Sveikos, konditerės
gal žinote, ką daryti, kad vafliai prie vaflinės nepriliptų?
Nusipirkom naują vaflinę ploniems vafliams, pirmą kartą kepėm, gavosi idealiai. Antrą ir trečia kartą kepant vafliai žiauriai lipo prie pagrindo, nors ir tepėm aliejum. Ką daryti, kad taip nebūtų, ir kodėl jie limpa? Jau pradėjau galvoti, kad vaflinė vienkartinė
Labai ačiū iš anksto už atsakymus
QUOTE(Noriu_padovanoti @ 2014 03 21, 11:12)
Sveikos, konditerės
gal žinote, ką daryti, kad vafliai prie vaflinės nepriliptų?
Nusipirkom naują vaflinę ploniems vafliams, pirmą kartą kepėm, gavosi idealiai. Antrą ir trečia kartą kepant vafliai žiauriai lipo prie pagrindo, nors ir tepėm aliejum. Ką daryti, kad taip nebūtų, ir kodėl jie limpa? Jau pradėjau galvoti, kad vaflinė vienkartinė
Labai ačiū iš anksto už atsakymus
gal žinote, ką daryti, kad vafliai prie vaflinės nepriliptų?
Nusipirkom naują vaflinę ploniems vafliams, pirmą kartą kepėm, gavosi idealiai. Antrą ir trečia kartą kepant vafliai žiauriai lipo prie pagrindo, nors ir tepėm aliejum. Ką daryti, kad taip nebūtų, ir kodėl jie limpa? Jau pradėjau galvoti, kad vaflinė vienkartinė
Labai ačiū iš anksto už atsakymus
Tikiuosiu,kad ne vienkartinė ,man tik kyla mintis,kad per mažai riebalų,jei limpa,gal į tešlą,per mažai dedat sviesto arba margarino ,man su senoviška,taip buvo,atrodo ir sviesto norma,kaip priklauso,bet lipo žiauriai,tai dabar visada tepu lašinuku ir siūlau po kepimo neplauti vandeniu( aišku,kai jau nelips) tada ji truputį apsineša ir taip nelimpa,bet priežastis didžiausia tikimybė per mažas riebalų kiekis,bandykit pirmus kepimus kepti,ištepant kepimo formą sviesto dideliu kiekiu
QUOTE(Vaidosee @ 2014 03 21, 15:26)
siūlau po kepimo neplauti vandeniu( aišku,kai jau nelips) tada ji truputį apsineša ir taip nelimpa,bet priežastis didžiausia tikimybė per mažas riebalų kiekis,bandykit pirmus kepimus kepti,ištepant kepimo formą sviesto dideliu kiekiu
Gera mintis, dėkui kaip tik išvalydavau, išplaudavau, kad kaip nauja būtų
Jei dar kas turėsite patarimų, parašykite
QUOTE(jola1 @ 2014 08 24, 22:38)
kaip matau temele siek tiek apmirusi nieks vafliu nebekepa turiu klausimeli , jei kas netycia uzklystu i sia temelia, cia receptuose miltus visos matuoja stiklinem o kiek tai gramais konkreciai nieks ir neraso . Juk stiklines skirtingos. Tai kiek cia tu gramu konkreciai
Aš matuoju gramais.
Kaip tik savaitgalį kepiau pagal tokį receptą (nepamenu kur tiksliai jį radau):
5 kiaušiniai (pas mane buvo dideli, kaimiški)
200 g cukraus
2 šaukštai grietines
200 g sviesto
Vanilinio cukraus
250 g miltų
50 g krakmolo
Kiaušinio baltymus atskiriau ir isplakiau iki putų ir palikau dubenyje.
Sviestą istirpinau ir palikau, kad pravestu.
Kitam dubenyje isplakiau kiaušinio trynius, cukrų, vanilini cukrų iki kol cukrus ištirpo. Įdėjau grietinę, ismaisiau. Iberiau miltus ir krakmola, ismaisiau. Sunkiai maisesi i galą, tai pobiski pyliau pravesusi sviestą ir maisiau. Kai išsimaisė iki vienalytes mases pradėjau dėti kiaušinio baltyma dalimis ir atsargiai maišyti, kad tešla nesukristu.
