Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės Hipofunkcija ( tiroiditas )

QUOTE(lucero @ 2009 04 30, 20:18)
Manau bijot nereik  4u.gif  nes yra ne tik hormonai , bet ir .... Dievo valia , kaip sakant .... kažkas iš aukščiau  4u.gif  tiesiog manau sergant hipo reik ziuret labai atsakingai i tai ir kudikis turi but planuojamas , tada kai hormonai idealus  4u.gif  ir viskas bus gerai  mirksiukas.gif

o vat,kas pasakys,kokie tie tyrimai turi but idealus g.gif
Atsakyti
Na manau TSH norma yra (0,4-4,0).... 1-3 va tokie manau yra gerai , blogai yra kai virs 4 ar visai i hiper 0,002 pvz smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 04 30, 22:21)
Na manau TSH norma yra (0,4-4,0).... 1-3 va tokie manau yra gerai , blogai yra kai virs 4 ar visai i hiper 0,002 pvz smile.gif

o jeigu visi geri, isskyrus atpo g.gif gal yra mergaiciu,kurios apie tai diskutave su daktarais? smile.gif
Atsakyti
As kazkaip nieko nerandu apie tai , o daktare pasake tik tiek , kad jis paveldimas gali buti ... g.gif bet man atpo net nebetiria , sako vistiek antikunai neisnyks ... doh.gif bet tu negali zinot paveldes ar nepaveldes , jei tth normoj ir jei dar gimsta berniukas tai manau tikrai nepaveldes g.gif svarbu nebut su ryskiu hipo nestumo metu , nes manau kuo didesne hipotiroze tuo aktyvesni antikunai.... g.gif
nu va o as naktineju , nemiga ir ausyse spiegia rolleyes.gif tokia be energijos... reik laukt matyt men laiko kada tiroksinas ims pilnai veikti rolleyes.gif taip skaiciau kad dabar geriant as galiu jaust koki laikina pagerejima isgerus didesne , bet ilgalaikis poveikis ateina po 4-6 sav gerimo... smile.gif o aš kad nemoku kentėti , nekantri aš lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lucero: 30 balandžio 2009 - 23:09
Labutės 4u.gif
Šiandien pasodinom bulves: rytas buvo vėsus, bet pirmą sykį šiemet išgirdau gegutę kukuojant. Tik pinigų tai neturėjau paskambint verysad.gif Nieko irnesakyk.gif užteks kiek yra. Svarbiau sveikata. Prieš motinos dieną dar kapus sutvarkiau: močiutės, dėdienės... Ir dovaną nuo mažiausiojo jau gavau: gyvą gėlę, visa klasė pasirodo pasodino mamoms po gyvą gėlę, uošvės liežuviu dar vadinamą. Vos apsižliumbiau blink.gif Fu, pasirodo galima gyventi ir negalvojant, kad kažkas su sveikatėle ne taip... Nei širdis vartėsi, nei galvos skaudėjo, nei silpna buvo... Tiesiog į nieką dėmesio nekreipiau. Linkiu ir jums tokių prasmingų dienų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 05 01, 00:02)
As kazkaip nieko nerandu apie tai , o daktare pasake tik tiek , kad jis paveldimas gali buti ... g.gif  bet man atpo net nebetiria , sako vistiek antikunai neisnyks ... doh.gif bet tu negali zinot paveldes ar nepaveldes , jei tth normoj ir jei dar gimsta berniukas tai manau tikrai nepaveldes  g.gif svarbu nebut su ryskiu hipo nestumo metu , nes manau kuo didesne hipotiroze  tuo aktyvesni antikunai.... g.gif
nu va o as naktineju , nemiga ir ausyse spiegia  rolleyes.gif tokia be energijos... reik laukt matyt men laiko kada tiroksinas ims pilnai veikti  rolleyes.gif  taip skaiciau kad dabar geriant as galiu jaust koki laikina pagerejima isgerus didesne , bet ilgalaikis poveikis ateina po 4-6 sav gerimo... smile.gif o aš kad nemoku kentėti , nekantri aš  lotuliukas.gif

