QUOTE(AusraR @ 2009 04 23, 19:14)
o kiek tas per mazai? kokio svorio gime, kiek numete ligoninej ir kiek dabar sveria?
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 04 23, 21:07)

nu,joooo čia jau medicina bejėgė
laikykis, būna ir pas msu tokių periodų

Dažniausiai jie praeina

Dažniausiai.
Kaip sveikatos? gerąsias bakterijas duodi? apetitas yra?
Na, kol noro ir pasiryžimo turi - padėsim kuo galėsim.
O kiek tas -
"mažai priaugo"? Kaip dažnai maitini, kiek laiko aktyviai valgo dukrytė, kaip naktį -miega/kabo/valgo?????
QUOTE(Juratelele @ 2009 04 24, 10:12)
Labas, Sauliukas,
tikiuosi, galesiu Tave siek tiek paraminti, nes jau turiu siokios tokios patirties

Mano suneliui jau metukai, o jis vis dar valgo mano pieneli

Prisipiazinsiu, buvo ir man siunkiu akimirku ir nerimo buvo, bet reikia tik pasitiketi savimi ir vaikeliu, ir pienelio tikrai uzteks
Taigi... vaikeliui pienuko uztenka, jeigu jo svoris auga ir jis slapinasi ne reciau kaip 6 kartus per para. Svori, beje, nereikia matuoti kas savaite. Ir uztenka, kad per menesi priauga 400 g. Pirmaji menesi svoris skaiciuojamas nuo numesto svorio po gimimo. Pvz., zmogutis gimes svere 3.600 g, o po poros dienu jau 3.300 g. Po menesio, kai ji pasveria, jis jau sveria 3.800 g, vadinasi, jis priaugo 500g (3.800-3.300=500 g). Tokias zinias islauziau ne is pirsto. Taip raso sveikos pradzios mokykleles puslapyje. Apskritai, ten yra daug info apie maitinima ir vaikiuko prieziura, galima ir rupimus klausimus uzduoti. Tad siulau pasiskaitineti

www.sveikapradzia.lt
Sekmes. Nesijaudink, tikiu, kad viskas bus tiesiog puikiai
ačiū už palaikymą, manau, kad viskas bus gerai, papuliai pilnėja pilnėja
o gimėm mes 4020 g. tik gimusios po kvarco lepma gulėjom nuo geltos, tai ten daug skysčių neteko turbūt ir dar temperatūra 38 mažiukei laikėsi, tai antibiotikus leido

grįžus namo, pradėjo viduriuoti.. tai, manau, kad to svorio tikrai ne 10 proc. nuo giimimo svorio nukrito. Iš ligoninės kai išrašinėjo svėrėm 3760 berods, o šią savaitę svėrėmės, tai svoris - 3860 buvo.. 100 gr. daug ar mažai? gydytoja santariškėse sakė, kad dviejų savaičių vaikas turi būt tokio svorio kokio gimė. patronuojanti sesutė ir sakė, kad turėtų būt putlesnė mažukė. Sutarėm, akd vakare nusitrauksiu pieną, pažiūrėsiu kiek ten jo pas mane yra.. Bet tai man atrodo toookia nesąmonė.
noriu aš pati maitint be jokių primaitinimų ir taškas. dabar ir mažiukę daugiau prie krūtinės laikau, dar daugiau geriu ir valgau normaliau.. tikiuosi, kad padėtis pagerės. kakučiai geri, sisioja ir normaliai, linskma guvi mergaitė.
ačiū už informaciją

Kai žinai, ko nori, tau padeda visas pasaulis.