

RIEŠUTŲ TEŠLAI:
4 kiaušinių baltymai,
125g cukraus,
100g maltų lazdyno riešutų,
20g krakmolo.
BISKVITO TEŠLAI:
3 kiaušiniai,
75g cukraus pudros,
50g miltų,
50g krakmolo,
1 a.š. kepimo miltelių,
3 v.š. šalto vandens,
1/2 citrinos žievelės.
KREMUI:
250g sviesto,
250g cukraus pudros,
1 kiaušinio trynys,
4 v.š. šokoladinio likerio.
PAPUOŠIMUI:
riešutų,
šokolado,
cukraus pudros.
Riešutų biskvitui baltymus išplakite iki standumo.Plakdami suberkite pusę cukraus.Likusią cukraus dalį sumaišykite su riešutais bei krakmolu ir suberkite į baltymų putas.Tortinę išklokite folija arba sviestiniu popieriumi.Riešutų tešlą sukrėskite formą ir išlyginkite.Kepkite 20 min ant apatinės lentynos 150 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį biskvitą atsargiai išimkite.Tokiu pat būdu iškepkite antrąjį riešutų tešlos lakštą.
Biskvitui atskirkite trynius nuo baltymų.Trynius išsukite iki purumo su 3 v.š. šalto vandens ir 65g cukraus pudros.Baltymus išplakite su likusia cukraus pudra iki standumo ir sukrėskite ant trynių masės.Ant jos persijokite miltų,krakmolo ir kepimo miltelių mišinį.Sudėkite citrinos žievelę.Viską atsargiai išmaišykite.Iš tešlos vieną po kito iškepkite du biskvitus.Kepkite 20 min,ant apatinės lentynos,175 laipsnių temperatūroje.
Biskvitus ataušinkite.
Kremui nešaltą,kambario temperatūros sviestą išsukite iki purumo po šaukštą berdami cukraus pudrą.Įdėkite kiaušinio trynį,supilkite likerį.
Pirmąjį riešutų biskvitą aptepkite kremu ir uždėkite ant jo paprastą biskvitą.
Jį apšlakstykite likeriu ir užtepkite kremu.Taip pat su kitais biskvitais.
Visą tortą aptepkite kremu.Viršų pabarstykite cukraus pudra (per sietelį),riešutais ir šokoladu.
Mano komentaras:tortukas skanus,saldokas (nors man visi tokie