Iškepti gavosi traskus ir skanūs, bet kitą dieną buvo kiek minkstoki.
Ieškosiu kito recepto, kad būtų traskus ir kita diena.
QUOTE(jola1 @ 2014 08 24, 21:38)
kaip matau temele siek tiek apmirusi nieks vafliu nebekepa turiu klausimeli , jei kas netycia uzklystu i sia temelia, cia receptuose miltus visos matuoja stiklinem o kiek tai gramais konkreciai nieks ir neraso . Juk stiklines skirtingos. Tai kiek cia tu gramu konkreciai
skirtingos, bet jei viska matuoja stiklinem, tai naudoja "tradicines" po 250 ml, tada problemu nekyla. Yra ir puodeliai tokio turio, tai as viska puodeliais matuoju
Beieskodama vafliu recepto uzklydau i SM, siek tiek pakeiciau savaip (pritaikyta smaliziams), pasidalinu:
6 kiausiniai
200 g lydyto sviesto (margarino)
200 g miltu
50 g balto cukraus
150 g rudo cukraus
puse indelio kondensuoto pieno
kepiau su cirvyne vafline, liko minksti 5 min (per ta laika seimyna visus sulapnojo, kaip valfliai butu "elgesi" toliau net neisivaizduoju
6 kiausiniai
200 g lydyto sviesto (margarino)
200 g miltu
50 g balto cukraus
150 g rudo cukraus
puse indelio kondensuoto pieno
kepiau su cirvyne vafline, liko minksti 5 min (per ta laika seimyna visus sulapnojo, kaip valfliai butu "elgesi" toliau net neisivaizduoju
Sveikos, mamytes, o manieji vafliai per trapus, gal kas pasakys koki pusiau minkstu vafliu recepta?
Man jie tokie traskus, kad net atsikast negali, tuoj pat viskas sutrupa..
Kepu pagal toki recepta:
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
2 stiklines miltu
200g lydyto sviesto
Man jie tokie traskus, kad net atsikast negali, tuoj pat viskas sutrupa..
Kepu pagal toki recepta:
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
2 stiklines miltu
200g lydyto sviesto
As matuoju stiklinem taip: jei stikline pieno, cukraus, miltu, krakmolo... tai su ta pacia stikline visus produktus ir matuoju. Jokiu bedu. Ta stikline ir puslitrine gali but, bet ta pati
Begu kept vafliu
Begu kept vafliu
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 01 09, 16:18)
Sveikos, mamytes, o manieji vafliai per trapus, gal kas pasakys koki pusiau minkstu vafliu recepta?
Man jie tokie traskus, kad net atsikast negali, tuoj pat viskas sutrupa..
Kepu pagal toki recepta:
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
2 stiklines miltu
200g lydyto sviesto
Man jie tokie traskus, kad net atsikast negali, tuoj pat viskas sutrupa..
Kepu pagal toki recepta:
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
2 stiklines miltu
200g lydyto sviesto
Sveika, pabandyk ideti gera sauksta grietines ir siame recepte as dedu 6 kiausinius
Laba diena, noriu paklausti, gal kas zinote kur galeciau nusipirkti elekrine plonu vafliu keptuve ? vadinama senovine . pirkti tik internetu, nes gyvenu ne Lietuvoje. Aciu
QUOTE(kristinka_2010 @ 2015 01 09, 16:18)
Sveikos, mamytes, o manieji vafliai per trapus, gal kas pasakys koki pusiau minkstu vafliu recepta?
Man jie tokie traskus, kad net atsikast negali, tuoj pat viskas sutrupa..
Kepu pagal toki recepta:
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
2 stiklines miltu
200g lydyto sviesto
Man jie tokie traskus, kad net atsikast negali, tuoj pat viskas sutrupa..
Kepu pagal toki recepta:
5 kiausiniai
2 stiklines cukraus
2 stiklines miltu
200g lydyto sviesto
Manyčiau miltų per daug, todėl ir tokie trapūs!