Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų, jų reikmenų pirkimo bei gyrimosi tema!

QUOTE(mikuotuke @ 2009 04 05, 20:14)
Simre, gi pažiūrėjau į savo vieną miniuką, nupigintą iš bazės parneštą - jis labai labai panašiais žiedukais į tavąją gražuolę  bigsmile.gif  tik tavo gražesnė daug, mano mažius dar nupiepęs, ne visai atsigavęs  ax.gif

Šita tikrai ne miniukė, bet ir ne dičkė. Turbūt kaip čia mes pavadinom midi...

QUOTE(mikuotuke @ 2009 04 05, 20:24)
Kai pasiilgsti, tai net didžiosios baltosios žiedai būna labai laukti  wub.gif tavo žiedelis laaabai gražus  wub.gif

Va būtent... Šiandien girdžiau saviškes, tai radau, kad viena drambliaausė žiedstiebį kokių 2-3 cm turi. Keistai taip išaugęs, ne tarp lapų, o kažkur iš substrato išlindęs. Nebepamenu, kaip turėtų žydėt, gali būt, kad šia viena iš mįslių, pirkta žinoma nukainuota... Vis laukiu, gal pražįs pas mane kokia balta su geltonu/rudu liežuvėliu. Ech...
Atsakyti
O pas mane vasara pirkta raibuole ziedkoti leidzia biggrin.gif kaip smagu, pirma karta pati prazydinsiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 04 05, 23:27)
O pas mane vasara pirkta raibuole ziedkoti leidzia  biggrin.gif kaip smagu, pirma karta pati prazydinsiu  thumbup.gif

Ar raibuolių sudėtinga priežiūra,nėr sunku jas augint? bigsmile.gif ir kaip kainos jų? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 04 05, 23:27)
O pas mane vasara pirkta raibuole ziedkoti leidzia  biggrin.gif kaip smagu, pirma karta pati prazydinsiu  thumbup.gif

kaip dziugu thumbup.gif lauksim ziedeliu bigsmile.gif
Pirktos zydincios grazu, bet man graziausios geles kai pati prazydini, na zinoma ir smagiausia, o jei dar koks siurprizelis mirksiukas.gif
Atsakyti
LABUTIS RYTELIS PLEPUTES sunglasses2.gif
kaip laikotes.... ech koks oras nuostabus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(as_rutak @ 2009 04 06, 09:30)

laba smile.gif
jo oras pasakiskas, net dirbti nesinori smile.gif
aisku ne toj temoj klausiu, bet ka daryti kad lapai nebutu suglebe orches, nes darbe net 3 skas leidzia gelyte, bet lapeliai tai tokie susiraupsleje doh.gif
Atsakyti
QUOTE(as_rutak @ 2009 04 06, 09:30)

Sveikutės,
iš tiesų pavasaris nuostabus tongue.gif biggrin.gif Tai ir nuotaika gera, kai oras geras. Kažkuri skundėsi dėl miltonijos, kad labai sudėtinga gėlytė. Neturiu tikrai patirties, bet auga viena miltonija jau treti metai pas mane. Net prie orchidėjų jos nebuvau priskyrusi, tiksliau jokio dėmesio neskyriau. Aišku, perlaisčiau, aišku, nupuvo šaknys, dalis stiebų supuvo. Ištraukiau lauk, išmečiau blogus, pasiliko tik pora lapelių, sėdėjo sėdėjo beveik metus be pokyčių, o šį pavasarį suskato leisti naujus lapus ir gana sparčiai. Laistau labai retai ir labai mažai. Pasodinta, kaip ir visos mano gėlės, į daržo+durpės žemę. Bet aš vistiek įsivaizduoju, kad tai labai paprasta auginimui gėlė ir tikrai be karališkų kaprizų kaip tikros orchidėjos.
Atsakyti
Pasodinta, kaip ir visos mano gėlės, į daržo+durpės žemę.

fantastika doh.gif
Atsakyti
mjo.... g.gif ir felenopsiai i durpes sukisti? unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Sveikutes mergaites thumbup.gif na ziuriu,kol manes cia nebuvo kiek mano naujokele pagyru susilauke 4u.gif ir an ji labai patinka ir tikrai pirma karta realiai maciau tokia spalva smile.gif realybeje ji tokia labiau i ruduma, o foto gavosi lyg orandzine smile.gif tai va, uztikau as jau akropolio maximoj uz 15,99 biggrin.gif tiesiog kai pamaciau negalejau neimti, nes supratau,kad tokios spalvos daugiau galiu nebeuztikti biggrin.gif ir visi pazadai nuejo perniek... biggrin.gif
simre, tavo gelyte taip pat labai grazi, kokie idomus ziedukai smile.gif
as vis laukiui kada mano siurpriziukas prazys, kasdiena vis dideja dideja pumpurai, sakau gal bus kokia dydziaziede,kad pumpurai jau tokie dideli, bet nesiskleidzia g.gif
vakar parsinesiau dar naujokiu nukainuotu, tai zinokit vienoje buvo ziedstiebis, visas sulindes i substrata, augo kaip saknis, bet pagal spalva tai tikrai ne saknis o ziedstiebis, taigi kapstinejau kapsitinejau as ten bandydama istraukti ir ka jus manot istraukiau ziedstiebio gala, jau baltos spalvos, su akutemis, bet jis visas buvo sulindes giliai i substrata doh.gif matyt laiku niekas nepareme ir taip nutiko...dabar lauksiu naujo ziedstiebio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 04 06, 09:06)
mjo.... g.gif ir felenopsiai i durpes sukisti? unsure.gif  unsure.gif

na turbut profesionalai gali leisti sau auginti ir tokiame substrate smile.gif jei geles auga, nepuva smile.gif
Papildyta:
QUOTE(mikuotuke @ 2009 04 05, 17:30)
Žinai, aš savoms orchidėjoms pastebėjau - jei parduotuvėj jos buvo pvz aplaužytos, nugeltintos (numetė pumpurus), dar kitaip nuskriaustos ir pilnavertiškai nežydėjo, tai po viso pumpurų metimo, aplūžusių stiebų kirpimo ir t.t., jos pamąstys savaitę kitą ir pradės leisti šakas, nes jos juk dar normaliai nežydėjo (kad atsigriebtų, taip sakant)  blink.gif
čia tik manosios taip nusprendė, bet bandau daryti prielaidą, kad tavo falenopsiukas irgi sugalvojo dar pažydėti, juolab - pavasaris  ax.gif

teisingai mikuotuke pastebejai thumbup.gif as lygiai ta pati galiu pasakyti, jei tik nulauzi ziedstiebi ar numeta pumpurus, greitai vel apdovanoja ziedais smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axara: 06 balandžio 2009 - 09:33
labas rytas mergicos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 04 06, 09:36)
labas rytas mergicos  4u.gif

siandien cia labai jau itartinai tylu rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti