Morkų tortas
Tešlai:
550 g morkų
300 g miltų
330 g cukraus
140 g razinų
200 ml aliejaus
4 kiaušiniai
2 a. š. sodos
1/2 a. š. maltų gvazdikų
1 a. š. cinamono
1a. š. maltų muskato riešutų
Kremui:
400 ml grietinėlės
1 apelsinas
130 g cukraus pudros
Ši produktų norma skirta 26 cm tortui kepti.
Gamyba:
tešla
1. Razinas užpilti karštu vandeniu ir palaikyti jame apie 30 min. Kai razinos bus minkštos, išpilti vandenį ir nusausinti razinas servetėle.
2. Morkas sutarkuoti smulkia tarka.
3. Persijuoti miltus ir sumaišyti jas su soda, gvazdikais, cinamonu bei muskato riešutu.
4. Suplakti kiaušinius, palaipsniui beriant cukrų. Kai kiaušinių masė sutištės ir joje pasirodys burbuliukų, įpilti aliejaus ir visą laiką plakti.
5. Kiaušinių - aliejaus masę įpilti į miltus ir permaišyti. Įdėti tarkuotas morkas ir vėl viską permaišyti.
6. Razinas pabarstyti miltais ir įdėti į tešlą.
7. Tešlą įpilti į kepimo indą. Kepti apie 1 val. 175 laipsn. temp.
kremas
1. Nuplauti apelsiną, įdėti jį į verdantį vandenį ir pavirti 5 min. Per šį laiką jo žievelė suminkštės. Apelsiną permalti mėsmale. Ataušinti gatavą masę ir išpilti nereikalingą skystį.
2. Išplakti grietinėlę su cukrumi. Į išplaktą grietinėlę įdėti sumaltą apelsiną ir permaišyti (jokių būdu neplakti).
Sutepti lakštus gatavu kremu. Tortą palaikyti keletą valandų šaldytuve.


Daugiau torto nuotraukų čia.