QUOTE(driu @ 2009 05 18, 10:03)
sveikutės
1.turiu klausimėlį, vakar persodinau kelias orchidėjas ir pamačiau, kad kai kurios šaknys pradžioje sausos, nebegyvos, o jų gale- gyvos užaugę... ką tokiu atveju daryti, kirpti ar palikti?
2.ir dar, Ekstra žemės tokios labai stambiais gabalais man pasirodė, Jūs smulkinate jį, ar tokiais ir dedat?
1. pačios šaknys yra plonos kaip vielutės, o tas storas pilkai žalias sluoksnis palink jas palaiko drėgmę

tai išvada - šaknys gyvos, tik tose vietose tas sluoksnis nudžiuvęs, todėl jos laimingos augina savo tęsinius galuose

palik, nekirpk
2. falenopsiams visai gerai tie gabalai, o miniukams ir kitoms, plonesnes šaknis turinčioms orchidėjoms galima ir reikia pasmulkinti
QUOTE(rokinuke @ 2009 05 18, 10:28)
ir as turiu klausimeli, gal patyre mergaites padesit
nupjoviau orchidejos nuvargusi ziedstiebi, yra trys miegancios akutes dar ant jo. gal butu galima kazka is ju isauginti??
vienos kerpa, kitos palieka

aš palieku stiebą su miegančiom akutėm
Papildyta:
QUOTE(Ciquita @ 2009 05 18, 11:21)
as ja persodinau i kita vazona, na toks ir persodinimas buvo, viena ismeciau, o i jos vieta, isrinkusi visus sipuliukus, likusias saknis ir t.t ikisau sita,bet su jos visom zemem.
nors ir pries tai ji man buvo tokia nesveika.
o kaip šaknys? kada sodinai? manau, verta darkart traukti iš vazono, keisti substratą (naudoti TIK EKSTRA!), itin gerai apžiūrėti šaknis