Įkraunama...
Įkraunama...

Vafliai: traškūs ir skanūs

QUOTE(Ciocia Polia @ 2010 05 07, 15:46)
O "neatsileidžia" nuo kremo?  unsure.gif

QUOTE(Guotė @ 2010 05 25, 07:06)
Tikrai idomu... g.gif
Su senovine esu kepus, tai Rududu juos suminkština...kažin kaip čia?

Na kaip, gal siek tiek ir suminksteja, bet tikrai nedaug, bent jau man taip atrodo, nu tiesiog to tokio traskaus kietumo tai nelieka, bet man skaniau taip. Tiesiog kai kepsit valius, idomumo deliai kelis tik pertepkit ir bus pabandymui ir skirtuma matysit mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dute1 @ 2006 01 22, 21:05)
Turiu ir receptą, ir vaflinę lotuliukas.gif Ir kaip tik šiandien kepiau, bet jau vyras sušveitė blink.gif
Mano receptas toks:
apie 150 g margarino ištirpinu, dedu 7-8 šaukštus cukraus bei truputį vanilinio cukraus, 3 kiaušinius, 2-3 šaukštus grietinės (arba tinka ir kefyras), tada dedu miltų ir maišau. Tešla turi gautis kaip blynų, tad jei dedu grietinę tai dar pilu virinto vandens, o jei kefyrą, tai vandens tik truputį, nes reikia dėl trapumo.  O tada jau šaukštu į įkaitintą vaflinę, o po to susuku ir skanaus thumbup.gif 
Mano šeima labai mėgsta šiuos vaflius, o per vaišes jie išnyksta pirmiausiai, aš net paraugti kartais nespėju lotuliukas.gif

Super blynai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aissstute @ 2010 04 19, 14:15)
As vaflius kepu labai paprastai pagal pradzioj kazkurios ideta recepta:

5 kiausiniai
200g sviesto (nesuraus)
stikline cukraus
stikline miltu.

Labai trapus ir skanus, bet db isigudrinau tik iskepusi aptept rududu greitai ir tada susukt, niam niam kaip man skanu taip. Tai biski pamazinu cukraus, nu dedu 3/4 stiklines ir dar dedu pora geru saukstu grietines, nes kitaip nesusukciau kol rududu aptepciau, labai greit kieteja, tai ta greitine biski gelbsti, bet ir tai suktis reikia labai greitai, bet db vafliu sakiau kitaip net nekepsiu  ax.gif
user posted image

Kepiau pagal šį receptą, tikrai skanūs vafliai gavosi, traškūs. Bet pastovėję jie man suminkštėjo g.gif Išbandžiau dar ir kitą receptą, kur dedama tik 2 kiaušiniai ir pilama pieno 200 gr (visi kiti produktai tie patys) tai tie buvo dar traškesni, bet ir jie kitą dieną paminkštėjo. verysad.gif
Ar ir jums taip būna?
Atsakyti
buna ir man kad paminksteja, ypac vasara, as manau,kad todel, jog nesildomas namas, ir yra dregmes kazkiek, del to ir suminksteja,
ziema niekada nera suminksteje, nes tada kambariuose sausas oras
Atsakyti
QUOTE(Saulyte DD @ 2009 11 12, 12:50)
Mergaitės gal kuri žinote vafliukų receptą su sūriu fermentiniu ir kmynais  ax.gif . Kažkada kepdavau, bet nebeatsimenu receptuko ax.gif

Sūrūs vafliukai

300gr.fermentinio sūrio,
2 kiaušinių,
200 gr sviesto ar margarino
1šaukštelio sodos
kmynų
druskos,
2-3 šaukštus grietinės
miltų, kad normaliai išsiminkytu tešla

Sūrį sutarkuoti, sviestą ar margariną ištirpdyti, sudėti kiaušinius.Grietinę sumaišyti su soda ,sudėti kmynus, druską ir išminkyti tešlą. Kepu, padarau rutuliuką ir suspaudžiu su keptuve.
Atsakyti
skaniai cia paskaicius pas jus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jurguliux @ 2010 07 08, 14:04)
Sūrūs vafliukai

O sūris neprilimpa? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2010 07 12, 22:37)
O sūris neprilimpa?  unsure.gif

tikrai ne mirksiukas.gif pati juos išbandžiau, tik į keptuvę dėjau tiesiog nuo tešlos atgnybtus tešlos gabaliukus, nedidelius, iš viso 6 4u.gif
manau dar jei tikriems vyrams, į juos ir kokio pipiriuko galima įdėti g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Yra problema su vafline,padekit,ka mirksiukas.gif

turiu ta senovine elektrine,sunkia tokia,gelezine... bandziau kept,bet man prilipo,ka daryt? g.gif nenoriu imtis savavalisku veiksmu,kad nesugadinciau tokio gero daikto bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(wylia @ 2010 07 18, 15:21)
Yra problema su vafline,padekit,ka  mirksiukas.gif

turiu ta senovine elektrine,sunkia tokia,gelezine... bandziau kept,bet man prilipo,ka daryt?  g.gif  nenoriu imtis savavalisku veiksmu,kad nesugadinciau tokio gero daikto  bigsmile.gif

patepk aliejum ir iskaitink gerai, na padegink, ir viskas bus gerai. tik jau dumu bus pilni namai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wylia @ 2010 07 18, 17:21)
Yra problema su vafline,padekit,ka  mirksiukas.gif

turiu ta senovine elektrine,sunkia tokia,gelezine... bandziau kept,bet man prilipo,ka daryt?  g.gif  nenoriu imtis savavalisku veiksmu,kad nesugadinciau tokio gero daikto  bigsmile.gif

Aš irgi tokią turiu. Jokiu būdu netepkt niekada aliejumi—tik kiaulės taukais arba šviežiu lašiniu. Prieš pilant tešlą pirmam blynui, patepk taukais ir pakankamai įkaitink vaflinę ir tikrai nelips. O kartais sekantiems blynams ir tepti gali nereikėti, priklausomai nuo tešlos riebumo. Sėkmės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Letune @ 2010 07 20, 15:55)
Aš irgi tokią turiu. Jokiu būdu netepkt niekada aliejumi—tik kiaulės taukais arba šviežiu lašiniu. Prieš pilant tešlą pirmam blynui, patepk taukais ir pakankamai įkaitink vaflinę ir tikrai nelips. O kartais sekantiems blynams ir tepti gali nereikėti, priklausomai nuo tešlos riebumo. Sėkmės  lotuliukas.gif

aš neseniai tą keptuvę turiu, tai kiek kepiau į beveik visus receptus dedasi sviestas ar margarinas ir tikrai nebereikia papildomai keptuvės tepti 4u.gif
Atsakyti