Parasysiu savo istorija, apie katalikes ir musulmono meile, pasibaigusia santuoka. Gal kuriai merginai, mano istorija, pades apsispresti ir pasirinkti teisinga sprendima, draugaujant su musulmonu.
Irasidejo pries 8 metus Londone. Atvaziavau, kaip ir daugelis lietuvaiciu, ieskoti laimes ir uzsidirbti pinigu. Kadangi atvaziavau per universiteta, tai darba jau turejau, o po to mokant anglu kalba, darba nebuvo sunku susirasti ir isikurti Londone. Viena vakara, besedint pube, sutikau savo busima vyra - pavadinkim ji Adil. Man is karto jis krito i sirdi - aukstas, tamsaus gymio, bet baltaodis, kaip ir daugelis arabu, didelem rudom akim ir nepaprastai seksualus. Uzbure jis mane savo saldziom kalbom, demesiu, audringom glamonem. Tada netrukde, kad jis negeria alkoholio, nes kad as isgeriu, problemu niekada nekilo, nei kad kartais uzklumpu ji besimeldziant, fanatikas niekada nebuvo. Buvo inteligentiskas, sviesaus proto, iseiviu tevu is Saudo arabijos, gyvenanciu UAE, sunus. Adil studijavo medicina ir jo studijos ejo i pabaiga. Po metu draugystes pasijutau, kad laukiuos. Santykiai buvo idealus, kaip man jaunai ir naiviai tada atrode, buvau akla nuo meiles, daugelio dalyku nesupratau, nemaciau ir nenorejau matyti. Tada man atrode, kad meile yra galinga, kad kulturiniai skirtumai, religija yra smulkmenos, svarbu, kad mes vienas kita mylime ir visa tai yra suderinama. O kaip as klydau, ir dieve, kokia as buvau naivi. Oficialai mes susituokeme Londone , o ceremonija nusprendeme atideti po kudikio gimimo, kada nuvyksime i UAE. Gime grazi dukryte, nepaprastai panasi i teti, vyras ja dievino ir mylejo be galo, zinoma ir dabar dievina. Baigesi Adilo studijos ir reikejo pasirinkti, kur atlikti praktika. Kadangi jo tevas turi klinika Dubajuje, UAE, salis yra turtinga ir issivysciusi, mes nusprendeme kraustytis tenai gyventi ir vyras tures gera darba. Pradzia buvo nuostabi, nauju namu irengimas, nuostabi salis, kurios as dabar nekenciu, nuolat sviecianti saule, silta jura, siltas klimatas. Labai greitai gime kitas vaikas, rudaplaukis ir rudaakis sunus - tevo dziaugsmas ir pasididziavimas. Vyras daug dirbo, o as auginau vaikucius, su dviem pametinukais vaikais darbo namuose niekada netruko, nors ir turejau kasdien ateinancia pagalbininke.
Vyras, begyvendamas musulmoniskoje aplinkoje ir kasdien bendraudamas su savo tevu, pradejo keistis (o gal ir buvo toks is pradziu, tik as buvau per jauna ir akla, kad pastebeciau). Pradejo dazniau melstis, nekesti vakaru, nors naudojasi visu geriu, kas sukurta vakaru. Man uzdraude sneketi su vaikais lietuviskai, tik angliskai arba arabiskai (kazkiek pramokau, bet niekada nesnekejau taip gerai, kaip angliskai). Namuose mes nesvenciame kaledu, velyku ir kitu krikscionisku svenciu ir vaikai auginami ir auklejami islamiska dvasia (tevo ir uosviu pagalba ir aisku musulmoniskos aplinkos). Mylimes tada, kad vyras nori, o ne as, vyno galiu isgerti tada, kada mano vyrui yra nuotaika, apsipirkineti galiu tik kortele, kad matytu kur isleidziu ir negaleciau susitaupyti pinigu, zinoma galiu sau pirktis ir rubus, ir kosmetika ir t.t. Skaros nesioti man nereikia, mes rengiames vakarietiskai, religijos irgi nesu pakeitusi. Vyras manes nemusa, nors uosvis, slykstus senis amzinai reguliuojantis musu gyvenima, ir patare ne karta man proto ikresti. I LT galiu nuvykti kada noriu, bet tik su vienu vaiku, taip ir vazineju, viena karta su vienu vaiku, kita karta su kitu. Vaikai auga nezinodami nieko apie mamos sali, kultura ir paprocius. Sugalvojau dirbti, tai buvau idarbinta part time pas pazystamus arabus, kad galetu mane pastoviai stebeti. Pradejau neakivaizdiniu budu studijuoti, tai siek tiek prasiblaskau, tik nezinau kur ir kada as savo studijas pritaikysiu.
Taip ir bega mano graziausi jaunystes metai, vaikai auga, o as gyvenu savo pacios susikurtame kalejime. Mama manes nesupranta ir liepia nevaryti dievo i medi, nes jos akimis turiu gera gyvenima, malonu zenta, du grazius vaikucius, puikius namus ir be rupesciu finansini gyvenima. Bet butu labai gerai, jeigu zmogui tik tai uztektu. Kaip as pasiilgau paprastu, man sirdziai mielu dalyku, kaledu senelio, sniego, lietaus, zoles, savos kulturos, plepesiu iki ausros su vyno taure su draugemis, ir prarastos jaunystes, kurios jau niekada nebesusigrazinsiu. Ir ka galiu kaltinti, tik save. Vienintelis mano dziaugsmas vaikai, jie man suteikia noro gyventi.
Aisku jus man patarsite ji palikti, bet musulmoniskoje salyje, issiskyrus vaikai atitenka tevui, o as ju palikti negaleciau. Pagrobti vaikus ir pabegti i LT, ar kita sali. Gal ir imanoma butu, gera plana sugalvojus, bet ar as turiu moraline teise atskirti vaikus nuo tevo, kuri jie dievina, ju namu, draugu, mokyklos, jiems mielos aplinkos, artimuju, gero nerupestingo gyvenimo ir isvezti juos i nezinia, skurda ir neritekliu. Kas manes laukia LT, dvieju kambariu butukas, blokiniame name, ir kukliai besivercianciais tevais. Ar mano rudaplaukai ir rudaakai vakai, islamiskais vardais, butu laimingi jiems svetimame kraste, kur taip mazai tolerancijos svetimsaliams. Ar pasirinkti kita sali, pvz UK. O kas ten manes laukia, be pinigu, savo namu ir su mazais vaikais?...
Taip ir gyvenu, laukiu kol vaikais uzaugs, arba gal kas nors pasikeis mano gyvenime...
[quote=Asteria,2009 04 08, 17:06]
Sveika
visai netycia perskaiciau tavo istorija.
O gal tikrai nevaryk dievo i medi, kaip lt yra sakoma ir susirask tai kas tau malonu sirdziai ir akiai,ka nors ... kad ir toj saly, kuri tikrai yra turtinga daugeli prasmiu
nes gailedama saves tikrai nepadesi sau, o ir vaikams autoritetu nelabai busi ... Beje vaikams galima net ir pasaku forma pasakoti apie saly is kurios yra kilus mama, o uzauge patys nuspres ar jiems idomu 
Sekmes!
Sveika

