Įkraunama...
Įkraunama...

"svetimi" vardai mūsų Lietuvoje...

QUOTE(latvija @ 2009 10 11, 21:30)
Vardas is meksikietisku serialu? smile.gif Nesu susidurusi, bet man tai juokinga. Susipazintum su kokiu Choseignasijum ir turbut is karto pradeciau juoktis, nes isivaizduociau kaip jis nuoga krutine joja ant zirgo po laukus lotuliukas.gif

na o kaip jums vardas Mona Liza? Pati maciau kaip po stadiona vedzioja mociute pirstkute mazute ir saukia jai "Mona Liza, nebegiok!" lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
na kazkada ir vardas Andzelika buvo serialinis daba daug mergaiciu pas mus tokiu vardu, nemanau kad serialuose vien blogi vardai yra gi ir normaliu musu ausiai, kad ir ta pati Marija, Eleonora, Armandas ir pan. Aisku nevadinsi vaiko Chose Ignasijum, bet kai ka galima rast gero ir serialu varduose.
Na asmeniskai man vardas Mona Liza tai nelabai geriau tada vien tik Liza.
Beje Samantos vardas jau senai pas mus paplites nemazai zinau vyresniu nei 5 metai mergaiciu tokiu vardu, man tai visai normalus ir neblogas vardukas.
Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2009 10 31, 01:22)
Aisku nevadinsi vaiko Chose Ignasijum

, o Juozu Ignotu bigsmile.gif
Atsakyti
Mano manymu, tėvai "pagauti" mados ir suteikdami vaikams vardus iš serialų, neturi supratimo ką daro ir darko kalbą. O galiausiai neturi tvirtų vertybių bei pilietiškumo pagrindų. Šiai dienai dažnai tenka susidurti su tėveliais, kurie davė vaikučiams "svetimus" kitų tautų vardus. Ir man visiškai nedera prie lietuviškų pavardžių ir klausimas, ar užaugę vaikučiai "padėkos" už praeityje neatsakingai priimtą sprendimą...
Atsakyti
XX a. pabaigoj prasidėjo lenktynės, kurios tęsiasi ir XXI a., - kas duos mandresnį vardą savo atžalai. Neduok Dieve, tas vardas bus neišskirtinis, neoriginalus, per daug dažnas, per daug girdėtas... Kažkoks absurdas...
Papildyta:
QUOTE(***Perlita*** @ 2009 09 15, 11:36)
Ir aš taip manau....
Ir man keista,kad vardą tapatina su šuniu,katinu ar dar geriau alkoholiniu gėrimu...Kaip sakoma kas kam galvoj lotuliukas.gif

Ale dar baisiau, kai išgirsti, kad katės vardas Urtė doh.gif Gal žmonėms derėtų susiprasti ir neduot tokių vardų augintiniams? Arba laksto taksas Edvardukas... doh.gif Na, nežinau... man kažkaip... Va, turiu katę Pupą ir gyvenu sau laiminga lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo modestina: 12 lapkričio 2009 - 16:48
QUOTE(Aronija @ 2009 11 11, 15:47)
Mano manymu, tėvai "pagauti" mados ir suteikdami vaikams vardus iš serialų, neturi supratimo ką daro ir darko kalbą. O galiausiai neturi tvirtų vertybių bei pilietiškumo pagrindų. Šiai dienai dažnai tenka susidurti su tėveliais, kurie davė vaikučiams "svetimus" kitų tautų vardus. Ir man visiškai nedera prie lietuviškų pavardžių ir klausimas, ar užaugę vaikučiai "padėkos" už praeityje neatsakingai priimtą sprendimą...

tai noreciau paklausti ar jums tokie vardai kaip Tomas, Andrius, Mykolas, Loreta, Inesa, Sandra, Viktorija ir pan labai darko kalba ir visiskai netinka prie lietuvisku pavardziu???

nes jei vaikams duotume tik lietuviskus vardus tai klaseje sedetu vien tik Rutos, Astos, Rasos, Jurgitos ir pan. ir taip is kartos i karta doh.gif

Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 12, 18:53)
tai noreciau paklausti ar jums tokie vardai kaip Tomas, Andrius, Mykolas, Loreta, Inesa, Sandra, Viktorija ir pan labai darko kalba ir visiskai netinka prie lietuvisku pavardziu???

nes jei vaikams duotume tik lietuviskus vardus tai klaseje sedetu vien tik Rutos, Astos, Rasos, Jurgitos ir pan. ir taip is kartos i karta doh.gif

Lietuvių kalboje yra daugybė lietuviškų vardų, visa bėda, kad nelabai kas juos žino ir naudoja tuos pačius.
Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 12, 17:53)

ir užsibaigia visi lietuviški vardai ties jūsų 4 paminėtais.. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 12, 18:53)

Asta ir Jurgita tikrai ne lietuviškos kilmės vardai.
Papildyta:
QUOTE(modestina @ 2009 11 12, 23:04)
Lietuvių kalboje yra daugybė lietuviškų vardų, visa bėda, kad nelabai kas juos žino ir naudoja tuos pačius.

Pritariu...
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2009 11 13, 11:37)
ir užsibaigia visi lietuviški vardai ties jūsų 4 paminėtais.. hihihi.gif

tai matot ir is tu 4 net 2 nelietuviski doh.gif tu lietuvisku vardu tiek daug, kad kazkaip niekas negali pavyzdziu duoti doh.gif

yra graziu lietuvisku vardu, bet sioje srityje irgi kartais "nusivaziuojama" i lankas, kai pradeda vaikus vadinti Vejais, Viesulais, Vasarom ar Konkoreziais doh.gif tai jau geriau biblijiniai vardai.

Dar baisiau, kai tevai noredami pazenklinti vaika, kaip ju paciu pratesima ir ju meiles vaisiu sugalvoja naujadara is savo vardu taip ir gainasi Rutenis is Rutos ir Vytenio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 13, 21:25)
tai matot ir is tu 4 net 2 nelietuviski doh.gif  tu lietuvisku vardu tiek daug, kad kazkaip niekas negali pavyzdziu duoti doh.gif

<...>
Dar baisiau, kai tevai noredami pazenklinti vaika, kaip ju paciu pratesima ir ju meiles vaisiu sugalvoja naujadara is savo vardu taip ir gainasi Rutenis is Rutos ir Vytenio doh.gif

dar ir kaip daug kas gali tongue.gif pirmiau patarčiau pasiskaityti šiek tiek teorijos cool.gif

anaiptol nesigauna Rūtenis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(*badabum* @ 2009 11 13, 22:25)
tai matot ir is tu 4 net 2 nelietuviski doh.gif  tu lietuvisku vardu tiek daug, kad kazkaip niekas negali pavyzdziu duoti doh.gif

yra graziu lietuvisku vardu, bet sioje srityje irgi kartais "nusivaziuojama" i lankas, kai pradeda vaikus vadinti Vejais, Viesulais, Vasarom ar Konkoreziais doh.gif  tai jau geriau biblijiniai vardai.

ar tikrai reikia čia perrašyti visus lietuviškus vardus? hmmm kas čia per vaikiškos mini provokacijos lietuviškų vardų klausimu? negi sudėtinga paimti ir susirasti? pasidomėti?

kažin ar kas nors ką nors ženklina...
Atsakyti