Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenu savo pačios susikurtoje nelaisvėje...

QUOTE(viktutes @ 2009 04 16, 10:12)
na o depresija į suicidą

yra toks lietuviskas zodis - "savizudybe" mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 04 16, 13:29)
Na, JAE sariato nera. Ir kas del vyno, tai jis laisvai pardavinejamas (net ir kiauliena!). Teko Dubajuje buti - arabu beveik nesimato, papludimyje merginos su bikiniais guli. Zinoma, yra siokiu tokiu suvarzymu, bet nemanau, kad ten sudetinga laisva gyvenima tureti.

Mano vyro sesers sunus ten gyvena, tai ju istatymuose yra sariato teises normu (nes jis teisininkas). Del kiaulienos nezinau, o jei ten gali laisvai ir gyventi kaip nori, tada ko jai betruksta? O siaip dar neaisku, kurioje dalyje gyvena, gal ten yra kazkokie suvarzymai.O Dubajus tai imigrantu miestas irgi. Taciau ar ne Dubajuje nukentejo viena anglu pora, kuri papludimyje glamzes ir po poros policininku perspejimo buvo arestuoti uz viesos tvarkos pazeidima. Bet bet kokiu atveju, ta situacija moteriskes, nezinancios ko nori viesas verkslenimas. Nes paverksleno ir dingo, tai arba buvo apsipykus su vyru ir savo tulzi isliejo cia, kokia ji nelaiminga, arba kaip kazkas minejo, kad tokia situacija buvo kazkur publikuota pries keleta metu ir kazkas ja nukopijaves imete, o dabar gal i delna juokias, kiek guodeju atsirado. Gal as ir bejausme, taciau tikrai nejauciu nei gailescio, nei liudesio zmogui, kuris pats nezino ko nori. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(viktutes @ 2009 04 16, 14:12)
nu nežinau, kokioj tu aplinkoj Lietuvoje gyvenai ar gyveni, kas per žmonės tave supo, bet mano aplinkoje nėra nė vieno vyro, kuris apsidžiaugtų, jei iš jo atimtų vaikus blink.gif , geriau nevaryk čia ant lietuvių vyrų, šiaip ar taip nėra blogos tautos, yra tik blogi žmonės, todėl kažkaip labai neskaniai viskas skamba, kai čia ar ant vienos ar ant kitos pusės pilamos pamazgos....

kad gailėti žmogaus nereikia tai sutinku, tikrai kuo mažiau popini, tuo stipresnis jis būna(na atsitinka ir atvirkščiai, negavęs paguodos užsidaro savyje, užsidarymas veda į depresiją ir visišką apatiją, na o depresija į suicidą...turbūt reikia kažkaip apdaiiai įžvelgti tą plonutę liniją ribojančia tik besiskundžiantį žmogų iš nelabai turėjimo ką veikt ir tikrai nelaimingo).....autorė juk aiškiai parašė, kad buvo jauna, kvaila ir įsimylėjusi, todėl nereikia klaust, kur ji buvo tada, kai tekėjo ir vyko į tuos kraštus, tada matyt protas, išmintis ir suvokimas buvo kažkur giliai lentynoje paslėptas.... taip pat autorė nevradina vien blogų vyro bruožų, tiesiog pasako konkrečiai dėl ko ji jaučiasi nelaiminga..., o kad jai sunku pabėgti nuo tokio gvenima, tai čia ne nuostabu, toli juk ieškot nereikia, mūsų juk tėvynėje moterys nesiskiria dėl vaikų, dėl kaimynų ir giminių - o ką žmonės pasakys??,- tos būna pasakymas...tai ir jai turbūt tas pats, tiesiog žino, kad palaikymo nesulauks....

