Įkraunama...
Įkraunama...

Auklės alga visuose Lietuvos kampeliuose-IId.

labai malonu,kad taip issamiai atsaket..gal dar galetumet patikslinti,ka laikot reikalavimu didelio ivertinimo?1000lt algos?mano pajamos neleistu aukles samdyt ir uz 500lt,bet tai nereiskia,kad as turiu smerkti,kad nori 1000lt.ju vaikai gal irgi valgyt nori g.gif
ir nereikia persudyt800alga,200benzinas,maistas,kosmetika,atostoginiai...ar visos aukles reikalauja pripildyt baka benzino,palikti pietus saldytuve?pagal kelias pasitaikiusias,nereikia sprest apie visas.
reikejo geriau isigilinti ir del tvarkos palaikymo-tai ieina i aukles pareigas,aisku,jei namanot,kad kilimai turetu buti isdulkinti,langai isplauti..
dar klausimelis,pagal ka sprendziat,kad vos ne absoliuti dauguma aukliu neturi nei ziniu,nei noro ugdyti vaikuti?jei ieskote aukles su aukstuoju pedagoginiu,muzikiniu,medicininiu ir t.t.,tai atitinkamas ir atlyginimas,jei uzteks pensininkes,tai galima ir uz 2lt rasti.
milijonas atsiprasymu uz izeistus jausmus notworthy.gif
p.s.aukles darbo neieskau
Atsakyti
Dristu abejoti mirksiukas.gif Jei negalite auklei skirti (kaip pati rasete) "net 500 Lt" ir niekinate 1000 Lt alga,tai kodel nedirbate aukle? Ir savo vaikui nereiktu jos samdyti,o ir pati,viska sudejus,didesnes pajamas gautumete... g.gif
Jei galeciau toki darba dirbti.tai budama vaiko prieziuros atostogose tikrai dar pas save pasiimciau koki mazyli ir uz mazesni atlygi.
Seip,nusibodo beprasmiskai gincytis su labai jau subjektyvia nuomone. Isijunkite zinias,uzeikite i LDB,gal net i gatve iseikite. Galu gale,atsimerkite ir isgirskite. Krize-ne vien Godos ir Luko daina mirksiukas.gif
Atsakyti
Dristu abejoti mirksiukas.gif Jei negalite auklei skirti (kaip pati rasete) "net 500 Lt" ir niekinate 1000 Lt alga,tai kodel nedirbate aukle? Ir savo vaikui nereiktu jos samdyti,o ir pati,viska sudejus,didesnes pajamas gautumete... g.gif
Jei galeciau toki darba dirbti.tai budama vaiko prieziuros atostogose tikrai dar pas save pasiimciau koki mazyli ir uz mazesni atlygi.
Seip,nusibodo beprasmiskai gincytis su labai jau subjektyvia nuomone. Isijunkite zinias,uzeikite i LDB,gal net i gatve iseikite. Galu gale,atsimerkite ir isgirskite. Krize-ne vien Godos ir Luko daina mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 05 21, 00:30)
Cia man taikote? Didelis dekui uz Jusu isvadas apie mano kulturos lygi ir arogancija.

O ka manyti apie zmogu,kuris vien tik reikalauja didelio ivertinimo? Kaip tai pavadinti? Taikliausiai-cinizmu.

Noreti niekas niekada nedraudzia. Ir as bei kitos noretu,bet...

Reikia nors kiek sveiko proto tureti ir pagalvoti,kad net darzelio aukletoja,kasdien priziurinti 20 vaiku grupe, uzdirba siek tiek virs tukstantuko. Labai abejoju,kad atsirastu daug tokiu aukliu,kurios tiek su vaiku dirbtu,t.y. visokeriopai ji ugdytu. Tam,paprasciausiai, vos ne absoliuti dauguma neturi nei ziniu,nei noro.Be to,i mano sunaus aukletojos "golfa" svietimo skyrius dyzelino nepila.

Duokdie mums visoms kuo daugiau uzdirbti,taciau reikia pazvelgti i laikmeti ir situacija,o ne kaltinti kitus(visiskai Jums nepazistamus zmones) kulturos stoka,nes tuo pati labai nekulturingai elgiates. Jusu viename sakinyje buvo net du uzgaulus epitetai,taciau,ar savajame laiske nors viena paminejau(ir net ne Jums asmeniskai nukreipta)? Tai kur ta kultura? Ar,tiesiog,esate toki issireiskima girdejusi ir Jums jis patiko,tuo praturtindamas Jusu leksika?

