QUOTE(Sierra @ 2009 04 28, 20:36)
o gal ir riešutėlių keptuvių turėjo?
neturėjo. Liko dar su gaideliais keptuvė ten.
Reiktų jam duoti tokią "užklausą", maža kas tvarkysis namus ir atneš "šlamšto".
Bet turėsiu mintyje dabar, kai po kokį turgelį blusinėsiu.
o va ką radau čia
http://www.prisimink...s.zinutes/48358
"Grybukai"
4 kiausiniu tryniai,
4 saukstai cukraus,
100g sviesto,
0.5 stiklines grietines,
1 pakelis vanilinio cukraus,
0.5 saukstelio sodos,
3-4 stiklines miltu,
1 saukstas aguonu.
Glajui: 1 kiausinio baltymas,
1 stikline miltinio cukraus,
citrinos sulciu arba citrinos rugsties, na ir kepurelem i karsta sokolada panardinti.
Kiausiniu trinius issukti su cukrumi. I grietine suberti soda, ismaisyti ir supilti trynius. Sviesta islydyti, bet neikaitinti, supilti i issukta kiausiniu ir grietines tyre, suberti vanilini cukru, miltus (issijotus) ir minkyti tesla.
I tam tikra forma grybams kepti deti po gniuzuliuka teslos ir kepti vis apverciant keptuve (kaip vaflius).
Isimtus is formos atausinti. Kotelius aptepti baltymu glajumi : i baltyma suberti miltini cukru ir trinti mediniu saukstu kol pasidarys vientisa mase (nepamirsti trupucio rugsties). Kotelius apibarstyti aguonomis.
ir dar vienas receptas:
http://www.rojaussod...opic.php?t=1504
O aš turiu ypatingą ))Labai senas receptas, vestuvėms kepdavo viena šeimininkė. Išeiga gana didelė, tad bandyk mažinti perpus.
10 kiaušinių trynių
0,5 kg sviesto
1 pakelis (250 g.) margarino
1 stiklinė medaus
2 stiklinės cukraus (suberti į verdančius riebalus)
2 stiklinės cukraus (suberti į trynius)
10 šaukštų grietinės
Malti gvaizdikėliai (pusė arbatinio šaukštelio)
2 šaukšteliai sodos (į verdančius riebalus)
Riebalus su medumi užvirinti didesniame inde. Kai užverda, sudėti cuktų ir maltus gvaizdikėlius. Pavirinus sudėti sodą, ir nuimti nuo ugnies, tik labai saugoti, kad neišbėgtų.
Kai truputį pravėsta, sudėti išsuktus su cukrumi ir pabaigoje laipsniškai sudėta grietine, kiaušinių trynius.
Gerai išsukti ir dėti prasijotus miltus.
Miltų dedama tiek, kad vos eina išmaišyti su šaukštu.
Imti pamiltuotais pirštais, susukti volelį ir dėti į riebalais pateptą formelę.
Kepti ant vidutinio karštumo ugnies.
Pabaigoje kotelius glazūruoti baltu glajumi, ir kyštelėti į sąmanas - aguonas Džiovinti glajų geriausia dedant ant kiaušinių rėmelių.
Labai skanūs. Ilgai stovi.
tikrai, su pačiu pačiausiu grybukų receptu sunkoka. Jaučiu, kol neišbandysim kokių 5-6, tai ir neturėsim savo to paties paties pačiausio.
Papildyta:
QUOTE(relija @ 2009 04 29, 00:23)
gražiai atrodo, skaniai. O nebuvo kietokas valgyti? turėtų būti į sausainio konsistenciją panašu.. ne?
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...