QUOTE(EXTRAA @ 2014 03 04, 16:54)
Man tai kazkaip nesuvokiamas tas planavimas, kad nuo rugsejo ims ir nebeleis neskiepytu vaiku i darzelius. Noretusi paskaityti konkreciai, ka jie ten suplanave, gal tai tik nuo naujagimiu jie cia imsis (nesakau, kad cia gerai). Kitu atveju, na paaiskinkit mano sviesiai galvai, kaip galima taikyti sankcijas uz tai, kas nebuvo privaloma, o rekomenduojama. Tarkim, vaikas kokiu 4 ar 5 metu, negaves nei vieno skiepo, tai gal jie siulo per pusmeti suleisti visas skaiciu n vakcinu? Cia jau butu absurdas, ir ne kokia nauda, o tikras zalojimas. Taciau net ir to absurdisko reikalavimo jie negali taikyti, nes kai mama atsisake skiepu, tuo metu nebuvo jokiu numatytu draudimu del darzeliu ir pan. Tai pagal tokia logika, sugalvoju, kad visi, kas neturi teisiu, nuo balandzio 1 mars is darbo ir nerupi man, kad anksciau nereikalavo, o issilaikyti jau nebespesit iki tos datos. Na, cia, manau, jau ir teismas galimas, nes tikrai absurdai. Va jei nori palaipsniui ta ivedineti, tai nebent nuo paciu maziausiu ka tik gimusiu pilieciu (kai tevai jau zino, kokios represijos ju laukia ateityje del darzelio, jei neskiepys). O ar toks dalykas aplamai moralu, jau kita kalba.
Papildyta:
QUOTE(Rasma @ 2014 03 04, 18:29)
Kažkada visus skiepijo nuo raupų, vaikystėje ir man kliuvo, buvo skiepų kalendoriuje, "privalomai". Tačiau raupams išnykus, neliko ir skiepų. Imunoprofilaktikos kalendorius visame pasaulyje, pagal valstybes, kinta..nuolat. Kažko atsisakoma, kažkuo papildoma.
Jei skiepais pavyktų suvaldyt ligas, kad jos iš visuomenės dingtų, tai niekas vėliau nuo jų neskiepytų.
na kai siekia suvaldyt ir išnaikint tokias ligas kaip pneumokokinis plaučių uždegimas ar otitas,tai nėr žodžių,gal ir slogą tada tegu skiepais išnaikina.Visų ligų ir visų sukėlėjų tikrai niekada neišnaikins,nes pasaulis ne taip sutvertas ir žmogus tik mažas lašelis,ne jo pagėgom pertvarkyt gamtos dėsnius