Įkraunama...
Įkraunama...

Teisininkai/-ės

QUOTE(Tuberosa @ 2009 05 29, 10:52)
Kalbant apie Nasturciją tai kažkokia savęs negalėjimo realizuoti ir nežinojimo ko nori problema, o teisė čia tikrai nieko dėta. Prieš kelis metus pilna į valstybės tarnybą patekdavo be jokių pažįstamų, o tuo labiau turint teisinio stažo , dabar tai tikrai sudėtingiau, bet ta nuostata- tik su užnugariu ir apskritai aš nežinau ko noriu, tai labai nemaloniai nuteikia,nepykite, bet teisės srityje kažko pasiekti gali tik užsispyrę ir motyvuoti žmonės , o nesukirmiję lepšiai. Gal dar atrasite savo pašaukimą. O ko pasimokyti  iš tokios istorijos tai tikrai nematau , na nebent nestok ten, kur tau nepatinka, nors populiaru ar tai gal pavyzdys kaip nieko negali pasiekti nemotyvuotas žmogus ,bet tai būdinga kiekvienai sričiai.

Skaiciau 2 kartus ir buciau nutylejus, bet kylo noras papriestarauti del 2-ju dalyku smile.gif
1. Tikrai nemeluosiu, apie 10 konkursu i valstybes tarnyba praejau ir ne viename is ju girdejau apie tai, kad laimejo buves pakaitinis ar is anksto zinomas laimetojas. Beja, tada dar stazo neturejau. Tad nebuvo viskas taip paprasta.
2. Siek tiek uzkabino zodziai del nieko negali pasiekti. biggrin.gif Na vienisa mama, be darbo, pajamu persikrauste i kita miesta laimejo tarp kitu pretendentu ir gavo darba (kad ir pagal paslaugu sutarti), islaike advokato kvalifikacini egzamina is pirmo karto ir tikrai nelengva egza, sutvarke gyvenima, nusipirko buta (t.y. darbas buvo neblogai apmokamas) nemanau, kad tai visai niekas.

Esme tame, kad ne viskas auksas kas blizga. As tik norejau pasakyt, kad zodis Advokate tikrai ne afigenas prestizas, kaip mano nemazai zmoniu ir studijuojanciu teise. Na nesakykit- skamba juk graziai biggrin.gif Bet uz to gali sleptis nelengvi praktikos metai ir neturejimas jokiu socialiniu garantiju- negali leisti sau sirgti, turet vaiku, netgi apmokamu atostogu. Bepigu sakyt, kai viskas tai yra. O as jauciuos nesaugiai tiesiog dirbdama toki darba. Ir tiek. Reiskia jis netenkina manes ir as keisiu ji i kita. Taip taip suklydau- nuejau ne ten.

" bet teisės srityje kažko pasiekti gali tik užsispyrę ir motyvuoti žmonės" Idomu kiek kiekvienais metais aibe metu gauna diplomu teisininku (jau ne maziau 100) ir kiek is ju kazkuo pasiekia, tampa garsiais, uzdirba desimtimis tukstanciu.... Ar ne tai turejote omenyje? Ar silta vieta valstybes tarnyboje (nors dabar krizes metu jau ir nelabai silta) tai pasiekimas?
Nesupratau- kas pagal Jus tas kazkas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasturcija: 29 gegužės 2009 - 22:50
Pagal mane tas kažkas - tai laimė dirbti mėgstamą darbą ,aš nenoriu pasakyti nieko blogo, bet panašu, kad jūs pasirinkote tiesiog ne tą profesiją ,konkrečiai dėl VT- konkursų būna visokių, aš pati esu sąžiningai laimėjusi, todėl man labai kvaili atrodo tie dejavimai apie pakaitinius ir šiltas vietas ,kad advokato profesija sunki ir vaisių duoda tik po geros dešimties įtempto darbo metų , kad nėra soc. garantijų, kad advokatės bijo prarasti klientus ar pasirodyti negalinčios apginti jų interesų, todėl kiek galima slepia nėštumą ir po kelių savaičių grįžta iš dekretinių - žino kiekvienas normalus studentas .Nėra teisė lengva profesija ir jau itkrai reikia pašaukimo ,tad jei savyje neatrasi meilės teisei , tai ir nebus to kažko .Nepykite, bet jūsų pažiūros ir nuostatos man atrodo kokių penkerių metų senumo ir mokytis iš jūsų pavyzdžio tikrai kenksminga ,tiesiog dabar kiti laikai .
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gal dar priimsite vieną į savo būrį ax.gif studijuoju dar kol kas...
bet kai užaugsiu būsiu advokatė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tuberosa @ 2009 05 30, 12:07)
Pagal mane tas kažkas - tai laimė dirbti mėgstamą darbą ,aš nenoriu pasakyti nieko blogo, bet panašu, kad jūs pasirinkote tiesiog ne tą profesiją ,konkrečiai dėl VT- konkursų būna visokių, aš pati esu sąžiningai laimėjusi, todėl man labai kvaili atrodo tie dejavimai apie pakaitinius ir šiltas vietas ,kad advokato profesija sunki ir vaisių duoda tik po geros dešimties įtempto darbo metų , kad nėra soc. garantijų, kad advokatės bijo prarasti klientus ar pasirodyti negalinčios apginti jų interesų, todėl kiek galima slepia nėštumą ir po kelių savaičių grįžta iš dekretinių - žino kiekvienas normalus studentas .Nėra teisė lengva profesija ir jau itkrai reikia pašaukimo ,tad jei savyje neatrasi meilės teisei , tai ir nebus to kažko .Nepykite, bet jūsų pažiūros ir nuostatos man atrodo kokių penkerių metų senumo ir mokytis iš jūsų pavyzdžio tikrai kenksminga ,tiesiog dabar kiti laikai .

