Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2009 05 17, 21:48)
gal kas nori pasikeisti siauros juostos sliverius į plačios? man reikia 10 vnt siauros. mainais duočiau plačios pergamentinius.

Mielai, bet gal rasi arčiau smile.gif

Aš kaifuoju http://photo.net/photos/Mealha
Manau į juostą tokius kadrus daryti be zonu sistemos sunkoka.
Atsakyti
aha, superiniai peizažai. ale fotografuoja irgi įdomia technika: geri LF objektyvai ant "home made" kamerų, naudojančių 120 juostą (pameni, irgi tokią fixinę idėją turėjau...gal dar ir turiu, bet atidėta neapibrėžtam laikui). ir aišku filtrai gradientiniai. bet gradientų naudojimas matyt yra tikslios eksponometrijos pasekmė.
Atsakyti
Labai gražūs peizažai, Sillwio. Mėgstu tokius. Ir apskritai tokią švarią fotografiją mėgstu.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 18, 08:22)
aha, superiniai peizažai. ale fotografuoja irgi įdomia technika: geri LF objektyvai ant "home made" kamerų, naudojančių 120 juostą (pameni, irgi tokią fixinę idėją turėjau...gal dar ir turiu, bet atidėta neapibrėžtam laikui). ir aišku filtrai gradientiniai. bet gradientų naudojimas matyt yra tikslios eksponometrijos pasekmė.

Ideja pamenu. Apkretei mane smile.gif

Manai gradientiniai filtrai? As manau, kad jis skanuoja nuotraukas, o spausdamas dodgina ir burnina kur reikia. Gal ir ne.

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 18, 08:42)
Labai gražūs peizažai, Sillwio. Mėgstu tokius. Ir apskritai tokią švarią fotografiją mėgstu.

Ir as. Nutariau saves kol kas neprievartaut su reportazais, street ir t.t. Kol kas darysiu tai, kas man patinka, o patinka patys zinot kas smile.gif
Atsakyti
aišku, kad ir taip daro. apie gradientinius jis pats rašo nuotraukos detalėse. ne visur, žinoma. pats kartais naudoju gradientinį, bet jo naudojimui (bent jau man) yra keli "bet": tikslus matavimas (be spotmetro tai tik su skaitmeniniu galima, o jo aš beveik niekad nenešioju kartu su juosta) ir landšafto lygumas. naudojant "iš akies" kartais gaunasi labai jau netikroviškai (bet įdomiai - turiu Puškorių atodangos nuotrauką, kur dangus - juodas, o smėlis baltesnis, nei tikrovėje). be to fotografuojant ryte ar vakare, kai nėra saulės, juk kontrastas sumažėja ir viskas telpa į kadrą, jei ryškinti normaliai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 05 18, 09:51)
Ideja pamenu. Apkretei mane smile.gif

Manai gradientiniai filtrai? As manau, kad jis skanuoja nuotraukas, o spausdamas dodgina ir burnina kur reikia. Gal ir ne.
Ir as. Nutariau saves kol kas neprievartaut su reportazais, street ir t.t. Kol kas darysiu tai, kas man patinka, o patinka patys zinot kas smile.gif

Aš jau kuris laikas savęs nebeprievartauju tongue.gif fotografinu šeimą ir draugus taip kaip matau ir galvos sau nesuku smile.gif

O Sillwio dodginimas, burninimas gali taip padėti? Gi sakoma, kad gradientiniai filtrai yra vieni iš tų, kurių efekto su PS nepadarysi, su jais jau turi būti fotografuojama. Kaip su CirPol.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 18, 08:59)
be to fotografuojant ryte ar vakare, kai nėra saulės, juk kontrastas sumažėja ir viskas telpa į kadrą, jei ryškinti normaliai.

Zodziu, mase skirtingu techniku. Idomu teoriskai, ar imanoma is pakankamai plokscio kadro (fotografuoto ryte ar vakare) bent priarteti prie tokio efekto?

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 18, 08:59)
Aš jau kuris laikas savęs nebeprievartauju tongue.gif fotografinu šeimą ir draugus taip kaip matau ir galvos sau nesuku smile.gif

O Sillwio dodginimas, burninimas gali taip padėti? Gi sakoma, kad gradientiniai filtrai yra vieni iš tų, kurių efekto su PS nepadarysi, su jais jau turi būti fotografuojama. Kaip su CirPol.

Taip - gal ir ne. Panasu, kad jis naudoja ir filtrus ir dodge/burn. Reiks is kokio negatyvo su lygiu horizontu pabandyt atspaust pridengus dangu.

Papildyta:
Beja, isigijau Gossen Starlite eksponometra su spotmetru. Kai pastudijavau zonu sistema ir supratau kaip ji veikia, spotmetras pasidare reikalingas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 18 gegužės 2009 - 09:21
QUOTE(andriuska @ 2009 05 17, 20:48)
gal kas nori pasikeisti siauros juostos sliverius į plačios? man reikia 10 vnt siauros. mainais duočiau plačios pergamentinius.

as tau nebent duoti tu siauru galeciau, jeigu dabar reikia. paskui is vokieciu uzsakynedamas atiduotum.
Atsakyti
Sillwio, o tu daug spausdini rankomis? Na šiaip įdomu smile.gif Aš vis nepasiryžtu. Nepribrendau kažkaip.
Atsakyti
Paskutiniu metu nelabai, nors jau pykstu ant saves. Siaip, nemazai. Pradzioj spausdavau visus (bevei) kadrus is juostos and 10x15. Buvo gera treniruote. Dabar spaudziu vertus ir ant didesnio formato. Spauda mane veza labiau, negu ryskinimas.
Atsakyti
Laba,
tai birželio 7 d. renkamės Kaune? mirksiukas.gif

http://fotokudra.lt/cnt.php?id=130.
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 05 18, 10:49)
Laba,
tai birželio 7 d. renkamės Kaune?  mirksiukas.gif

http://fotokudra.lt/cnt.php?id=130.

baugu biggrin.gif
Atsakyti