Kas del lietuviu vyru, tai tau pasiseke, kad tu matei gerus, nes as per savo darbo praktika tvarkydama dokumentus skyryboms, nesutikau nei vieno vyro kovojancio del vaiku, o tik mamas. Maza to turiu ir artimo zmogaus pavyzdi, kuris pamirso, kad turi sunu gimusi per jo paties gimimo diena ir po skyrybu per 8 metus nesugebejo jo aplankyti. Taip pat pazistu nemazai vyru, kurie po skyrybu stengesi kaip ka padaryt fiktyviai, kad sumazint alimentu mokejimo suma ir pan.
O del autores, tai ji aiskiai ivardinusi priemones kas jai maiso: vyro meldimasis, kad apsipirkt gali tik kortele, negalejimas gerti vyno iki paryciu, neleidimas vaikams kalbet lietuviskai (bet abejoju ar taip jau ten viskas suvarzyta), ir, kad i LT vezasi po viena vaika, bet gal pati ta ir uzsitarnavo, jei turejo nors kokia uzuomina su vaikais dingt. Isklauseme tik viena puse, o kaip yra tik ponas dievas zino. nes niekada nebuna seimoje kaltas vienas sutuoktinis. Kazkuris kazkuriam dave pagrinda i tokia nesantaika, ir todel seimoje visu pirma turi ispresti tas problemas. Parase, kad nelaiminga, o ar kalbejo su vyru kas ja slegia, ka jis atsake, kodel jis ignoruoja mokyti vaikus lietuviu kalbos ir t.t. Cia labai daug klausimu kyla. todel ir paini ir itartina si istorija.
Atsakyti
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 12:37)
O del autores, tai ji aiskiai ivardinusi priemones kas jai maiso: vyro meldimasis, kad apsipirkt gali tik kortele, negalejimas gerti vyno iki paryciu, neleidimas vaikams kalbet lietuviskai (bet abejoju ar taip jau ten viskas suvarzyta), ir, kad i LT vezasi po viena vaika, bet gal pati ta ir uzsitarnavo, jei turejo nors kokia uzuomina su vaikais dingt.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

Manau tekedama autore zinojo, kad musulmonai meldziasi 5 kartus i diena, tai nelabai suprantu, kas jai cia netinka, nepatinka, jei jau istekejo. O be to, ka zmogus daro blogo, jei jis meldziasi? Pvz. mano mama irgi meldziasi kasdien, tai man dabar reikia noret is namu kraustytis, nes meldimasis yra blogai? lotuliukas.gif Tenepyksta autore, bet juokinga tikrai.

Na ir as kortele tik prekinuosi, man patogu biggrin.gif Kur cia problema - irgi negaliu iziuret. Jei autore pirktu kazka ir grynais pinigais, tai koks skirtumas? juk vis tiek namie matytu vyras, ka nusipirko biggrin.gif Bet kaip suprantu, kortele perka ka nori ir kiek nori. O jei tai yra blogai, tai gal reikia atiduot vyrui ta kortele ir sedet be pirkiniu.

Del vyno iki paryciu tai jau rasiau, kad man tai topas. Seima ir vaikus turinti musulmono moteris musulmoniskoje salyje kala vyna iki ryto. Nesiderina kazkaip. Nesubrendimas jaucias, jei dar jai to reikia.
Atsakyti
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 14:22)
Taciau ar ne Dubajuje nukentejo viena anglu pora, kuri papludimyje glamzes ir po poros policininku perspejimo buvo arestuoti uz viesos tvarkos pazeidima.

Jie ne tik kad glamzesi, jie papludimyje pasimylejo. Ir gavo nuobauda, nes nebuvo susituoke. Ir kazkoks anglas buvo ikliuves, kai viesumoje gere, jam dave pasirinkti tarp keliu menesiu kalejimo ir 40 kirciu, jis pasirinko kircius, tada tarptautinis skandalas kilo, atseit, ko jam fizine bausme taiko, bet juk jis pats pasirinko biggrin.gif

Ir beje, del sariato tikrai nesamone parasiau, berasydama apie kircius pati susivokiau blush2.gif Juk butent pagal sariata ir skiriamos fizines bausmes... blush2.gif

O del kiaulienos, tai pati buvau nustebinta. Emirates airlines meniu galima pasirinkti kiaulienos kepsni (pazymeta zvaigzdute ir apacioje parasyta: "*contains pork" lotuliukas.gif ), o kadangi mus su MB netiketai Dubajuje uzlaike, tai dave nemokama viesbuti su maitinimu, ten irgi kruvos kiaulienos patiekalu buvo.

Manau tekedama autore zinojo, kad musulmonai meldziasi 5 kartus i diena, tai nelabai suprantu, kas jai cia netinka, nepatinka, jei jau istekejo. O be to, ka zmogus daro blogo, jei jis meldziasi?

Na, jei MB staiga pradetu melstis 5 kartus per diena, man truputeli neramu butu, nes jis niekada taip nedaro. Ir man kazkaip truputeli kvaila tie 5 kartai - manau, melstis reikia tada, kai jauti tam poreiki, o ne kai is mecetes mikrofono kviecia... Nemanau, kad ziurint telika ar skaitant laikrasti staiga pajunti poreiki melstis, jei isgirsti kvietima biggrin.gif

O autore dar rase, kad jos vyras su draugais ziurejo reportaza apie sprogimus Londone ir saipesi. Va cia vercia sunerimti...

Atsakyti
QUOTE(_Ruby_ @ 2009 04 16, 14:45)
O autore dar rase, kad jos vyras su draugais ziurejo reportaza apie sprogimus Londone ir saipesi. Va cia vercia sunerimti...

Mano ex, grynas lietuvis, saipesi kai per rugsejo 11d. lektuvai krito, na, nesoko is laimes, bet sake- taip jiem ir reikia blink.gif na, bet negirdejau, kad butu palinkes i terorizma unsure.gif
Man atrodo cia is tos serijos, kur kaimyno namas dega, tai svesti reikia, tiesiog antiamerikieciai- antivakarieciai ir pan.

Man irgi keista, kad nei autores, nei SW19 (gal tikrai tas pats asmuo) nera g.gif o gal neturi laiko ax.gif bet tikrai idomu ar ji su vyru kalba kas negerai, galu gale psichologai turetu buti... bet aisku svarbiausias klausimas ar ji dar myli savo vyra...
Atsakyti
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 03:51)
Del vyno gurksnojimo iki paryciu- miela moteriske, ar nezinojai  i kokia sali vaziuoji, ar nezinojai, kad ten tokie dalykai nesidaro jei bent vienas seimos narys musulmonas?O ar paciai patiktu, kad vyras gurksnotu iki paryciu, o vaikai matytu apsvaigusi teva nuo mazumes????Norejai palaido ir laisvo gyvenimo, reikejo likt Europoje

ne nu please tik nereikia... jei su drauge nuo seimos atsipalaiduosi ir vyno isgersi tai esi pasileidus ir laisvo elgesio... Ai ai.. kaip prasiplove smegeneles.... tavo informacijai ir negeriant vyno galima but pasileidus ir laisvo elgesio. Ir gerti tiek vyrai tiek moterys gali neprisigerdami, priesingai nuo to ka cia bandai nupaisyt (apie vaikus matancius apsvaigusi teva). Neabejoju, kad tavo tiek mama tiek tetis retkarciais su draugais pasisedi ir po stikla vyno isgeria... ar jie abu pasileideliai? nereikia nusisneketi...

mano seimoj, mes daznai su vyru kazkur iseinam po viena. As kur kas dazniau, nes as dienos metu daugiau namie sedziu, man reikia istrukti, pabendrauti su suaugusiais zmonem, o ne vien vaikishka kalba. Mazdaug karta per savaite su draugem susitinkam restorane, paskui i kina nuciuoziam, ar namie pas kazka pasibudam, arba pas mane kartais atvaziuoja. Ir beveik 100% tokie pasisedejimai buna su vynu ar kokteiliu... Visada is tokiu parvairuoju namo pati, reiskia nenusigeriu iki samones netekimo... ir prie kitu diedu nesikabineju nei leidziuosi kabinama... ai ai kokia as pasileidele... doh.gif doh.gif bet garantuoju, kad pati ta pati darei keleta metu atgal ir tikrai nelaikei saves nei alkoholike nei pasileidele, kol neuzkariavo galveles naujos tiesos, ir iki tokio lygio, kad jautiesi galinti kitiems pamokslaut ir pasileidusiais juos vadint doh.gif doh.gif doh.gif ir iki tokio lygio, kad temos autorei labai agresyviai rasai jos vyra gindama. Idomu jei tas vyras butu lietuvis su tom paciom problemom, ar taip pat aktyviai ja aukletum ar priimtum kita pozicija?
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2009 04 16, 10:54)
Mano ex, grynas lietuvis, saipesi kai per rugsejo 11d. lektuvai krito, na, nesoko is laimes, bet sake- taip jiem ir reikia  blink.gif na, bet negirdejau, kad butu palinkes i terorizma  unsure.gif
Man atrodo cia is tos serijos, kur kaimyno namas dega, tai svesti reikia, tiesiog antiamerikieciai- antivakarieciai ir pan.