Vargsai teisininkai, kurie baige teise pries kokiu 20 metu... Kaip jie isgyvens siais laikais, jeigu as baigusi teise pries 6 metus jau nepritampu g.gif Duokim kelia tokiems kaip Tuberosa clap.gif jauniems, verzliems. O jus nepagolvojote kad ne visi tokie kaip jus protingi? As ir klausiu kiek is simtais baigianciu teise kiekvienais metais pasiekia austumu.
Megstama darba as ir dirbsiu. O ka as praejau tai mano reikalas. Norejau pasidalinti ir GALBUT kazkam tame butu nauju dalyku. Nes pvz.mano drauge- kolege svajojo buti advokate, bet dabar ramiai augina 2 vaika ir suprato kad bunant advokate to sau leisti negaletu. Tiesiog reikia pagalvot pries pasirenkant profesija (advokatura). Nekalbu apie teise- cia tai Jus manes neitikinsite kad as neturiu tam pasaukimo. Apie teise svajojau nuo 14 metu ir siekiau savo tikslo labai kryptingai ir tikslingai.
Sakykyt- o Jus atradot ta savo pasaukima, dirbat megstama darba VT? Ir apie si darba svajojote nuo mokyklos ar studiju laiku? Zinojote, kad butent cia ir noresite dirbti, kur esate.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasturcija: 31 gegužės 2009 - 14:51
QUOTE(*Kleo* @ 2009 05 30, 22:34)
Sveikos  4u.gif

Gal dar priimsite vieną į savo būrį  ax.gif  studijuoju dar kol kas...
bet kai užaugsiu būsiu advokatė  biggrin.gif

aha, priimsim bigsmile.gif . Patebejau kitoje temoje tavo parasa taip iseina, kad vienu metu gausi du diplomus mastau.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 31 gegužės 2009 - 15:35
QUOTE(Aristokratė @ 2009 05 31, 15:30)
aha, priimsim  bigsmile.gif . Patebejau kitoje temoje tavo parasa taip iseina, kad vienu metu gausi du diplomus mastau.gif .

O kaip smagu... ax.gif

aga, finansus ir teise vienu metu studijuoju. Viskas buvo gerai ir suderinama iki šių, paskutinių metų, kai reikia du diplomus rašyti doh.gif nu, bet nieko. Vieną va šiandien nešu priduoti jau. O antro antradienį kitą katedrinis. Kaip nors susidorosiu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(*Kleo* @ 2009 05 30, 21:34)
Sveikos  4u.gif

Gal dar priimsite vieną į savo būrį  ax.gif  studijuoju dar kol kas...
bet kai užaugsiu būsiu advokatė  biggrin.gif

labas, pastebėjau Tave ir kitoje temoje, bet kad tiek mokslų baigi, tai tada nemačiau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva-ema @ 2009 06 01, 08:57)
labas, pastebėjau Tave ir kitoje temoje, bet kad tiek mokslų baigi, tai tada nemačiau  bigsmile.gif

šiuo metu aš po visas mokslų temas blaškausi lotuliukas.gif

jo, veikti turiu ką, ir čia dar ne pabaiga biggrin.gif kaip MB sako - večnij student lotuliukas.gif