Man net baisus toks tikslus apskaiciavimas. Noreciau suzinoti kuri greitu laiku isdristu nueiti pas darbdavi ir pareikalauti vazinejimo i/is darbo islaidu padengimo,atlyginimo pakelimo,ar dar velniazin ko?

Bus "smagu" ir situacija viska ir visus sudelios i savo vietas. O pasiputimas-didele nuodeme,Kulturingoji Ponia (ar Panele).

Papildyta:
P.s. visoms,griztancioms,ar besiruosiancioms grizti is vaiko prieziuros atostogu mamytems (tame tarpe ir sau) labai linkiu sugrizti i tokias pacias salygas,is kuriu isejote pries vaikeliui gimstant ir,kad musu imoniu dar nebutu isukes bankroto uraganas.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Brigita110 @ 2009 05 21, 01:57)
labai malonu,kad taip issamiai atsaket..gal dar galetumet patikslinti,ka laikot reikalavimu didelio ivertinimo?1000lt algos?mano pajamos neleistu aukles samdyt ir uz 500lt,bet tai nereiskia,kad as turiu smerkti,kad nori 1000lt.ju vaikai gal irgi valgyt nori g.gif
ir nereikia persudyt800alga,200benzinas,maistas,kosmetika,atostoginiai...ar visos aukles reikalauja pripildyt baka benzino,palikti pietus saldytuve?pagal kelias pasitaikiusias,nereikia sprest apie visas. 
reikejo geriau isigilinti ir del tvarkos palaikymo-tai ieina i aukles pareigas,aisku,jei namanot,kad kilimai turetu buti isdulkinti,langai isplauti..
dar klausimelis,pagal ka sprendziat,kad vos ne absoliuti dauguma aukliu neturi nei ziniu,nei noro ugdyti vaikuti?jei ieskote aukles su aukstuoju pedagoginiu,muzikiniu,medicininiu ir t.t.,tai atitinkamas ir atlyginimas,jei uzteks pensininkes,tai galima ir uz 2lt rasti.
milijonas atsiprasymu uz izeistus jausmus notworthy.gif
p.s.aukles darbo neieskau

Noriu Jūms paprieštarauti dėl pensininkių. Mūsų auklytė-pensininkėir ji suteikia mūsų vaikams daugiau šilumos, priežiūros, užima juos daugiau, nei auklytės, kurios buvo samdomos mūsų pirmagimiui prieš keletą metų-jų turėjome 5(ne pensininkes). Turėjau labai gerą progą įsitikinti, kad jei žmogus ir dirba darbą(šiuo atveju-auklės), tai dar nereiškia, kad jį dirba noriai. Trims iš jų tai buvo tik būdas užsidirbti pinigų ir po kurio laiko tai pradėjo labai jaustis jų elgesyje. Taigi, nereikia teigti, kad pensininkas vertas 2 litų, jis vertas tiek, su kokia meile dirba savo darbą ir aišku, kokį užmokestį diktuoja dabartinė darbo rinka ir situacija šalyje. Mano ir vyro alga sumažėjo 30 proc. , taigi nenuostabu, kad atlygį auklei taip pat mokame mažesnį, nei jis buvo prieš 2 metus. Ir dar-mes net negalvojome pensininkei mokėti mažiau, nei kitoms į skelbimą atsiliepusioms auklėms, tarp kurių buvo ir viena pedagogė, ir viena vadybininkė... Amžius ir išsilavinimas mūsų atveju-ne tas kriterijus, pagal kurį rinkomės, svarbiausia-žmogaus turi sugebėti sutarti su vaikais. O mūsų vaikai pasirinko būtent pansininkę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzana* @ 2009 05 19, 14:11)
O geriausia tai vesti vaiką į valstybinį darželį ir jokių atostoginių,ir jokių kelionės išlaidų ir t.t. mokėti nereikės arba auginti vaiką pačiai,tada nereikės nei stebėtis,nei pykti ir visi bus patenkinti.

Aciu uz patarima, as taip ir dariau - kiek galejau, paauginau pati, o paskui isleidau i darzeli, dabar ieskau tik valandines, nes nei seneliu, nei dedziu ar dar kazko neturime, o sporto kluba vaiko nelabai nusivesi, ar ne?