kai rugsejo 11d. as sedejau pakraupus ir asaras liejau is baimes ir siaubo, vos kelios val nuo Niujorko, tai man mamos bendradarbe: issilavinusi moteris, dirbanti skyriaus vedeja savivaldybeje, atsiunte email'a, kad "taip tiems pasiputeliams amerikieciams ir reikia" doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MichGirl: 16 balandžio 2009 - 18:16
QUOTE(Jamila @ 2009 04 16, 11:37)
nes niekada nebuna seimoje kaltas vienas sutuoktinis.

Buna. Ir ypac atvejais kai vienas kontroliuoja ar smurtauja (ne visiems patinka sis zodis, tai siai situacijai paliekam kontrole), negalima atsakomybes perkelti ant dvieju zmoniu. Nes tada ant aukos uzkraunam kalte kurios ji nepadare, o nuo kitos puses nuimam atsakomybe.

Tad reikia atsargiai su tokiom isvadom nezinant ar si sitaucija nera tikra ir gal isties moteris yra po padu.

QUOTE(Nova @ 2009 04 16, 12:17)

Na ir as kortele tik prekinuosi, man patogu  biggrin.gif Kur cia problema - irgi negaliu iziuret.

As matau didele problema, nes man labai nepatiktu buti sekamai. Kur buvau, ka isleidau, kiek atsiskaiciau. Cia rodo vyro nepasitikejima zmona. Tokiais atvejais kiek teko susidurt, zmona nebuna to nepasitikejimo sukeleja.

Ir isvis manau lengva smerkti nepatyrusioms. Man keli komentarai, kad ir is uosvio del vaiku, rodo, kad seimoje yra smurto. Tebunie psichologinio. Yra begaline kontrole. Musulmoniskoje seimoje tas kaip ir norma. Turiu drauge is Irano kuri gyvena kitapus zemyno nuo savo tevo, ir tai jauciasi jo autoritetas jos kasdienybeje. Taciau mes neuzaugome su ta kultura. Ir moteris kaip autore manau puikiai zinojo kuo musulmonai skiriasi nuo krikscioniu, bet nenutuoke, kaip ta isgyvens. Atejo zmogus issilieti (jei si istorija ir netikra, tikiu tokiu tikru yra ne viena), o mes davai su kocelu. Na man tai geda skaityti. Zmogus laikrodzio atgal juk nepasuksi.
Papildyta:
QUOTE(MichGirl @ 2009 04 16, 18:21)

kai rugsejo 11d. as sedejau pakraupus ir asaras liejau is baimes ir siaubo, vos kelios val nuo Niujorko, tai man mamos bendradarbe: issilavinusi moteris, dirbanti skyriaus vedeja savivaldybeje, atsiunte email'a, kad "taip tiems pasiputeliams amerikieciams ir reikia"  doh.gif  doh.gif

