Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko auginimas - TIK mamos darbas?

kai sužinojom,kad laukiuosi ir ilgai kalbėjom apie vaikutį, tai vyrui išsprūdo "reikės mokint visko,skaityt,skaičiuot....." lotuliukas.gif palauk sakau,palauk,pirmiau valgyt reiks išmokint,žaisliukus pažint,apsiverst,atsisėst biggrin.gif

va taip ir yra, jie visai kitaip tėvystę suvokia,nei kad mes,motinos...

yra moterų kurioms tinka,jos vaikus augina,jie-pinigus uždirba, ir šaunu,yra ir kitaip

nesu išlepinta poniutė ir savo vaiku pati galiu pasirūpint,bet nervina vien pasakymas"čia tavo reikalas" gun_rifle.gif yra vyrų kuriems visai neįdomu rūpintis vaiku,juo labiau,kad dar ir jais pasirūpinama, bet yra tokiųųųų, viską norinčių žinot,nereikia sakyt,kada mišinėlį padaryt,kada pampersą keist,kada migdyt, kad rėkia ne iš alkio,o pilvuką skauda ir t.t. viską daro,ir po darbo,tiesiog mėgaujasi kiekviena minute praleista su vaiku,nesvarbu,ar žiūrint į ramiai miegantį,ar šluostant atpyltą maistą, pati tokių"dinozaurų" esu mačiusi, dviejų draugių tokie vyrai,nu pavydu,ne tas žodis doh.gif nepasisekė man deja... cool.gif
Atsakyti
Jumgiuosi ir aš prie tų kurios turi tokius pat nesupratingus vyrus mirksiukas.gif Pas mus tai aš ir vaikas, vyras ir darbas. Na dar gryžus kompas ar telikas bash.gif Nei aš nei vaikas jo dėmesio nematom, tiesiog jis neblogas, bet tuo dalyku, tai tikrai nesupratingas doh.gif
Papildyta:
QUOTE(TOCAMI @ 2009 04 11, 22:50)
manau, mūsų vyrams įskiepytas supratimas apie vyro ir moters "pareigas". nu tipo moteris daro viską, o vyras eina į darbą ir uždirba pinigus. tfu. aš irgi einu į darbą ir uždirbu net daugiau nei mano vyras, bet kažkodėl namų ruošos darbų mažiau neturiu. galim būt dėkingos anytoms už jų sūnelių šeimos suvokimą. tad, mamytės, auginančios berniukus, įtraukit juos į namų ruošą, kad būsimos marčios nesispjaudytų. 4u.gif

geras pastebėjimas drinks_cheers.gif
Atsakyti
Vaiko auginimas ne tik mamos darbas. Pas mus šeimoje yra atvirkščiai: aš dirbu, o tėtė augina dukrytę. Susitvarko labai puikiai. Šiuo metu jis daugiau "dirba" nei aš. Taip, kad ne visi vyrai "kiaulės" (či tik palyginimas biggrin.gif )
Atsakyti
Šiandien gryžusi namo būtinai pabučiuosiu savo vyrą oro_buckis.gif
Abu dirbam, dukryte rupinamės per puse. O aš dar knisu protą, kad jis indų neišplauna.
Matau, kad buna ir blogiau. Reik biški pristabdyti zysti blush2.gif
Atsakyti
O siaube schmoll.gif Dėl indų??? O Tu pagalvok, kiek jis gero padaro ir be indų.

Brrrrrr. Aš niekada dėl nieko nepriekaištauju. Nes žinau, kad tada žmogui visai numuši ūpą ir tada nieko nedarys.
Atsakyti
QUOTE(Linike77 @ 2009 10 16, 11:18)
O siaube  schmoll.gif  Dėl indų??? O Tu pagalvok, kiek jis gero padaro ir be indų.

Brrrrrr. Aš niekada dėl nieko nepriekaištauju. Nes žinau, kad tada žmogui visai numuši ūpą ir tada nieko nedarys.

Tai dabar jau matau kad ne visisi namuose man fool.gif

Jeigu jis žaidžia su dukryte, maudo ją, migdo ir t.t. Tai aš lieku nepatenkinta, kad tvarkytis nepadeda man fool.gif Nes anksčiau padėdavo, o kai atsirado vaikas, namų ruoša pas jį kažkaip prisimiršo. O aš tai pripratau, kad jis padeda tvarkytis ax.gif

Nu veinu žodžiu, išsilepino ant savo galvos hihihi.gif

Reik man atrodo baigti tampyti liūtą už ūsų
mastau.gif
Atsakyti
Aha, baik, kol dar kantrybės neprarado.

MAniškis irgi viską namuose daro: nuo vaiko priežiūros iki valgio gaminimo ir skalbimo. O aš vis galvoju, kad tik jam kantrybės užtektų au mažąja iki kol pradės eiti į darželį.
Atsakyti
Nu bet paleisti visai irgi negali, atsipalaiduos, atpras nuo visko mirksiukas.gif
Manau, kad bet kuriam vyrui būtų labai lengva priprasti nieko neveikti po darbo. Todėl visai atleisti vadelių nereikėtų nono.gif

O kaip čia tavo vyras sugalvojo eiti į tėvystės atostogas? Tau galimybės nebuvo ar kaip? g.gif

Juk vyrai dažniausiai neapsiima tokio vargo.

