Va aš irgi norėjau parašyti, kad tikėtina skenavimo klaidos. Nes kiek pati žinau, tai ne visada gaunasi gerai nuskenuoti ant paprasčiausio automatinio režimo, reikia truputį reguliuot nustatymus. Vyrai jau tau davė patarimų visokių. Dusink skenerį tuo tarpu

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 12, 08:11)
Va aš irgi norėjau parašyti, kad tikėtina skenavimo klaidos. Nes kiek pati žinau, tai ne visada gaunasi gerai nuskenuoti ant paprasčiausio automatinio režimo, reikia truputį reguliuot nustatymus. Vyrai jau tau davė patarimų visokių. Dusink skenerį tuo tarpu 

ech...

bjauriausia, kad instrukcija yra nulinis info šaltinis šiuo atveju, o pasikliauti mano mylimu "metodom naužčnovo tykanija" baugoka. bet teks..

nežinau, kokį softą naudoji, bet įtariu, kad jie visi veikia vienodu interfeiso principu: pradžioje daro preskaną, po to leidžia pasirinkti nustatymus ir tada jau skanuoja. tai tokiu būdu turi būti galimybė matyti histogramą ir dtumdyti ją (arba kreives(curves) bet histogramą kažkaip aiškiau. pabandyk kadrą su močiūte nuskanuoti kaip pozityvą, o histogramą nustatyk taip, kad kairys kraštas nebūtų kaip stulpas ties žymekliu. arba vizualiai kontroliuok, kad ta zona, kuri turi būti visiškai juoda, būtų bent kiek šviesesnė. tai lengviau daryti padidinus preskaną, nes mažame lange nelabai matosi.
jei nesupratai, ką aš čia rašau, tai sutrumpintas variantas: jami močiūtės nuotraukos negatyvą ir skanuoji ji kaip pozityvą, t.y. galutiniame variante kompe gauni negatyvą (neleidi skano softui jo versti). bet skanuodama histogramos ribas nustatyk kiek plačiau, nei joje yra informacijos. atvertusi gausi pilką kadrą, kurį po to jau šope gali gludinti, kiek tik telpa: kreivosiomis, sluoksniais dėlioti ištrindama fragmentus ir pan.
jei nesupratai, ką aš čia rašau, tai sutrumpintas variantas: jami močiūtės nuotraukos negatyvą ir skanuoji ji kaip pozityvą, t.y. galutiniame variante kompe gauni negatyvą (neleidi skano softui jo versti). bet skanuodama histogramos ribas nustatyk kiek plačiau, nei joje yra informacijos. atvertusi gausi pilką kadrą, kurį po to jau šope gali gludinti, kiek tik telpa: kreivosiomis, sluoksniais dėlioti ištrindama fragmentus ir pan.
Sveiki,
labai noreciau jusu paklausti, kokia kaina gaunasi tu nespalvotu retro juosteliu, labai jau sudomino
labai noreciau jusu paklausti, kokia kaina gaunasi tu nespalvotu retro juosteliu, labai jau sudomino

QUOTE(rencia1 @ 2009 05 12, 09:54)
Sveiki,

apie 5 eur viena juostelė - čia be siuntimo išlaidų, jei iš vokietijos.
ruošiuosi užsisakyti iš kitur, kur imant 10 vnt, t.y. dėžutę, gaunasi labai stipriai pigiau.
o kiek tas stipriai pigiau? kiek atsieitu ta visa dezute?

QUOTE(rencia1 @ 2009 05 12, 10:03)
apie 18 svarų. nežinau dar, kaip su siuntimu bus.
deja, šį kartą negaliu pasiūlyti kartu užsisakyti, nes man juosteles greičiausiai draugė veš, o ne siųs pardavėjas.
jeigu kas nors pasikeis šioje srityje, sek temą - užsakinėti galima bus su artėjančiu užsakymu iš vokietijos.
dekui tau
seksiu tema

QUOTE(rencia1 @ 2009 05 12, 12:48)
ir išvis, junkis temon, jei esi juostinykė

kad man kazkaip nedrasu
jus cia visi tokius kadrus gaudot, ir ryskinat patys
as pati su nauju juostiniu fotografuoju dar tik pirma juostele j/b. Turiu Minolta juostini (nepasakysiu dabar modelio). Pries tai turejau Pentaxa juostini (bet su juo esu isfotkinus gal tik 3 juostas). O dar pries tai ilga laika turejau Olympus OM88.
Na ir zinoma, kaip gi be skaitmenos
kol kas tik Nikon D40.
http://fotokudra.lt/aut.php?aut=8379 cia siaip, keli mano kadrai, prisistatymui

as pati su nauju juostiniu fotografuoju dar tik pirma juostele j/b. Turiu Minolta juostini (nepasakysiu dabar modelio). Pries tai turejau Pentaxa juostini (bet su juo esu isfotkinus gal tik 3 juostas). O dar pries tai ilga laika turejau Olympus OM88.

QUOTE(rencia1 @ 2009 05 12, 13:19)
kad man kazkaip nedrasu
jus cia visi tokius kadrus gaudot, ir ryskinat patys
kol kas tik Nikon D40.

Malonu susipazinti