Įkraunama...
Įkraunama...

Bažnyčios Kaune ir Kauno apylinkėse

sveikos merginos esu naujoke ir labai ieskau info apie katedra,nes ten tuoksimes cia jau mano busimas taip nusprende ir taskas,nors as pati ten nelb noriu unsure.gif gal kas tuokesi ir zino kaip su papuosimu ten reikalai?nes su floriste baznycios nejo nieko sutarti...
Atsakyti
Mergaites,kurios tuoketes/ tuoksites Raudondvario bazn., kur planuojat po to vaisintis sampanu ir saldainiais? Ar ten galima sone, prie to paminklo?
Ar baznycia puoset? Ir kaip su muzika ceremonijos metu?
Atsakyti
būtų smagu jei atsirastų merginų kurios tuokėsi Čekiškės bažnyčioje blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Maza.Kregzdute @ 2013 07 02, 17:19)
būtų smagu jei atsirastų merginų kurios tuokėsi Čekiškės bažnyčioje  blush2.gif  blush2.gif

Čekiškėje tuokėsi vyro sesuo(našlė, tuokėsi antrąkart prieš kelis metus), paskui- vyro sesers duktė( irgi prieš kelis metus).Nuostabus kunigas Vaidotas, gražiai giedantys choristai.Tenka neretai ir šiaip toje bažnyčioje būti, tikrai šilta, jauki aplinka.
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 07 04, 16:51)
Čekiškėje tuokėsi vyro sesuo(našlė, tuokėsi antrąkart prieš kelis metus), paskui- vyro sesers duktė( irgi prieš kelis metus).Nuostabus kunigas Vaidotas, gražiai giedantys choristai.Tenka neretai ir šiaip toje bažnyčioje būti, tikrai šilta, jauki aplinka.

na aš toje bažnyčioje esu buvus ir nekartą... smile.gif tik man įdomu būtų apie kunigą daugiau sužinot, nes visko teko apie jį girdėt lotuliukas.gif
Atsakyti
Mes tuokėmės Kauno Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje. Viskas labai puiku. Kunigas labai malonus ir labai džiaugiuosi, jog jis mus sutuokė. Dar dabar atsimenu jo tvirtą suspaudimą mudviejų rankų ceremonijos metu.

Ir D. Beinarytė labai gražiai giedojo... Ave Marija palaužė visai... Iki tol tvirtai laikiausi, o per ją net lūpą virpėjo. Nuostabi akimirka! smile.gif Didinga bažnyčia, šviesa gražiai krenta per langą į puokštę, jaunasis šalia ištiesęs man ranką ir nereali giesmė. Šitą atsiminsiu ilgai.

Tiesa, dabar apie šią bažnyčią kasinėja, tvarkys. Kas ruošiatės kitais metais, ten turėtų būti labai gražiai sutvarkyta. Nors po ceremonijos aš nei mačiau, nei regėjau tuos kasinėjimus, ne tas galvoje buvo. smile.gif

P.S. Pamenu kažkas minėjo apie aukas/kainas. Tikrai niekas nesako konkrečių sumų. Kainos didėja atitinkamai nuo norų. Jei nori Beinarytės - jai reikia mokėti atskirtai. Jei nori papuošimų - irgi atskirai, ne kunigui, floristei. Tai suma susidaro. BET. Jei užtenka tik pačios bažnyčios, ceremonijos - jūsų pasirinkimas, niekas neišvys.
Atsakyti
sveikos, praeita sestadieni ir mes sumaineme aukso ziedus silainiu "sventosios dvasios baznycioje" tad norejau ir su jums pasidalinti savo patirtimi. Pradesiu nuo to kad kunigas buvo musu giminaitis, o mano vyro mama buvo labai nusiteikusi pries musu santuoka (del to kad mes jos negerbiam, neduodam savaitei issivesti prie juros 1m. dukrytes vienos, ir dar del daug panasiu priezasciu )tad ji pasake tam kunigui kad "jei tu juos sutuoksi man negiminaitis"
Is vakaro vyras su kunigu snekejo, viskas tvarkoj, tik pasake jog pacioje sventeje kunigas nedalyvaus nes po musu dar tures krikstinti kita vaikuti, na ka gaila bet nk nepadarysi. Atvaziuojam visi i baznycia laukiam laukiam o kunigo ir nera. Paklausiam kito ten esancio kunigo kur musiskis, o jis ziuri i mumis didelem akim ir sako juk jis jau is vakar su manim susitares kad snd ji pavaduociau.
Stovim abu su vyru ziurim vienas i kita ir nezinom ka daryti, visa laime kad mus sutuoke tas likes ten kunigas (ceremonija buvo tragiska, nebuvo nei pirmo bucinio, nks nebuvo pasakyta ka reik daryti ir pan.) na betesame laimingi kad po to viskas vyko lb sklandziai ir linksmai
Beje pasirodo kad vyro mama i baznycia buvo atsiuntusi savo snipa kad paziuretu ar vestuves vyksta ir ar tikari tas pazystamas kunigas musu netuokia biggrin.gif ji slepesi uz kolonu, bet fotoparatas uzfiksavo o mano vyras netycia atpazino.
Ta vat ir kunigeliai. Vietoj to kad laimintu ir tiketu jaunu zmoniu meile ir santuoka, meluoja.
Atsakyti
As tai klausiu tiesiai sviesiai, gal kas susidure esate- laiko nera daug, tad neaisku ar spesim praeiti jaunavedziu kursus, ir manasis neturi visu pilnu dok.susijusiu su baznytiniais reikalais- kur kauno raj.ar kaune kunigelis "megtu auka baznyciai"..? blush2.gif ar taip nelabai sutinka.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(trauktine @ 2013 08 20, 17:21)
As tai klausiu tiesiai sviesiai, gal kas susidure esate- laiko nera daug, tad neaisku ar spesim praeiti jaunavedziu kursus, ir manasis neturi visu pilnu dok.susijusiu su baznytiniais reikalais- kur kauno raj.ar kaune kunigelis "megtu auka baznyciai"..?  blush2.gif  ar taip nelabai sutinka.? g.gif

