QUOTE(BN @ 2009 04 22, 13:39)
Raige, retai rasai, norejau paklausti kodel nusprendei mesti komercine fotografija? Pamenu tavo kadrus, ziurejau su malonumu, ir manau tau sekesi. Tiesiog smalsu...
Turbūt ne viena ta priežastis. Apie kai kurias gal nelabai net noriu viešai kalbėti, bet jos matyt ir nėra esminės.
Neperlipu per save. Surasti savo klientą, kurio poreikiai labai atitinka tai, ką tu nori daryti gana sunku. Tad tenka daugiau mažiau taikytis. Ir man gana sudėtinga tai daryti. Pradėjau tai ne dėl pinigų stygiaus ar baisaus noro užsukti iš to verslą. Be abejo labai smagu darant tai ką mėgsti dar ir uždirbti. Bet pajutau kad tai "nebeglosto" manęs taip, kaip norėčiau.
Susiduri su visai svetimais ir kartais labai nepanašiais į tave žmonėm. Mane pradėjo erzinti nustebę žvilgsniai, kai pasiūlau vieną ar kitą idėją, pradėjo erzinti, kad kokia bebūtų tobula tavo fotografija, ji bus akimirksniu nurašyta, jei žmogus pats sau ten nepatiks ir atvirkščiai - pati gražiausia bus ta, kur jis sau gražus, kad ir koks niekalas ten bebūtų. Pradėjo slėgti pinigai, kuriuos man moka ir atsakomybė.
Ir tiesiog tapo neįdomu, nes man verti dėmesio ir teikiantys pasitenkinimą būna vos keli kadrai, tuo tarpu sutvarkyti jų reikia ganėtinai daug.
Ir kita priežastis - kažkiek be abejo išmokau ir patobulėjau, bet to fotografinio matymo neturiu. Galiu neblogai fotografuoti šeimos albumui, bet tik tiek. Kažkaip gal tapo skausmingi tie nusivylimai savim ir tie savęs bei to nesamo talento ieškojimai.
Taigi va taip.
Ms, ateik ir rėžk dabar man moralą