QUOTE(zirzekle @ 2009 05 02, 00:01)
taip ciulptuka ima, vaikiukui 2 menesiukai. maitinu tik atsigulus, kitaip niekiap nerandam patogios padeties. na sianakt vel jis istaruke guzus...iki sekancio karto matyt vel.as tai kai vaikutis zinda spaudziu nors ir per skausmus ta guza ir matyt lengviau ir greiciau ji istraukia.
na man akusere sake, kad po maitinimo dar nutraukti pienuka, nes tada guzai nesidarys atseit
o del antspeniu kazkuri mamyte klause, tai as juos jau 2 menesius naudoju ir viskas gerai. keleta kartu perdien duodu ir plika kruti, bet daugiau negaliu, nugrauzia vaikutis speneli.
Manau, kad cia ir yra beda. Per antspeni vaikiukui yra sunkiau istraukti pienuka. Tai gali tureti itakos guzu susidarymui. Kitas dalykas, jeigu vaikiukas nugrauzia speneli, vadinasi, neteisingai iduodama krutis ir vaikiukas velgi negali gerai istustinti kruties, tuo paciu neistraukia ir susidariusio sastingio. Manau, reiketu pasikoreguoti kruties idavima, pabandyti atsisakyti antspenio.
Ir teisingai kazkuri mamyte sake, kad maitinant vaikiukio smakriukas tureti buti nukreiptas i sukietejima.
O jautriems speneliams labai padeda
MULTI-MAM KOMPRESAI. Tik nepataupykit, perkirpdama juos per puse, dekit visa ant speneliu.
Beje, as pati maitinau tik guledama, man tai irgi buvo pati patogiausia padetis. Ir guzu nebuvo.
Sekmes
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2009 05 02, 22:07)
O ką daryt, kai vaikas dantukais kanda?

Šiandien maitinant porą kartų taaaip įkando

Turi keturis dantis (du viršuj, du apačioj). Panašu, kad dygsta kiti.
Sveika, mano mazasis neseniai irgi buvo sugalvojes paisdykauti - pakandzioti kruti. Tai mums labiausiai padejo, kai pakutendavau pasmakre - paimdavo juokas ir kruti paleisdavo pats, be piktumu. Pasijuokdavo ir vel isikniaupdavo ramiai pavalgyti

Taip kelis kartus pazaidem, o paskui praejo, uzmirso sita zaidima.
Bet gal cia nuo mazojo charakterio priklauso? Gal reikia bandyti atrasti savo metoda...?As su savo mazuoju apskritai galiu tik graziuoju susitarti. Jeigu bandau pabarti, tai tik dar blogiau pasidaro.
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2009 05 03, 21:39)
del tu kumstuku - tai jo vystymosi etapas.
Papildyta:
o dabar jau ir as paklausiu dvieju klausimu -
1. Mano Nojukas po ligonines pasidare ypatingai papinis. Diena kas penkias minutes papuko ciulpt ateina...kaip elgtis - ar duoti tiek kiek nori ar bandyt kazkaip nukalbint, uzimt zaidimais ir pan?
Teoriskai turetum duoti tada, kada vaikas praso. Bet jie pas tave du. Tai biski sunkiau - pritruksta laiko ir ranku

Sakyciau, dar truputi pasistenk
As tai pati asmeniskai dziaugciausi, jeigu mano mazasis ateitu ir paprasytu pienelio, nes dabar jis praktiskai tik nakti ir tevalgo. Diena tik pries uzmiegant, o siaip neisiulysi. Na, bet jam jau tuoj bus 1m. ir 1 menuo, tai kazkaip del to labai nepergyvenu.
Laikykis. Kantrybes jums visiems keturiems