Įkraunama...
Įkraunama...

Teisininkai/-ės

QUOTE(Neffertite_ @ 2011 02 20, 17:46)
Sveikos.

Aš irgi keturis metus atidirbau jau minėtam Vilniaus m. 2 apylinkės teisme. Paskui pasikeitė mūsų gyvenamoji vieta ir išvykome gyventi į Kauną, iš ten jau dar po kažkiek laiko į Norvegiją. Bet ketiname grįžti artimiasiu metu, metus auginsiu antrą atžalėlę, o tada jau pradėsiu ir aš ieškotis darbo. Norėčiau į jūsų būrį.  mirksiukas.gif

Sutinku ir aš su Aivuke, pabandžiusi valstybės tarnybą, norėčiau išbandyti save i privačiam sekotriuje. O šiaip, mergytės, nėra iš mūsų svajojančių ateity advokatūra užsiimti? Aš vis dažniau pagalvoju, kad visai norėčiau.  blush2.gif

O as negalvoju, advokatu tikrai labai labai daug. ax.gif
Papildyta:
QUOTE(liutasirde @ 2011 05 12, 10:54)
Sveiki,

gal kas nors turi knyga "Rinktinės advokatų kalbos teisme" ir galėtų pasidalinti bent keliom nuskanuotom kalbom?  blush2.gif O gal turit baigiamųjų kalbų pavyzdžių, aišku, be konfidencialios informacijos  mirksiukas.gif
jei kas nors turite ir galite pasidalinti, prašau, parašykit až.  4u.gif

Itariu teisininko kalbos analize rasot is retorikos meno mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2011 05 14, 08:02)
Itariu teisininko kalbos analize rasot is retorikos meno  mirksiukas.gif

Neteisingai įtariat lotuliukas.gif tiesiog, norėjau pasisemti minčių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(liutasirde @ 2011 05 14, 10:05)
Neteisingai įtariat  lotuliukas.gif tiesiog, norėjau pasisemti minčių  ax.gif

Ar radote saltiniu? mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif Gal kas turi praktinių patarimų nuo ko pradėt tikrint teisės aktų projektus ? blush2.gif Kas tuos reikalus reglamentuoja, žinau, bet labai praktikos trūksta blush2.gif
Atsakyti
Labas gerb.teisininkes,gal galit nuo ko pradet jei vyrui neismokejo atlyginimo dirbant es salyje.Yra darbo sutartis.Situacija tokia ,kad isiunte namo atostogu,o dabar kaip ir nenori kad gryztu,ir atlyginimo neismoka verysad.gif
Buciau dideliai dekinga jei patartumet kur kreiptis,nuo ko pradet 4u.gif
Atsakyti
kreiptis i advokata
Atsakyti
sveiki, ieskau teisininkes - nebrangininkes bylai del skolos isieskojimo is UAB (sutartis yra) teismine tvarka vilniuje.
rasykite AZ
Atsakyti
Atsiprašau, kad čia įsiterpiu, bet labai reikia patarimo 4u.gif .

Žodžiu, važiavau be diržų, pagavo ir gavau baudą 50lt (čia kaip, apskritai, pirmas prasižengimas). Čia viskas OK, bet va pavedimą padariau iš vyro sąskaitos ir nurodžiau pagal kokį dok-ą ir jo numeriuką. O dbr gaunu laišką, kad tos baudos nesumokėjau, į svarstymą neatvykau ir bauda dbr jau paskirta 120 Lt. Skambinau toms moteriškėms, tai jos tipo visas įmokas administruoja tik pagal vardą/pavardę ir asmens kodą. Tipo vyras padarė ir galės susigrąžinti tuos pinigus, o aš privalau jau tuos 120lt mokėti. Nu, supykau juodai..pinigus sumokėjau. Klausiau, kur yra parašyta, kad privalėjau pavedime nurodyti savo vardą pavardę ir ak, o jos "mūsų tokia duomenų bazė, kitaip nematom ir bla bla bla..nepatinka, skųskit"..
Tai, kokia realiai yra galimybė, kad man apskundus šį nutarimą, laimėčiau? Bijau, kad paskui, nieko nepeščiau ir dar už teismo išlaidas reiktų sumokėt cool.gif ..

Atsakyti
Labai norėčiau išgirst patarimų dėl darbo teisės.

Mano pareiginėse šalia visų mano pareigų tiesiogiai susijusių su mano darbu yra įrašyta, kad aš pavaduoju kitose pareigose dirbančią bendradarbę jos ligos ar atostogų metu. Sutartyje nenurodomas papildomas apmokejimas uz pavadavimą. Šiuo metu ta bendradarbė išėjo kasmetinių atostogų o po mėnesio iškarto išeina gimdymo atostogų ir dviem metam auginti vaikutį.