Noriu dar karta akcentuoti - pasipiktinau pirmiausiai del to, kad aukles dirba NELEGALIAI, mokesciu valstybei is savo gaunamu pajamu nemoka, o reikalauja to paties, ka turi dirbantieji ir mokantieji mokescius - tiek sodrai, tiek VMI gyventoju pajamu mokesti, kuri nuo siu metu daugumai yra 20 procentu ir sveikatos draudimo, kuris daugumai yra link 100 litu. As moku siuos mokescius, nes verciuosi individualia veikla LEGALIAI, atostoginiu man niekas nemoka, todel atostogu turiu minimaliai, todel tokie aukliu pageidavimai ir stebina, nusileistu ant zemes...gal noretu susimoketi bent 20 procentu nuo gaunamu pajamu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo eja: 21 gegužės 2009 - 08:53
Zinoma,kad nenuvertinkite pensijinio amziaus moteru. Nors neteko susidurti,bet mano virsininkas turejo labai gera pensijinio amziaus aukle,kuri tikrai rupinosi jo vaikais ir devyniu kailiu neplese.Pavydziu tam,kas ja sugebes nuvilioti ax.gif

Aisku ir jaunu visokiu pasitaiko. Bet viena man net sypsena ir sumisima g.gif iki siol kelia.

Buvo taip. Susitariau su viena 21m.mergina,kad kartais paziures vaikus. Na.lyg ir visai nieko,tik,kazkaip idomiai jai mobilus is ranku nekrisdavo ir pastoviai ji maigydavo smile.gif Karta paprasiau,kad apmetytu kambarius,o grizusi radau...pertvarkytas savo rubu spintas.... Na,nemanau,kad cia gerai. Niekuo jos nekaltinu,nes nieko nepasigedau,bet kazkaip pati tikrai nelisciau i svetimas spintas g.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 05 21, 11:04)
Zinoma,kad nenuvertinkite pensijinio amziaus moteru. Nors neteko susidurti,bet mano virsininkas turejo labai gera pensijinio amziaus aukle,kuri tikrai rupinosi jo vaikais ir devyniu kailiu neplese.Pavydziu tam,kas ja sugebes nuvilioti ax.gif

Aisku ir jaunu visokiu pasitaiko. Bet viena man net sypsena ir sumisima g.gif  iki siol kelia.

Buvo taip. Susitariau su viena 21m.mergina,kad kartais paziures vaikus. Na.lyg ir visai nieko,tik,kazkaip idomiai jai mobilus is ranku nekrisdavo ir pastoviai ji maigydavo smile.gif Karta paprasiau,kad apmetytu kambarius,o grizusi radau...pertvarkytas savo rubu spintas.... Na,nemanau,kad cia gerai. Niekuo jos nekaltinu,nes nieko nepasigedau,bet kazkaip pati tikrai nelisciau i svetimas spintas g.gif

Virsune...."tvarkyti" svetimas spintas....
Atsakyti
Sveikutes smile.gif

Noreciau pasiteirauti ,ar einant atostogu ,privalu auklei moketi atostoginius? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2009 05 21, 12:04)

Aisku ir jaunu visokiu pasitaiko. Bet viena man net sypsena ir sumisima g.gif  iki siol kelia.

ir ko tos mamos nori pacios nezino,,apmetiti rubus?ji dirba aukle o ne drabuziu deliotoja,,sudejo blogai,nesudejo dar blogiau,,nemaisykit aukles darbo su namu tvarkytojos,,
Papildyta:
QUOTE(edicike @ 2009 05 21, 12:12)
Sveikutes smile.gif

Noreciau pasiteirauti ,ar einant atostogu ,privalu auklei moketi atostoginius? ax.gif

nu sakes prajuokinai,,,manau kad ne,,pat daug metu dirbau ir niekada nesu gavus
Atsakyti
QUOTE(edicike @ 2009 05 21, 11:12)
Sveikutes smile.gif

pagal susitarima,kai buvo sutartas atlyginimas uz menesi,gaudavau ir uz atostogas tiek pat,kai buvo sutartas atlyginimas uz valandas,vienoje seimoje nemokejo,kita seima pasiule puse atlyginimo,kaip ir uz nenumatyta nedarba ne del mano kaltes biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lurdi @ 2009 05 21, 12:20)
ir ko tos mamos nori pacios nezino,,apmetiti rubus?ji dirba aukle o ne drabuziu deliotoja,,sudejo blogai,nesudejo dar blogiau,,nemaisykit aukles darbo su namu tvarkytojos,,
Papildyta:

nu sakes prajuokinai,,,manau kad ne,,pat daug metu dirbau ir niekada nesu gavus

O mes savo auklei mokejom atostoginius. Tiek pat,kiek uzdirbdavo kasdien. Ir mokejom netgi uz tas dienas,kai ji nedirbdavo ne del savo kaltes (pvz.pati budavau namie ir man jos nereikdavo). Taip kad susitarimo reikalas.Pazystu dar keleta aukliu,kurios tikrai gauna atostoginius. 4u.gif
Atsakyti