QUOTE(Brigita110 @ 2009 04 14, 23:41)
as,pvz,dirbu infekcineje ligonineje ir,tfu tfu,nei karto neparnesiau jokios infekcijos namo..
Dirbant ligoninėje, neparnešti infekcijos šiek tiek lengviau- po darbo persirengiami rūbai, vaikus dažniausiai slaugo pačios mamytės(keičia sauskelnes, maitina ir pan.), vaikas nemyluojamas ant rankų, ko dažnai iš auklyčių reikalauja sergantys auklėtiniai. Pati esu savo vaikams iš kitų namučių "pargabenusi" neprastą infekciją, nors, atrodo, ir saugojausi, ir stengiausi. Sergantis mažylis sugebėdavo nusikosėti, nusičiaudėti tiesiai į veidą, nuolat prašėsi ant rankų, ir rezultatas- 2 sergantys ta pačia liga mano vaikai...Todėl, bent kol vaikai užaugs, neapsiimčiau auklėti išimtinai sergančių mažylių. Jei jau susirgtų svaikas- ką darysi...
(Kaip patarsite mokete auklei, kuri priziuri vaika viena diena savaiteje pvz. nuo 10 ryto iki 16val, kai vaikas miega tame tarpe 3 val. Kai miega uz ta laika irgi mokate? Ka veikia aukle tuo metu?)
Manau, turėtumėte viską iš anksto aptarti su auklyte. Man net klausimas nekiltų, ar mokėti už vaiko miego laiką- juk auklė sėdi ne savo namie ir nedaro, kas šauna į galvą,ji- poste.