Įkraunama...
Įkraunama...

Vafliai: traškūs ir skanūs

QUOTE(Letune @ 2010 07 20, 15:55)
Aš irgi tokią turiu. Jokiu būdu netepkt niekada aliejumi—tik kiaulės taukais arba šviežiu lašiniu. Prieš pilant tešlą pirmam blynui, patepk taukais ir pakankamai įkaitink vaflinę ir tikrai nelips. O kartais sekantiems blynams ir tepti gali nereikėti, priklausomai nuo tešlos riebumo. Sėkmės  lotuliukas.gif



patepiau aliejum vis tik...laaaabai ikaitinua,bet dumai neruko g.gif neprisvilo,tik vis tepiau aliejum,tai vafliai net rytojaus diena skanus,bet minksti doh.gif nieko,dar kantriai bandysiu ax.gif
Atsakyti
kepia ką tik vaflius "iš akies" ir turimų produktų, tai gavosi laaaaaaabai traškūs, valgant tik trakšt trakšt biggrin.gif

o dėjau: du kiaušinius (tiek teturėjau) doh.gif , apie 100 gr tirpinto margarino ir 50 gr. tirpinto sviesto (vėl likučiai blush2.gif ), cukraus, įpyliau "Neptūno" negazuoto, grietinės kokį šaukštą ir miltų. Padariau tokią skystoką tešlą. Tai nuo tiek kiaušinių nelabai jie pūtėsi, tešla nelabai skirstėsi keptuvėje todėl nedidukai gavosi biggrin.gif
Atsakyti
Merginos maximoje vaflines isparduoda, nusipirkau 24,99 lt. Pabandziau kepti kaip toj senojo gaunasi. Vafliai ploni ploni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(niusyte @ 2010 08 04, 13:14)
Merginos maximoje vaflines isparduoda, nusipirkau 24,99 lt. Pabandziau kepti kaip toj senojo gaunasi. Vafliai ploni ploni smile.gif



Labai noriu vaflinės, gal galite parašyti kokios firmos, kad tik gerai keptu, nes jau labai bijau maximos prietaisų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(niusyte @ 2010 08 04, 14:14)
Merginos maximoje vaflines isparduoda, nusipirkau 24,99 lt. Pabandziau kepti kaip toj senojo gaunasi. Vafliai ploni ploni smile.gif

O kaip ta priekyje rankenėlė, už kurios reikia laikyti, norint suspausti viršų su apačia? Man ji atrodo, kad gali būti nepatogi paimti, kai vaflinė įkaista, nes juda ir yra vos sučiupinėjama g.gif Ar dėl jos neturėjai problemų kepdama? Ir ar tolygiai iškepa visas vaflis? Ar neruduoja kuri pusė greičiau?
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 08 09, 14:50)
O kaip ta priekyje rankenėlė, už kurios reikia laikyti, norint suspausti viršų su apačia? Man ji atrodo, kad gali būti nepatogi paimti, kai vaflinė įkaista, nes juda ir yra vos sučiupinėjama  g.gif  Ar dėl jos neturėjai problemų kepdama? Ir ar tolygiai iškepa visas vaflis? Ar neruduoja kuri pusė greičiau?


Uzsimaniau vafliu, eisiu kept biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 08 09, 13:50)
O kaip ta priekyje rankenėlė, už kurios reikia laikyti, norint suspausti viršų su apačia? Man ji atrodo, kad gali būti nepatogi paimti, kai vaflinė įkaista, nes juda ir yra vos sučiupinėjama  g.gif  Ar dėl jos neturėjai problemų kepdama? Ir ar tolygiai iškepa visas vaflis? Ar neruduoja kuri pusė greičiau?



Aš irgi šiandieną Maximoi apžurėjau, tokia kaina buvo berods VULKANO, nežinau ar verta ir pirkti, dangčiukas juda, emalė kur tepta kur netepta, labai jau nekelia pasitikėjimo unsure.gif , o taip noriu, nes jokios neturiu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sara74: 10 rugpjūčio 2010 - 13:29
QUOTE(sara74 @ 2010 08 10, 14:27)
Aš irgi šiandieną Maximoi apžurėjau, tokia kaina buvo berods VULKANO, nežinau ar verta ir pirkti, dangčiukas juda, emalė kur tepta kur netepta, labai jau nekelia pasitikėjimo  unsure.gif , o taip noriu, nes jokios neturiu  verysad.gif


Iveskit i google vaflines , ir ismes visokiu, kur galima nusipirkti. As turiu Clatronic berods, labai puikiai kepa.
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 10, 13:45)
Iveskit i google vaflines , ir ismes visokiu, kur galima nusipirkti. As turiu Clatronic berods, labai puikiai kepa.



Ačiukas, o tai makaulė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ulaa @ 2004 03 03, 18:16)
Pas mane irgi tokia dar mociutes likusi  biggrin.gif ,rasau:
5 kiausiniai,
5 saukstai cukraus (galima deti daugiau),
5 saukstai grietines,
5 saukstai lydyto sviesto arba margarino,
5 saukstai kefyro,
5-6 kaupini saukstai miltu,
arbatinis saukstelis kepimo milteliu,
1 saukstas krakmolo,
vanilinio cukraus.

Trynius atskirti nuo baltymu ir gerai issukti su cukrumi (as viska darau mikseriu),sudeti grietine,vel issukti,supilti sviesta,issukti,supilti kefyra,issukti.Deti kepimo miltelius ir vanilini cukru,dar issukti.Baltymus isplakti iki standziu putu.I gauta mase deti po sauskta baltymu ir miltu arba krakmolo,atsargiai maisyti,taip po truputi viska sudeti.Is karto kepti ikaitintoje vaflineje,iskepusius vaflius tuojau pat susukti,nes sukietes.Taip padaryti vafliai buna labai trapus.Skanaus.


Oho, kiek visko daug reikia.smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(Ajuss @ 2004 03 05, 12:21)
O aš va tokius kepu rolleyes.gif

VAFLIAI

5 kiaušiniai
2 stiklinės miltų
1 stiklinė krakmolo
1,5 stiklinės cukraus
250g margarino
1 stiklinė pieno

Kiaušinius išplakti su cukrum, supilti ištirpintą margariną, piene išleistą krakmolą, sudedam miltus. Gerai išmaišom, kepam plonus vafliukus.
P.S. Galima vietoj krakmolo dėti miltus, bet tuomet gaunasi labai trapūs, net susukti nespėji rolleyes.gif


gaminau siandien pagal si recepta, na istikruju is pat pradziu buvo kieti, kokiu ir norejau, bet veliau jie suminkstejo, idomu tik kodel? gal kad karsta dabar taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(wilioke_ @ 2010 08 13, 22:22)
gaminau siandien pagal si recepta, na istikruju is pat pradziu buvo kieti, kokiu ir norejau, bet veliau jie suminkstejo, idomu tik kodel? gal kad karsta dabar taip? g.gif

O kepei maximinėj keptuvėj? unsure.gif Aš nusipirkau, bet kiek per stori vafliai gaunasi, paskui todėl, matyt, irgi atsileidžia. Reikia bandyti kažką tobulinti recepte, kad keptų kitaip. O pati vaflinė už tokią kainą nėra bloga, manyčiau unsure.gif
Atsakyti