Ar darbdavys turi teisę reikalauti iš manęs pavaduoti gimdyt išėjusią bendradarbę iki kol ji griš po vaiko auginimo atostogų (daugiau kaip du metus) nemokant man papildomai. Dirbčiau du darbus daugiau kaip du metus.

Tiesa išeinanti bendradarbė įdarbinta terminuotai (terminas baigiasi po 1,5 metų) taigi mano pavadavimas irgi gali būti ne 2 metai o 1,5 m. Ar tai turi įtakos mano norui gauti papildoma užmokestį už pavadavimą?

Dėkoju už atsakymą.
Atsakyti
QUOTE(liepa99 @ 2011 07 04, 22:42)
Atsiprašau, kad čia įsiterpiu, bet labai reikia patarimo  4u.gif .

Žodžiu, važiavau be diržų, pagavo ir gavau baudą 50lt (čia kaip,  apskritai, pirmas prasižengimas). Čia viskas OK, bet va pavedimą padariau iš vyro sąskaitos ir nurodžiau pagal kokį dok-ą ir jo numeriuką. O dbr gaunu laišką, kad tos baudos nesumokėjau, į svarstymą neatvykau ir bauda dbr jau paskirta 120 Lt. Skambinau toms moteriškėms, tai jos tipo visas įmokas administruoja tik pagal vardą/pavardę ir asmens kodą. Tipo vyras padarė ir galės susigrąžinti tuos pinigus, o aš privalau jau tuos 120lt mokėti. Nu, supykau juodai..pinigus sumokėjau. Klausiau, kur yra parašyta, kad privalėjau pavedime nurodyti savo vardą pavardę ir ak, o jos "mūsų tokia duomenų bazė, kitaip nematom ir bla bla bla..nepatinka, skųskit"..
Tai, kokia realiai yra galimybė, kad man apskundus šį nutarimą, laimėčiau? Bijau, kad paskui, nieko nepeščiau ir dar už teismo išlaidas reiktų sumokėt  cool.gif ..

šiaip tai privalu, darant iš kito asmens sąskaitops parašyti savo vardą, pavardę ir asmens kodą, iš kur joms žinoti kad tai jūs?
ir ne tik šiuo atveju, visais atvejais reikia nurodyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2011 07 12, 15:34)
Labai norėčiau išgirst patarimų dėl darbo teisės.

Mano pareiginėse šalia visų mano pareigų tiesiogiai susijusių su mano darbu yra įrašyta, kad aš pavaduoju kitose pareigose dirbančią bendradarbę jos ligos ar atostogų metu. Sutartyje nenurodomas papildomas apmokejimas uz pavadavimą. Šiuo metu ta bendradarbė išėjo kasmetinių atostogų o po mėnesio iškarto išeina gimdymo atostogų ir dviem metam auginti vaikutį.

Ar darbdavys turi teisę reikalauti iš manęs pavaduoti gimdyt išėjusią bendradarbę iki kol ji griš po vaiko auginimo atostogų (daugiau kaip du metus) nemokant man papildomai. Dirbčiau du darbus daugiau kaip du metus.

Tiesa išeinanti bendradarbė įdarbinta terminuotai (terminas baigiasi po 1,5 metų) taigi mano pavadavimas irgi gali būti ne 2 metai o 1,5 m. Ar tai turi įtakos mano norui gauti papildoma užmokestį už pavadavimą?

Dėkoju už atsakymą.

Jusu pareiginese nurodyta , kad jus pavaduojat kita bendradarbe, tai yra jus perimat jos pareigas, o nera parasyta kad tai bus kaip papildomas darbas ir kruvis, todel darbdavys negali versti jus dirbti dvieju darbu iskarto, nebent susitartumete kad jus perimate dali darbu ir uz tai papildomai bus apmoketa. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raja28 @ 2011 07 12, 19:03)
Jusu pareiginese nurodyta , kad jus pavaduojat kita bendradarbe, tai yra jus perimat jos pareigas, o nera parasyta kad tai bus kaip papildomas darbas ir kruvis, todel darbdavys negali versti jus dirbti dvieju darbu iskarto, nebent susitartumete kad jus perimate dali darbu ir uz tai papildomai bus apmoketa. mirksiukas.gif

ne betn mano manymu automatiškai jei perimu jos pareigas krūvis didėja, juk mano darbo niekas tuo metu nedirbs. Iki šiol teko taip dirbti per dvi vietas viena kartą 3 mėn, kitą kartą net 6 mėn. Tuo metu nieko nesakiau, o ir paaiškinta man buvo, kad pareiginėse nurodyta man pavaduot tai ir turiu pavaduot. Na bet dirbt per dvi vietas 1,5 ar net 2 metus nenoriu, net ir su papildomu užmokesčiu.
Atsakyti