Nežinau ar pavyktų susitarti dėl kursų (nes visur jų labai reikalauja), tačiau žinau, kad Vilkijos kunigėlis mėgsta atsidėkojimo dovanėles, aukas... Šiaip esu girdėjusi, kad kai kur galima susitarti, kad kursų pažymą atneštumėte jau po santuokos...
Atsakyti
QUOTE(sunny_smile @ 2013 06 29, 17:53)
Mergaites,kurios tuoketes/ tuoksites Raudondvario bazn., kur planuojat po to vaisintis sampanu ir saldainiais? Ar ten galima sone, prie to paminklo?
Ar baznycia puoset? Ir kaip su muzika ceremonijos metu?

Mūsų draugai ten tuokėsi. Tai šalia bažnyčios pievelėje gėrėme šampaną. Niekas nieko nedraudė, net kunigas atėjo kartu pabūti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(trauktine @ 2013 08 20, 16:21)
neturi visu pilnu dok.susijusiu su baznytiniais reikalais

Ko konkrečiai neturi?

O dėl kursu, tai supraskit vieną paprastą dalyką, jie yra ne Bažnyčiai, o jums. Ir tai nėra joks baubas ar "priešas", kuris kankina, nieko neduoda ir tik tuščiai laiką, pinigus ir visokias geras progas atima. wink.gif Kas su tuo neaišku (per kiek spėsi, per kiek ne), kalbėt ten, kur nusiunčia klebonas - pvz. šeimos centruos. Nors asmeniškai nelabai to "neturiu laiko" suprantu. Lyg vestuves tik prieš dvi savaites planuot imtumėtės. Aišku ko šioj žemėj nebūna...

QUOTE(Giulla @ 2013 06 24, 22:57)
Įdomu būtų sužinoti, kas yra tuokęsi ten, nes pati niekad nebuvus ten 

O kam ten tuoktis, jei "niekad nebuvus"? Būsimo vyro parapija? unsure.gif

QUOTE(Maza.Kregzdute @ 2013 07 08, 11:24)
tik man įdomu būtų apie kunigą daugiau sužinot, nes visko teko apie jį girdėt  lotuliukas.gif

O ką žinios apie kunigą duos tavo santuokai? g.gif Daug naudingiau tą už kuriuo išteki kup geriau pažint. biggrin.gif

QUOTE(A.Ruta @ 2013 08 08, 10:25)
ceremonija buvo tragiska, nebuvo nei pirmo bucinio

Nepatikėsi, bet liturgijoje nėra jokio "pirmo bučinio". biggrin.gif Kunigo tai paminėt ar ne nič niekas neįpareigoja. biggrin.gif Beje, tas "sutuokė" yra tik liaudiškas žodynas. Tai vienintelis sakramentas, kurio neteikia kunigai (nors šnekamojoj kalboj tai ir girdim). Sutuoktiniai santuokos sakramentą teikia vienas kitam sakydami priesaiką (t.y. susituokia), o kunigas santuoką laimina, administruoja to sakramento teikimo eigą. Taigi, jei nuo dūšios sakėt priesaiką, ji ir buvo esmė. smile.gif))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fazano plunksna: 22 rugpjūčio 2013 - 18:15
QUOTE(Fazano plunksna @ 2013 08 22, 19:11)
Ko konkrečiai neturi?

Nepatikėsi, bet liturgijoje nėra jokio "pirmo bučinio". biggrin.gif Kunigo tai paminėt ar ne nič niekas neįpareigoja.  biggrin.gif Beje, tas "sutuokė" yra tik liaudiškas žodynas. Tai vienintelis sakramentas, kurio neteikia kunigai (nors šnekamojoj kalboj tai ir girdim). Sutuoktiniai santuokos sakramentą teikia vienas kitam sakydami priesaiką (t.y. susituokia), o kunigas santuoką laimina, administruoja to sakramento teikimo eigą. Taigi, jei nuo dūšios sakėt priesaiką, ji ir buvo esmė. smile.gif))

Na del priesaikos as zinojau sita. Tiesiog norejosi, grazesnes ceremonijos. Kunigas burbejo po nosim, net per paprastas misias toje baznycioje ijungia mikrafonus, o per vestuves to nepasivargino daryti, taip kad niekas negirdejo nei musu nei kunigo. Del palaiminimo velgi tai buvo padaryta is kito baznycios galo. Na norejosi daugiau nuosirdumo ir siltumo is kunigo. Suprantu kad kunigas per diena sutuokia ne viena pora ir jam gal tai ir pabosta, Bet teko buti ne vienose vestuvese kur tai padaroma tikrai labai graziai, jaukiai ir davsingai. TAip kad ka tikrai daryciau kitaip atsukus laika, tai rinkciausi kita baznycia.
Atsakyti