visai netycia perskaiciau tavo istorija.
O gal tikrai nevaryk dievo i medi, kaip lt yra sakoma ir susirask tai kas tau malonu sirdziai ir akiai,ka nors ... kad ir toj saly, kuri tikrai yra turtinga daugeli prasmiu

Sekmes!
Sveika
Yra l.panasi tema apie katalikes ir musulmonus.Nezinau ar kas pasimokina is svetimu istoriju,kiekviena galvoja,kad jai taip neivyks,o sutiktas musulmonas draugas bus atviras ir jos religijai,kulturai,tradicijoms ir tt Na kartais juk ir taip buna,bet gaila ne daznai
Tavo istorija nera dar l.baisi,mano draugei baisiau baigesi,ji nemato ir nezino apie savo vaika jau pora metu
Jos vyras is visiskai sueuropejusio staiga pradejo nekesti "supuvusios europos",nenorejo,kad jo dukra augtu apsupta europietisku normu,nors irgi europa jam paciam l. daug dave,ko jis neivertino,kaip ir tu sakai.Ir ne po vienu metu jis taip pasikeite,daugelis entuziastingai raso apie draugus ar vyrus musulmonus,bet jos nezino ka reiskia su tokiu vyru gyventi 10 metu ar ilgiau,dazniausiai tai buna grazi draugystes pradzia,ziurima isimylejusiomis akimis.Tavos situacijoj priklausys,kiek tu ilgai su tuo taikstysies.Gali buti,kad per metams begant visiskai prie to gyvenimo budo priprasi ar apsiprasi,o jei ne reiks atsirinkti kas svarbiau,ar su vaikais dvieju kambariu blokiniam butuke,bet turedama laisve,ar tiesiog dabartinis gyvenimo budas.

QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 12:36)
Parasysiu savo istorija,

QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 12:36)
Parasysiu savo istorija,
liudna

QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 15:01)

Jeigu ne vaikai, tai as seniai jau buciau pabegus nuo savo vyro. Bet as manau, kad neturiu teises vaiku isvezti is jiems brangiu namu, atskirti juos nuo tevo, kurie ji dievina, nuo puseseriu ir pusbroliu, tetu, dedziu, seneliu ir isvezti juos i skurda ir nepritekliu i LT, kur jiems viskas svetima ir nemiela. LT as neturiu nei savo kampo, nei santaupu, pragyvenimas sunkus. Ka as jiems galesiu pasiulyti? Man daug nereikia, bet jie tai auga, visko nori, jiems reikia ir gero issilavinimo, bureliu, gero maisto. O be to lietuviai dar labai tolerancija nepasizymi, mano vaikai neatrodo, kaip sviesiaplaukiai lietuvukiai su arabiskais vardais. Jei ir isvezciau, tai tevas labai greitai mus surastu Lt. Vaikai neturi net LT pilietybes, vyras neleido man suteikti. Man uosvis viena karta pasake, jei pagrobsi anukus, tai tave is po zemiu surasiu ir svao rankom pasmaugsiu. Po to kai vyrui pasakiau, tai nusijuoke ir sake pajuokavo. Bet is jo visko galima tiketis

sekmes tau
,tikrai labai liudna,o dar toks biaurus uosvis
,isivaizduoju,kaip tau sunku

QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 15:32)
Jeigu ne vaikai, tai as seniai jau buciau pabegus nuo savo vyro. Bet as manau, kad neturiu teises vaiku isvezti is jiems brangiu namu, atskirti juos nuo tevo, kurie ji dievina, nuo puseseriu ir pusbroliu, tetu, dedziu, seneliu ir isvezti juos i skurda ir nepritekliu i LT, kur jiems viskas svetima ir nemiela. LT as neturiu nei savo kampo, nei santaupu, pragyvenimas sunkus. Ka as jiems galesiu pasiulyti? Man daug nereikia, bet jie tai auga, visko nori, jiems reikia ir gero issilavinimo, bureliu, gero maisto. O be to lietuviai dar labai tolerancija nepasizymi, mano vaikai neatrodo, kaip sviesiaplaukiai lietuvukiai su arabiskais vardais. Jei ir isvezciau, tai tevas labai greitai mus surastu Lt. Vaikai neturi net LT pilietybes, vyras neleido man suteikti. Man uosvis viena karta pasake, jei pagrobsi anukus, tai tave is po zemiu surasiu ir svao rankom pasmaugsiu. Po to kai vyrui pasakiau, tai nusijuoke ir sake pajuokavo. Bet is jo visko galima tiketis
, jis bjaurus ir slykstus senis, visas europietes vadina kur---mis ir alkaholikemis,

as tai irgi manau, kad cia tik gasdinimai

turiu drauge ispane ji irgi su musulmonu gyvena, tai labai panasi istorija i tavo...visiskai nuo jo priklausoma ir su asarom akyse aiskina, kaip jo nekencia,jis turi kitu moteru, vaikais nesirupina(na tik finansiskai), musa,engia, tyciojasi..... o poto pranesa, kad laukiasi nuo jo trecio vaiko

o tu ten kokiu nors draugiu turi?gal ir lietuviu ten yra?
QUOTE(Asteria @ 2009 04 08, 15:32)
, jis bjaurus ir slykstus senis, visas europietes vadina kur---mis ir alkaholikemis,

Na dėl vaikų ištikrųjų tu gal ir teisi bet faktas tas kad tavo gyvenimas visiškai priklausomas nuo tavo vyro.O jūsų abiejų kokie santykiai?Tu jautiesi mylima ar tik dėl vaizdo esi ir dėl giminės pratęsimo?Ir dar nežinia kokio amžiaus vaikučiai?Tu manai kad neturi teisės išvežti vaikų,o kokia teisę turi tavo vyras su tavimi taip elgtis?Sakau tavo istorija kaip ta knyga kuri tikra istorija yra nežinau ar esi ją skaičiusi.Gal iš jos kokių minčių galėtum pasisemti

QUOTE(Sensuelle @ 2009 04 08, 18:41)
Na dėl vaikų ištikrųjų tu gal ir teisi bet faktas tas kad tavo gyvenimas visiškai priklausomas nuo tavo vyro.O jūsų abiejų kokie santykiai?Tu jautiesi mylima ar tik dėl vaizdo esi ir dėl giminės pratęsimo?Ir dar nežinia kokio amžiaus vaikučiai?Tu manai kad neturi teisės išvežti vaikų,o kokia teisę turi tavo vyras su tavimi taip elgtis?Sakau tavo istorija kaip ta knyga kuri tikra istorija yra nežinau ar esi ją skaičiusi.Gal iš jos kokių minčių galėtum pasisemti 

Jo, teko ir man karta skaityti sita knyga TIK SU DUKRA .. Kazkas panasaus i sia istorija .. Tik ji baigesi laimingai, autore pabego su dukra.. Bet jau kiek jai teko isgyventi.. Kol su vyru gyveno JAV, viskas klojosi puikiai, o va grizus i JAE, vyras tapo tarsi kitu zmogumi .... Si istorija aprasyta kaip autores biografija ...Tikrai gera knyga, bet va sios
temos autorei pabegimas - ne iseitis, kaip ji sako..