ateinu

TORTAS MĖNULIS
Tešlai:
250 g sviesto,
250 g cukraus,
6 kiaušiniai,
150 g miltų,
100 g krakmolo,
1 v. š. Kakavos,
1,5 a. š. kepimo miltelių,
romo ir apelsinų esencijos.
Kremui:
250 g sviesto,
apelsinų esencijos,
100 g pertrintos varškės,
250 g cukraus pudros,
2 3 v. š. aviečių sirupo.
Tortui papuošti:
šokolado drožlių,riešutų.
Iš visų tešlai skirtų produktų paruošiame trapią tešlą. Kambario temperatūros sviestą išplakame su cukrumi iki purumo .Po vieną įmaišome kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant. Suberiame persijotus miltus, sumaišytus su krakmolu, kakava ir kepimo milteliais, supilame esencijas ir atsargiai išmaišome. Į skardą lygiu sluoksniu pilame 2 - 3 v. š. tešlos. Kepame ~220 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min. Taip iškepti ~8-10 torto lakštų. Lakštus atvėsinti.
Kremui nešaltą kambario temperatūros sviestą išsukame iki purumo. Sudedame apelsinų esenciją, varškę, cukraus pudrą ir viską gerai išmaišome. Po šaukštą supilame aviečių sirupą.
Lakštus aptepame kremu ir sudedame vieną ant kito. Torto viršų apipilame šokoladu,pabarstome drožlėmis ir riešutais.. Tortą apie 1 val. palaikome šaldytuve, kad tešlos lakštai sudrėktų ir suminkštėtų.
Mano pastabos:
Pagal receptą turėjo būti kreme citrinos esencija ir žemuogiu sirupas,kadangi neturėjau,pakeičiau į apelsinų esenciją ir aviečių sirupą.Skonis?Nestipriai saldus su rūgštele ir kąsneliu gaivumo
