Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Kaip gaila, as jas jau pasodinau. Na gal pavyks. Labai noriu.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2006 03 10, 00:40)
Kaip gaila, as jas jau pasodinau. Na gal pavyks. Labai noriu.

Sudygs, sudygs 4u.gif Aš 8 sėklas pasodinau tiesiai iš pokelio nieko nedariusi ir pakišau ant radiatoriaus po palange lotuliukas.gif Išdygo 100 proc. - 8, tik viena niekaip nepajėgė to sėklo kiauto atsikratyti, teko pakrapštyti, net truputėlį sužeidžiau schmoll.gif
Atsakyti
Kai tik sudygs pirmiausia jums pasigirsiu didis.gif
Atsakyti
O po kiek laiko jums sudygo kobejos. Dar ricinmedzius sejau, kazin tie ko nesirodo? Viskas vyko praeita savaite. Gal per greit noriu?
Atsakyti
Ricinmedžiai,kobėjos ilgai dygsta,juk jų luobelė stora ir kieta.Norint,kad greičiau pradygtų-reikia pamirkyti,bent per naktį.Tada suminkštėja odelė ir lengviau pradygsta.Būna,kad ilgokai dygsta,net iki 2sav.Jei po jų nesudigs-galima ieškot priežasties.
Atsakyti
T.y. atkapstyti? biggrin.gif Mano nekantrumas daznai brangiai kainuoja blush2.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
sukisau i zeme levandas, tai einu ratais ir po kelis kartus ziuriu, o gal jau smile.gif patinka man, kai greitai sudygsta biggrin.gif
Atsakyti
aš vakar sėja užsiėmiau, pasisėjau lavandų, serenčių, žilės, kochijų. Gyvatvorės šiemet greičiausiai dar nepasisodinsim, tai bandysiu pritaikyt kochijas ir iš jų pasisodint vienmetę gyvatvorę. bent jau pagal aprašymus ji tokiam tikslui tinka ir paveiksliukuose tai ji gerai atrodo. g.gif
o lavandos tai atkreipiau dėmesį į aprašymą ant pakelio turėtų ilgokai dygti, teks kantrybe apsišarvuoti, kad neiškapstyti ax.gif

Dar prisiminiau vieną dalykėlį, ko norėčiau paklausti: gal žinote kokių augalų tamsiais lapais, sakykim bordo spalvos? tenka matyti mieste apželdintus skverus, man gražu kai pilka žilė derinama su tokiais tamsiais bordiniais augalais. Vakar radau tarp sėklų raudonojo baziliko, tai ėmiau ir pasėjau, sakau nežiūrint, kad jis prieskonis, bet kai bordinis tai gal irgi tiktų.... tik nežinia ar jis išlaikytų visą sezoną dekoratyvumą...blink.gif patarkit jei kas žinot 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolaxus: 14 kovo 2006 - 08:56
QUOTE(jolaxus @ 2006 03 14, 09:28)
aš vakar sėja užsiėmiau, pasisėjau lavandų, serenčių, žilės, kochijų. Gyvatvorės šiemet greičiausiai dar nepasisodinsim, tai bandysiu pritaikyt kochijas ir iš jų pasisodint vienmetę gyvatvorę. bent jau pagal aprašymus ji tokiam tikslui tinka ir paveiksliukuose tai ji gerai atrodo. g.gif
o lavandos tai atkreipiau dėmesį į aprašymą ant pakelio turėtų ilgokai dygti, teks kantrybe apsišarvuoti, kad neiškapstyti ax.gif

Dar prisiminiau vieną dalykėlį, ko norėčiau paklausti: gal žinote kokių augalų tamsiais lapais, sakykim bordo spalvos? tenka matyti mieste apželdintus skverus, man gražu kai pilka žilė derinama su tokiais tamsiais bordiniais augalais. Vakar radau tarp sėklų raudonojo baziliko, tai ėmiau ir pasėjau, sakau nežiūrint, kad jis prieskonis, bet kai bordinis tai gal irgi tiktų.... tik nežinia ar jis išlaikytų visą sezoną dekoratyvumą...blink.gif patarkit jei kas žinot 4u.gif

Aš žinau, yra canos su bordiniais lapais. Labai gražiai atrodo kai auga keli augalai. Galima sodinti kaip gyvatvorė- jos aukštos, mėgsta saulėtą vietą. Bazilikai geriau auga vazonose, mėgsta šiluma. Lauke jie ištysta. Labai gražus krūmas bordiniais lapais- Tunbergo raugeškis.
Atsakyti
Bordo ar panašiais margais lapais:
Šliaužianti vaisgina
Heihera
Šiaip margais lapais:
Margalapė pilėja
Margalapis čiobrelis(žalias su geltonu)
Šilokai:geltonlapis,rausvų smulkių lapelių
Margalapė žiemė
Margalapis vaistutis
Atsakyti
Man tai levandos is seklu nesudygo, kai sodinau. Lygtai esu skaicius, kad jos sunkiai sudygsta.
O kaip atrodo ta kochija? Jei ja sodint prie tvoros permatomos. Tik kazin ar kaimynui patiks? doh.gif
Atsakyti
Gal kas nors žinot kuriuo galu kišti į žemės plukes? Gumbeliai su tokiom ilgom "nosytėm", jis turi į dangų žiūrėt ar į žemę? Sunku suprasti, nes gumbai baisiai susitraukę, po mirkymo tiesa išbrinko, bet vistiek neaišku iš kurios vietos šaknys dygsta g.gif
Atsakyti