Įkraunama...
Įkraunama...

----Saldūs receptai su nuotraukomis ----

Didziosiose maximose ir tai ne visada g.gif Toks pilkas plasmasinis pakiukas 4u.gif
Atsakyti
Šiandieninis mano darbas- Persikai pusnynuose (tik pusnynų turėtų būti daugiau, ale baltymą plakiau šakute, nes mikserio neturiu blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 09:56)
o kas ne taip?

neiskilo jis man-iskepe kietas kaip akmuo ir skonis lig neiskepusio doh.gif doh.gif doh.gif ismeciau lauk,visnias isrinkusi blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Cikadelė @ 2009 05 07, 20:24)
Šiandieninis mano darbas-  Persikai pusnynuose (tik pusnynų turėtų būti daugiau, ale baltymą plakiau šakute, nes mikserio neturiu blush2.gif
user posted image

o kur receptukas?? ax.gif ax.gif ax.gif
Atsakyti
[quote=*B.A*,2009 05 08, 10:22]
neiskilo jis man-iskepe kietas kaip akmuo ir skonis lig neiskepusio doh.gif doh.gif doh.gif ismeciau lauk,visnias isrinkusi blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Papildyta:

na nezinau ka pasakyti man tai visada gaunasi.o gal kanors netaip darei? g.gif
Atsakyti
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 12:10)


na nezinau ka pasakyti man tai visada gaunasi.o gal kanors netaip darei? g.gif

kaip netaip?? g.gif o kaip reikia??
recepte nebuvo nurodyta gaminimo eigos,tik ingridientai,tai dariau taip,kaip man atrode geriausia bigsmile.gif
Atsakyti
Rabarbaru - varskes tarta ax.gif

user posted image

receptas
Atsakyti
Dukrytė užsinorėjo sausainukų, taigi nusprendžiau iškepti labai paprastučius sausainukus 4u.gif

Sviestiniai sausainiai (receptas iš žurnalo JI) 4u.gif

Reikės:
300g. miltų
200g. sviesto
100g. cukraus pudros
kiaušinis
pakelis vanilinio cukraus
2 šaukštai cukraus.

Eiga:
Sviestą apie valandą palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Gerai išsukti mediniu šaukštu. Išplakti kiaušinį. Įberti žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus ir plakant suberti cukraus pudrą. Mediniu šaukštu sikti sviestą ir pamažu supilti kiaušinio plakinį. Suberti miltus ir išminkyti tešlą. Stalą pabarstyti miltais ir kočioti tešlą. Išspausti norimą pormą, apibarstyti cukrumi ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti orkaitėje. Aš kepiau 180 laipsnių orkaitėje, tikslaus laiko net nepasakysiu bet iškepa labai greit mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo justina_r: 08 gegužės 2009 - 14:03
ateinu bigsmile.gif wub.gif

user posted image

TORTAS “MĖNULIS“ wub.gif

Tešlai:

250 g sviesto,
250 g cukraus,
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
1 v. š. Kakavos,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
romo ir apelsinų esencijos.

Kremui:

250 g sviesto,
apelsinų esencijos,
100 g pertrintos varškės,
250 g cukraus pudros,
2 – 3 v. š. aviečių sirupo.

Tortui papuošti:

šokolado drožlių,riešutų.

Iš visų tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo .Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilame esencijas ir atsargiai išmaišome. Į skardą lygiu sluoksniu pilame 2 - 3 v. š. tešlos. Kepame ~220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Taip iškepti ~8-10 torto lakštų. Lakštus atvėsinti.

Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Sudedame apelsinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome. Po šaukštą supilame aviečių sirupą.
Lakštus aptepame kremu ir sudedame vieną ant kito. Torto viršų apipilame šokoladu,pabarstome drožlėmis ir riešutais.. Tortą apie 1 val. palaikome šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.

Mano pastabos:
Pagal receptą turėjo būti kreme citrinos esencija ir žemuogiu sirupas,kadangi neturėjau,pakeičiau į apelsinų esenciją ir aviečių sirupą.Skonis?Nestipriai saldus su rūgštele ir kąsneliu gaivumo wub.gif wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 05 05, 19:36)
isbandziau as ta keksa su vysniom  g.gif kazkas netaip  schmoll.gif  unsure.gif

B.A na nezinau kaip tu darei vysniu keksa g.gif ,bet man sekasi neblogai doh.gif doh.gif
stai dar viena iskepiau
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo anasko: 08 gegužės 2009 - 16:23
QUOTE(Reff @ 2009 05 08, 15:03)
gal netiksliai nuoroda idejo, bet receptas yra - cia

drinks_cheers.gif tikrai taip, labai atsiprasau, nukopinau ne ta nuoroda doh.gif

QUOTE(mmergyte @ 2009 05 08, 15:32)
neryt nepyk,ale tavo nuoroda paspaudus,ismeta eilerasti ir chalva g.gif  doh.gif

blush2.gif acha... atsiprasau

QUOTE(*Nerutė * @ 2009 05 08, 15:43)
Na nežinau , man viską kuo puikiausiai rodo  thumbup.gif , labai šaunus receptukas , kai prasidės rabarbarų sezonas , būtinai išbandysiu  thumbup.gif


tau puikiai rodo, nes spaudei turbut ant Reff imestos nuorodos

o pas jus dar nera rabarbaru? pas mus jau pilni turgai thumbup.gif siandien dar viena kepiau, si karta su vysniom wub.gif

QUOTE(mmergyte @ 2009 05 08, 16:13)
TORTAS “MĖNULIS“  wub.gif

jau pjuvis koks skanus bigsmile.gif
Atsakyti
Varskes deseretas prie kavos.
2 pakeliai varskes
puse stiklines cukraus
vanilinio cukraus
zelatino
aguonu
puse stiklines pieno.


I varske ideti cukraus, ipilti pieno.Viska isplakti mikseriu.Ideti aguonu,uzpilti zelatino.viska ismaisyti ir uzsaldyti.
Paprasta,lengva ir labai skanu.
user posted image
user posted image
Skanaus.

Atsakyti
QUOTE(anasko @ 2009 05 08, 16:29)
viska ismaisyti ir uzsaldyti.


Atsaldyti ar uzsaldyti?
Atsakyti