QUOTE(Marija5 @ 2009 05 19, 15:40)
1.O atleidimas vyskta pagal kokį LR Dk str.?
jeigu pagal LR DK a29 str. be abėjo išeis su visomis kompensacijomis, jeigu pats savo noru neišeis.
2.Ir atsisakyti neturi teisės.
2. Dabar parašykite pasiūlymą užimti ... pareigas, bet nurodykite, kad jam nesutikus galioja ... dokumentas [įsakymas dėl atleidimo darbdavio iniciatyva ir jis bus atleistas tokiomissąlygomis kaip ten nurodyta]. Ir viskas.
Marija, ačiū už nuoširdžius atsakymus, bet aš čia dar kartą su kvailais klausimais. Matai aš esu ta norinti išeiti savo noru, o kita darbuotoja atleidžiama pagal 129str.
Vienžo, situacija tokia, kad iš jos tuos3 mėn darbdavys visaip išsidirbinėjo, nemokėjo atlyginimo, dabar grasina, kad išeitinės vis tiek nemokės. Ir bla bla bla..... Savo noru ji tikrai neišeis, jau tiek atkentusi.
O aš gavau kitą darbo pasiūlymą ir noriu maut iš tos(nes su manimi panašiai nesiskaitoma, tik nėra psichologinio spaudimo) "šaraškino kontoros", bet nenoriu "pakiaulint" kolegei, nes ji ten likt jau tikrai nenori, po 3 mėn baisios įtampos. o aš bijau, kad man išėjus prieš jos "išėjimo dieną", jai pasiūlys mano darbo vietą ir ji atsisakius liks be darbo, be kompensacijų ir t.t....
Žodžiu norim išsiaiškint kaip ir kas.Gal atrodo ir kvaila situacija, bet kad dabar man labai svarbu sužinoti, kaip viskas būtų....Nes mano būsimi darbdaviai gali laukti, bet pati norėčiau kuo anksčiau pasprukti