Mano tikrai nebūtų. Nors ir negalėjo, jis pieno neturėjo hihihi.gif
Atsakyti
O vargas tikrai didelis. Vyras sakė, kad sunkiau vaiką auginti nei dirbti. O gavosi taip, kad aš bijojau prarasti gerą darbą, o vyrui darbe kaip tik dėl krizės buvo sunkmetis. Tai ir pasikeitėm. Bet jei vyras bijotų prie vaiko net prisiartinti, tai jokios priežastys jo nepriverstų likti namie. Aš tikrai stebiuosiu savo vyru ir jį labai gerbiu vien už tai, kad jis taip puikiai tvarkosi. Man kartais net gėda, kad aš mažai namų ūkyje dalyvauju. Kažnai grįžusi po darbo net ir vakarienę randu pagamintą ir indus jis dažniausiai pluna.
Žodžiu, tpfu tpfu tpfu, kad ir toliau taip būtų 4u.gif
Atsakyti
Skaitau cia kai kuriuos pasisakymus ir net pavydu blush2.gif O man lb gaila,kad tetis su dukryte rysi prarado verysad.gif jai 2m3men bet jau visiskai ji ignpruoja,o vyras,kai jam apie tai uzsimenu,vercia viska,kad buvo isvykes i uzsieni,bet jis dukrytes nemate tik kelis men kai jai dar nebuvo metuku,o paskiau visa laika buvom kartu,bet jo tai nedomina. kai ji gime ir visalaik miegjo,tai jam ji pati paciausia,keite pampersa,nesiojo (ka argi sunku 3.5kg palaikyti) o kuo toliau,tai jam sudukas ne taip kvepia blush2.gif tai ji ozius rodo,tai netyli kai jis nori,tai verkia tipo del bala zino ko... palikusi viena namie vis verkiu,nes jam parejusi s darbo zn,kad dukryte vel prades negziai kalbeti... vyras vaikui visada sako dink arba ciuosk,vat ji jam db irgi taip rezia,o tada jis rekia. kai pradedu jam sakyti,kad ji taip daro,nes pats taips su ja elgiasi,saukia ant manes,kad ko cia kisuosi i auklejima vaiko verysad.gif labai sunku... ji pas mus mamynukas-rankinukas,tokia svelnute,ir saukimas jai tikrai proto neduoda,jis tik issigasta ir verkia,bet jis nemoka jai kitaip paaiksinti. jo pasiteisinimas - as pavargau... sakau as irgi... bet jis sako ziurek nepersidirbk... ir taip kaskart... jis net nesupranta vaiko kalbos,nes jos negirdi!!!! bet daugumai net svetimu zmoniu ji kalba gan aiskiai... gal galit padeti,kaip su tuo kovoti... vienai kazkaip sunku... bandau kalbetis su vyru,bet veltui...
Atsakyti
Laba gaila ir liūdna. Apache skaityti tai ką, parašei. Įsivaizduoju, kaip Tu dėl jų abiejų pergyveni. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(feruka @ 2009 09 09, 10:28)
Mano vyras didziaja dalimi irgi tos nuomones, kad jis daug dirba ir islaiko seima, o as auginu vaika ir priziuriu namus. Aisku, jis man kartais padeda, bet tikrai nepamirsta saves ir savo malonumu, o man, pasak jo, taigi smagu namie sedet. Tai as, kai jau nebegaliu apsikest su tokia rutina, pasiimu savaitgali atostogu ir kur nors isvaziuoju viena, palikdama visus buitinius rupescius teciui. Na, gal kai kurioms mamoms tai ir nepriimtina butu, bet man tai patinka, nes ir teciui tenka kelias dienas mano kailyje pabuti ir tos "duonos" paragauti ir as atsigaunu. Kuriam laikui tai padeda  ax.gif

Aktuali ir man si tema. Seniai norejau suzinoti kaip mamos, auginancios mazus vaikus gyvena. Nes vyrai musu, tikrai, reiketu padekoti anytoms, tikrai ne visada susipranta pagelbeti savo zmonoms, ir isleisti pasizmoneti. Mano sunui 1m. ir greit 8 men., bet dar siaip pas kokia drauge be vaiko, ar i kavine nebuvau nuejusi po vaiko gimimo. Bet pas mus problema ne tai, kad vyras man nepadeda, bet jis man nurodineja ka man daryti. blink.gif Cia gal blogiau, nei tas, kuris nemato tu dulkiu ar purvo. Maniskis gali guleti ant sofos ir sakyti: nuvalyk vaikui varvancia nosi, pavalyk, kazka istepe, pakeisk pampersa, gal laikas valgyti duoti - pamaitink, eik jau migdyti (nes pats pavarges). Pykstamems juodai. O apie isejimus ir dar palikimus kelioms dienoms blink.gif ...tai ir kalbos nera, nes nesusitvarkytu. Tiksliau, susitvarkytu, bet nenori ir tingi. O dar ir apkaltinta bloga motina buciau. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo IgLi: 16 spalio 2009 - 15:40