll.gif
nu cia kai kuriems,dar pagalvojus kaip kieme vaikas ja vadins-Zuza? aisku cia ne faktas,bet apie tai irgi reiketu pagalvotu..nors gal jums ir Zuza visai nieko hihihi.gif
Papildyta:
QUOTE(Elemire @ 2008 12 17, 19:08)
Kad tautų katilas, dar nereiškia jog vaikams su gremėzdiškais afrikietiškais vardais yra kažkaip lengviau negu su lietuviškais - tas pats š tik kitoj rankoj liaudiškai tariant. Plius tikrai nėra taip kad jau kiekvienas juodas su neištariamu vardu - kaip tik atvirkščiai, dauguma afrikiečių turi netgi labai tradiciškus biblijinius vardus, iš dalies ir dėl to, jog religija tose bendruomenėse gerokai svarbesnė negu LT.

Plius man irgi nuoširdžiai gaila tų lietuvių kurie duoda vaikams neištariamus vardus, bet vaikai nei lietuviškai kalba, nei jiems ta Lietuva įdomu - vardas toli gražu nelygus tautinei tapatybei, kitaip ir toj pačioj Lietuvoj galima išbrokuot visus kurie vaikams tarptautinius vardus suteikia.  doh.gif Man daug baisiau atrodo savos kūrybos vardai, kur vaikai vadinami atsiprašant vietinio prūdo pavadinimu, bile kad atseit lietuviškai.  lotuliukas.gif

Be to, kas link tautybių ir tautiškumo, paskutiniu metu man teko nemažai dirbti su korėjiečiais. Jie savo neištariamų vardų problemą sprendžia labai įdomiai - dirbdami ar viešėdami Vakaruose niekada neprisistato savo korėjietiškais vardais, bet vakarietiškais vardo atitikmenimis pagal reikšmę, arba krikšto vardu na ir panašiai. Tai nieko bendro neturi nei su nutautėjimu, nei su globalizacija, tiesiog jų nuomone taip yra visiems patogiau ir jie labai patenkinti gyvena su dviem vardais.

pritariu thumbup.gif
gal 2 vardai ir gali issprest sia problema..jei tarkim pirmas vardas bus Egle,o antras Erika,ir jei teks kadaaa noooors dirbti su kokiais anglais tai tikrai ja nevadins Egla,Agla ar panasiai..nors is kitos puses gal uzhteks ir vieno vardo Egle,gal ji visa gyvenima gyvens Lietuvoj ir dirbs toki darba kur neprireiks antro vardo...
kai dirbau irgi su anglais,jie mane vadindavo Airina,aisku bandzuay paaiskinti,kad vardas mano visiskai kitoks,bet jie niekaip negalejo suprast kodel g.gif biggrin.gif is pradziu aiskindavau,kad todel ir todel,bet paskui pripratau,svetimi jie zmones,o ne seimos nariai..isgyvenau 4u.gif
Atsakyti
Aš irgi išgyvenu, per penkis metus jau daug maž girdėjau visus vietinio tarimo variantus, tai gaudau ausim kažką panašaus ir dedukciniu metodu atrenku ar čia man ar ne man sako. lotuliukas.gif Gerai dar kad neskubėjau po vestuvių pavardės keitimo dokumentų tvarkytis - iš pradžių irgi galvojau pasiliksiu mergautinę ir vyro, tautiškumas ir pan., bet pagyvenus ilgiau ir pasiklausius kaip tą mergautinę pavardę taria, labai greit nusprendžiau kad vyro pavardė visgi protingiau. lotuliukas.gif
Atsakyti
man asmeniškai tas užsienis taip stipriai nusišvilpt... iš Lietuvos neplanuojam išvažiuoti rolleyes.gif na, bet tema - užsienietiški vardai Lietuvos lietuviukams .
Atsakyti