Tai tik pavyzdys, kad zmogiskumas nera tas pats, kas protas.
Atsakyti
yra ne tik musulmonu vyru, kuriems nepatinka, kai ju zmonos su draugem po viena kazkur linksminasi. nemanau, kad autorei buvo siurprizas, kad jos vyras yra priesiskai nusiteikes pries tokius dalykus, arba ji tai zinojo tiesiog mane, kad gales gyventi be tokiu pasisedejimu. Jei mano lietuvis vyras kartais islenktu su draugais po stilliuka, tai gal ir nepykciau, bet jei tas vyktu kiekviena diena,nesvarbu ar tik siek tiek apsvaigtu nuo to ar labai, tai tikrai to netoleruociau. Dabartinis mano vyras musulmonas bigsmile.gif yra visiskai negeriantis, tik ragaves kazkada per Kaledas hihihi.gif. ir man gerai, o jei pradetu gerti, tai pagalvociau, kad kazkas nenormalaus vyksta, nes as visada zinojau, kad jis negeria, o jis apie mano pasilinksminimus ir ivairiausius nuotykius visada zinojo, as niekada neapsimetinejau, kad esu kazkokia kitokia nei kitos europietes merginos, todel ir dabar, nors aisku jam ir nepatinka,(tikrai NEDRAUDZIA) tyliai kencia, jei su draugem siek tiek pauzauju, nors is tiesu, tai paskutiniu metu man net nera noro kazkur lekti, man ir namuose gerai, o jei drauges (ne tai, kad cia ju yra kruvos) atvaziuoja ir atsiveza kokio birzgaliuko, tai jei noras yra ir pati gurgsteliu, o man kadangi nedaug reikia, tai poto ir ant sokiu patraukia rolleyes.gif bet netaip daznai tas vyksta, nes atstumas ir uzimtumas visgi savo daro, speju jei gyvenciau Lietuvoj, tai butu daug daugiau ivairiausiu pasisedejimu unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(OILILY @ 2009 04 16, 17:35)
Atejo zmogus issilieti (jei si istorija ir netikra, tikiu tokiu tikru yra ne viena), o mes davai su kocelu.

o as kazkaip galvojau, kad autore ne vien tik pasiguosti, o ir bande patarima duoti - mazdaug nesituokit su musulmonais, bent jau antraste po temos pavadinimu man taip pasufleravo g.gif Kad ir kas toj seimoje bevyktu, jos vyras nera visi musulmonai.
QUOTE(OILILY @ 2009 04 16, 17:35)
Yra begaline kontrole. Musulmoniskoje seimoje tas kaip ir norma.

ir vel apibendrinimai rolleyes.gif velgi priklauso nuo zmoniu - issilavinusioj musulmoniskoj seimoj partneriai buna lygiaverciai, zmona nespjaudo ir nestaugia ant vyro, o vyras nespjaudo ar dar kitaip nezemina savo zmonos, nereikia per daug tiketis, kad vyras, nesvarbu kokio jis tikejimo ar tautybes, ignoruos jam rodoma nepagarba ir nesvarbu kas nutiktu nesios savo zmona ant ranku, toks vyras man siek tiek i sliure nesa mirksiukas.gif
ir seip patriarchatas ne tik musulmoniskose seimose paplites, viena is daugelio pavyzdziu yra pietu Italija (ne is forumo istoriju girdejau, bet praleidau ten 7 menesius) kur paskutini zodi beveik visada turi vyras ax.gif
Atsakyti
pamastymas nevisai i tema... kazkaip cia siandien dauguma "ant" to vyno uzsikabino biggrin.gif cituoju, ka autore raso: "vyno galiu isgerti tada, kada mano vyrui yra nuotaika", kaip suprantu, nera jau taip baisiai uzdrausta, bet beda, matyt, tame, kad nera su kuo ta vyna gerti g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nezaidziu @ 2009 04 16, 14:26)
pamastymas nevisai i tema... kazkaip cia siandien dauguma "ant" to vyno uzsikabino  biggrin.gif  cituoju, ka autore raso: "vyno galiu isgerti tada, kada mano vyrui yra nuotaika", kaip suprantu, nera jau taip baisiai uzdrausta, bet beda, matyt, tame, kad nera su kuo ta vyna gerti  g.gif  ax.gif

o man buna ir labai daznai, kad be jokios progos paprasciausiai prie vakarienes ar prie TV vaikui nuejus miegoti atsidarau buteli vyro ir pasimegauju, tai kas cia ir butu jei vyras galetu ta reguliuoti??? Is vis kaip galima kazka sutuoktiniui iki tokio lygio nurodinet... doh.gif
Atsakyti