QUOTE(Elzė @ 2011 08 30, 10:04)
dalis sumos mokama banko paskola, dalis savais pinigais. Tai kur ir kaip uzfiksuojama, kad pvz Pirkejas pervede Pardavejui tam tikra dali pinigu? Ir kita dalis bus banko pervesta?
Pardavejas sutartyje pasiraso kad gavo tam tikra suma

O kai bankas perveda likusia dali, tada sutartyje numatytas punktas, kad per 5 darbo dienas jis turi parasyti notariskai patvirtinta rasta, kad visus pinigus gavo ir su tuo rastu vel suoliuoji i registru centra kad jie nuimtu zyma, kad uz turta yra isiskolinta
Papildyta:
QUOTE(žvilgsnė @ 2011 08 30, 12:13)
** o dėl visų komunalinių mokesčiu pardavėjas turi notarui pristatyt pažymas iš įmonių ,kad įsiskolinimų nėra, bent pas mus sutartyje buvo toks punktas
Pas mus sutarty tai irasyta kad po visisko atsiskaitymo (kai bankas perveda likusia dali) per 3 darbo dienas turi atlaisvinti perkama turta ir padengti visus esamus isiskolinimus.
Papildyta:
QUOTE(piene_66 @ 2011 07 29, 11:05)
Ateinu papasakot savo nuotykius su teismu

kaip ir rasiau, treciadieni padavem prasyma ir dokumentus del leidimo ikeisti turta gavimo. Vakar pamirsau kontaktus pasiimti, tai i teisma pasiskambinau tik siandien. Ir ka jus manot, girdziu atsakyma, kad teisejas atsisako isduoti leidima.....nes pridetas is Registru centro israsas, o ne pazymejimas apie nuosavybes teises iregistravima

teisejo padejeja sako, kad butinai turim pateikti pazymejima, o ne israsa

as susinervinus skambinu notarei klausti, koks pazymejimas ir t.t. Ji ne ka maziau nustebus man pasako, kad jau keletas metu, kaip pazymejimo niekas neisduoda, registrai isduoda tik israsa

paprasiau, kad ji man atsiustu teises akto nuoroda, kuria vadovaujantis tokia tvarka galioja. Skambinu vel i teisma, aiskinu, kad jokiu pazymejimu niekas neisdavineja, tik israsus. Pasake, kad paskambint apie 11val, ji pasitars su teiseju ir nuspres, ar perrasyt sprendima

as i ta laika dar paskambinu i Registru centra, ten mane ir patikina, kad pazymejimu jau seniai niekas neisdavineja, taip parasyta ir Nekilnojamojo turto registru istatymo 27 str. Skambinu i teisma

sakau, kad vadovaujantis tuo ir tuo, pazymejimo mes pateikti negalim. Ji jau tada mane nuramino, kad susitare su teiseju, ji perrasys sprendima, teisejas pasirasys ir po pietu galim atvaziuot pasiimti. Kaip jum? Kas svarbiausia, pirmo pokalbio metu man pasake, kad teisejas nuo pirmadienio atostogauja ir mum reikia is naujo teikt prasyma su dokumentais, kad paskirtu kita teiseja
Isvada: kopiju tvirtinti nereikia

pazymejimu Registru centras neisduoda, isduoda tik ISRASA, bet ne visi teisejai ta zino
Gal kam pravers informacija
Beje prasyme i ta punkta kur "vaiko gyvenimo salygos nebus pazeistos, nes..." ilgu litaniju reikia ar uztenka kokios trumpos tipines frazes?