Va galvoju rimtai apie advokatūrą žinokite... ax.gif vaikų jau man gana (du MB ir viens mano biggrin.gif ), tai tuo atžvilgiu, galiu sau leisti žingsniuoti ta linkme... ax.gif nu bent jau taip svajoju, ir siekiu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kleo* @ 2009 06 01, 09:06)
šiuo metu aš po visas mokslų temas blaškausi  lotuliukas.gif 

jo, veikti turiu ką, ir čia dar ne pabaiga  biggrin.gif  kaip MB sako - večnij student  lotuliukas.gif
Va galvoju rimtai apie advokatūrą žinokite...  ax.gif  vaikų jau man gana (du MB ir viens mano  biggrin.gif ), tai tuo atžvilgiu, galiu sau leisti žingsniuoti ta linkme...  ax.gif  nu bent jau taip svajoju, ir siekiu...  rolleyes.gif

Tai puiku. Jei zinai ko nori, tai pasieksi. As tai sio darbo paragavau ir nusprendziau kad ne man schmoll.gif O kokia teises sritis labiau domina, kur noretum save realizuoti?
Atsakyti
QUOTE(Tuberosa @ 2009 05 30, 13:07)

Sveikute, 4u.gif
na kaip ir supratau, ka norejau pasakyti Nasturcijai. Zinai, zmogus suprato, kad ne i savo roges ilipo, o tu jau labai kategoriskai ja susukai i raga. Palaikau ir tave, taciau labiau linkusi jos nuomone ginti. Zmogus pasisake, o tu vos nevikeles is jos nepadarei. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(*Kleo* @ 2009 06 01, 07:50)
O kaip smagu...  ax.gif

aga, finansus ir teise vienu metu studijuoju. Viskas buvo gerai ir suderinama iki šių, paskutinių metų, kai reikia du diplomus rašyti  doh.gif  nu, bet nieko. Vieną va šiandien nešu priduoti jau. O antro antradienį kitą katedrinis. Kaip nors susidorosiu  biggrin.gif

o musu grupeje yra doktorantu kitu univeru. bigsmile.gif
Pas mumis studina teise, o kitur ekonomikos disertacija raso. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 06 02, 06:56)
Sveikute, 4u.gif
na kaip ir supratau, ka norejau pasakyti Nasturcijai. Zinai, zmogus suprato, kad ne i savo roges ilipo, o tu jau labai kategoriskai ja susukai i raga. Palaikau ir tave, taciau labiau linkusi jos nuomone ginti. Zmogus pasisake, o tu vos nevikeles is jos nepadarei.  unsure.gif

Esme tai ir as supratau biggrin.gif Bet labai jau kategoriski pasisakymai mano galva blink.gif Na jausmas toks, kad jeigu tu tarkim 5 metus pradirbai teisininke banke, o po to suvokei, kad sis darbas tau nemielas ir pradejai galvot ka toliau dayt- gal i advokatura eit- tai reiksia tu neturi pasaukimo teisei ir ne ten istojai?? Ar siuo atveju kai tu eini i aukstesnes pareigas- i advokatutra tai- thumbup.gif tu darai karjera, turi ir pasaukima ir ten istojai. Bet kai tu pvz. is advokaturos nori tapti banko teisininke, tai hah.gif hah.gif tu neturi teisei pasaukimo.

Matyt vis del to geriau pasisakyt-"Sveikos, priimsit mane i savo buri. As teisininke". biggrin.gif O ne filosuofija cia destyt biggrin.gif
Siuo gyvenimo laikotarpiu as kaip tik ir esu gyvenimo sankryzoje, iskeliu sau tikslis ir mobilizuojus tam kad juos igyvendinti. Ir niekada nevielu gyvenime keisti tai, kas tau neteikia malonumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nasturcija: 02 birželio 2009 - 08:07
Aš už filosofiją biggrin.gif
gerai, kai žmogui yra ką pasakyti, o ne vien tik užsuka ir pasako "Aš teisininkė. Priimkite pas savę".
Bet jus įpūtėt ne mažai pesimizmo čia ax.gif
Pradžioje gi rašėt, kad blogai būti teisininku, ne imanoma įsidarbinti, turėti vaikų ir t.t. Čia jau laaabai kategoriškai pavarėt. Dėl to kai kurios irgi gan kategoriškai sureagavo. smile.gif
Gyvenkime draugiškai 4u.gif
Atsakyti