Didziosiose maximose ir tai ne visada Toks pilkas plasmasinis pakiukas
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 09:56)
o kas ne taip?
neiskilo jis man-iskepe kietas kaip akmuo ir skonis lig neiskepusio ismeciau lauk,visnias isrinkusi
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2009 05 07, 20:24)
Šiandieninis mano darbas- Persikai pusnynuose (tik pusnynų turėtų būti daugiau, ale baltymą plakiau šakute, nes mikserio neturiu
o kur receptukas??
[quote=*B.A*,2009 05 08, 10:22]
neiskilo jis man-iskepe kietas kaip akmuo ir skonis lig neiskepusio ismeciau lauk,visnias isrinkusi
Papildyta:
na nezinau ka pasakyti man tai visada gaunasi.o gal kanors netaip darei?
neiskilo jis man-iskepe kietas kaip akmuo ir skonis lig neiskepusio ismeciau lauk,visnias isrinkusi
Papildyta:
na nezinau ka pasakyti man tai visada gaunasi.o gal kanors netaip darei?
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 12:10)
kaip netaip?? o kaip reikia??
recepte nebuvo nurodyta gaminimo eigos,tik ingridientai,tai dariau taip,kaip man atrode geriausia
Dukrytė užsinorėjo sausainukų, taigi nusprendžiau iškepti labai paprastučius sausainukus
Sviestiniai sausainiai (receptas iš žurnalo JI)
Reikės:
300g. miltų
200g. sviesto
100g. cukraus pudros
kiaušinis
pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai cukraus.
Eiga:
Sviestą apie valandą palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Gerai išsukti mediniu šaukštu. Išplakti kiaušinį. Įberti žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus ir plakant suberti cukraus pudrą. Mediniu šaukštu sikti sviestą ir pamažu supilti kiaušinio plakinį. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Stalą pabarstyti miltais ir kočioti tešlą. Išspausti norimą pormą, apibarstyti cukrumi ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti orkaitėje. Aš kepiau 180 laipsnių orkaitėje, tikslaus laiko net nepasakysiu bet iškepa labai greit
Sviestiniai sausainiai (receptas iš žurnalo JI)
Reikės:
300g. miltų
200g. sviesto
100g. cukraus pudros
kiaušinis
pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai cukraus.
Eiga:
Sviestą apie valandą palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Gerai išsukti mediniu šaukštu. Išplakti kiaušinį. Įberti žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus ir plakant suberti cukraus pudrą. Mediniu šaukštu sikti sviestą ir pamažu supilti kiaušinio plakinį. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Stalą pabarstyti miltais ir kočioti tešlą. Išspausti norimą pormą, apibarstyti cukrumi ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti orkaitėje. Aš kepiau 180 laipsnių orkaitėje, tikslaus laiko net nepasakysiu bet iškepa labai greit
ateinu
TORTAS MĖNULIS
Tešlai:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
1 v. š. Kakavos,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
romo ir apelsinų esencijos.
Kremui:
250 g sviesto,
apelsinų esencijos,
100 g pertrintos varškės,
250 g cukraus pudros,
2 3 v. š. aviečių sirupo.
Tortui papuošti:
šokolado drožlių,riešutų.
Iš visų tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo .Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilame esencijas ir atsargiai išmaišome. Į skardą lygiu sluoksniu pilame 2 - 3 v. š. tešlos. Kepame ~220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Taip iškepti ~8-10 torto lakštų. Lakštus atvėsinti.
Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Sudedame apelsinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome. Po šaukštą supilame aviečių sirupą.
Lakštus aptepame kremu ir sudedame vieną ant kito. Torto viršų apipilame šokoladu,pabarstome drožlėmis ir riešutais.. Tortą apie 1 val. palaikome šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
Mano pastabos:
Pagal receptą turėjo būti kreme citrinos esencija ir žemuogiu sirupas,kadangi neturėjau,pakeičiau į apelsinų esenciją ir aviečių sirupą.Skonis?Nestipriai saldus su rūgštele ir kąsneliu gaivumo
TORTAS MĖNULIS
Tešlai:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
1 v. š. Kakavos,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
romo ir apelsinų esencijos.
Kremui:
250 g sviesto,
apelsinų esencijos,
100 g pertrintos varškės,
250 g cukraus pudros,
2 3 v. š. aviečių sirupo.
Tortui papuošti:
šokolado drožlių,riešutų.
Iš visų tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo .Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilame esencijas ir atsargiai išmaišome. Į skardą lygiu sluoksniu pilame 2 - 3 v. š. tešlos. Kepame ~220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Taip iškepti ~8-10 torto lakštų. Lakštus atvėsinti.
Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Sudedame apelsinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome. Po šaukštą supilame aviečių sirupą.
Lakštus aptepame kremu ir sudedame vieną ant kito. Torto viršų apipilame šokoladu,pabarstome drožlėmis ir riešutais.. Tortą apie 1 val. palaikome šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
Mano pastabos:
Pagal receptą turėjo būti kreme citrinos esencija ir žemuogiu sirupas,kadangi neturėjau,pakeičiau į apelsinų esenciją ir aviečių sirupą.Skonis?Nestipriai saldus su rūgštele ir kąsneliu gaivumo
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 05, 19:36)
isbandziau as ta keksa su vysniom kazkas netaip
B.A na nezinau kaip tu darei vysniu keksa ,bet man sekasi neblogai
stai dar viena iskepiau
QUOTE(Reff @ 2009 05 08, 15:03)
tikrai taip, labai atsiprasau, nukopinau ne ta nuoroda
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 08, 15:32)
neryt nepyk,ale tavo nuoroda paspaudus,ismeta eilerasti ir chalva
acha... atsiprasau
QUOTE(*Nerutė * @ 2009 05 08, 15:43)
Na nežinau , man viską kuo puikiausiai rodo , labai šaunus receptukas , kai prasidės rabarbarų sezonas , būtinai išbandysiu
tau puikiai rodo, nes spaudei turbut ant Reff imestos nuorodos
o pas jus dar nera rabarbaru? pas mus jau pilni turgai siandien dar viena kepiau, si karta su vysniom
QUOTE(mmergyte @ 2009 05 08, 16:13)
TORTAS MĖNULIS
jau pjuvis koks skanus
Varskes deseretas prie kavos.
2 pakeliai varskes
puse stiklines cukraus
vanilinio cukraus
zelatino
aguonu
puse stiklines pieno.
I varske ideti cukraus, ipilti pieno.Viska isplakti mikseriu.Ideti aguonu,uzpilti zelatino.viska ismaisyti ir uzsaldyti.
Paprasta,lengva ir labai skanu.
Skanaus.
2 pakeliai varskes
puse stiklines cukraus
vanilinio cukraus
zelatino
aguonu
puse stiklines pieno.
I varske ideti cukraus, ipilti pieno.Viska isplakti mikseriu.Ideti aguonu,uzpilti zelatino.viska ismaisyti ir uzsaldyti.
Paprasta,lengva ir labai skanu.
Skanaus.
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 16:29)
viska ismaisyti ir uzsaldyti.
Atsaldyti ar uzsaldyti?