Pirma vaika gimdžiau dar nežinodama kad sergu tiroiditu, bet viskas baigesi gerai, vaikas sveikas. Beje sergame abu su vyru tai tikimybe labai didele kad ir vaikai paveldes šia liga. Bet susirgome ne vaikysteje, o velesniame amžiuje tai manau, kad ir vaikai gal vaikysteje nesusirgs. O igimtos skydliaukes ligos nenustate nei vienam. Beje kai antra vaika planavau tai jau žinojau, kad sergu, bet hormonai buvo geri tai vaistu gert nereikejo. Bet kiek žinau tai ir vaistus gerdamos pagimdo
vaikus ir sveiki buna.
Atsakyti
Mes pas tave sugrįžtam,
Mama, Kur kartą teko laimė gimti,
Kur jazminai prie vartų šlama,
Kur mus paguosi, kur apginsi…
Tu dovanok - gal per retai
Mus atneša klajūnas vėjas -
Šviesiausi Tavo mums langai -
Kas naktį lanko mus sapnai,
Kad vėl mielais takais parėjom…

Su švente, mamos ir būsimos mamos nestuke.gif wub.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 04 27, 15:33)
labas meskute , kaip tau sekasi ? tu ziuriu esi biski kitoks variantas negu as su perry smile.gif tau sumazinus nepakilo o dar nukrito nuo 0,059 iki 0,027 o ? nu geras biggrin.gif  galvoju ka reiks daryt man po triju men jei nukris i hiper , tada aisku vel siulys man mazinimus ir tt , o as klaidu daryt jau tokiu nebenoriu smile.gif

Labas lucero 4u.gif Sekasi po truputi smile.gif Nukritus TSH iki 0.027 liepe gerti tik po 0.25, taip ir dariau, dar padare FT4 tyrima jo rodoklis buvo 14.6pmol/l, puikiausiai tilpo i remus. Po 4 menesiu kartojau tyrima TSH-3.40 mIU/l,tai patare gerti viena diena 0.25 kita 50mg, ka dabar ir darau. Menesio gale vel eisiu tyrimu darytis paziuresiu kaip dabar TSH svyruoja.
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 04 30, 21:18)
Manau bijot nereik  4u.gif  nes yra ne tik hormonai , bet ir .... Dievo valia , kaip sakant .... kažkas iš aukščiau  4u.gif  tiesiog manau sergant hipo reik ziuret labai atsakingai i tai ir kudikis turi but planuojamas , tada kai hormonai idealus  4u.gif  ir viskas bus gerai  mirksiukas.gif

Man endokrinologe leido planuoti kaip TSH buvo labai zemas, nes neva svarbesnis yra FT4 rodiklis planuojant, bet as pabijojau, nes karcios patirties turiu unsure.gif

Nusirdziausi sveikinimai esamoms ir busimoms mamytems 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meškutė999: 03 gegužės 2009 - 11:38
smile.gif nu bet taip idomiai.... kodel pvz man tsh nukrito iki 0,044 as irgi geriau 0,25 tada , bet jau po 2 men tsh pakilo iki 7..... nesuprantama ... nusivylus esu daktare , o ft4 man net nepadare.... sad.gif
Atsakyti
Sveikos,

taigi visai įdomus tas vokiškas tiroidito puslapis, kur lucero nurodė. Įtariu, ne kartą prie jo grįšiu, nes tikrasi daug info. Va, kokių įdomybių rdau:

Visai neseniai danų mokslininkai ištyrė, kad individualūs hormoninių tyrimų duomenys, kai žmogus, sergantis tiroiditu, gerai jaučiasi, gali skirtis. Jie metus stebėjo grupę pacientų. Kitaip sakant, vienas blogai pasijunta, kai tyrimų norma vos krypteli į šoną, kitas ir su nemažu nukrypimu normaliai gyvena...

Sergant tiroiditu reikia mylėti save, todėl vokiečiai rekomenduoja akupunktūrą, atsipalaidavimo pratimus, psichologinę terapiją.

Svarbu gerti tiroksiną kiekvieną rytą tuo pačiu laiku. Po to 20-30 minučių nevalgyti. Po išgėrimo vengti vartoti pieno produktus ar kalcį, nes mažina vaisto įsisavinimą.

Vėliau įmesiu daugiau info, bėgu, nes pabudo mano mažiukė...
Atsakyti
Labas, mergaites, vis uzbegu paskaitineti, kaip jums cia sekasi... ax.gif Pati jauciuosi gerai, geriu nustatyta norma - po 0.25 kas antra diena.
Atsakyti