Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 21, 09:17)
Nu lyg ir neapgaudinėjau nieko unsure.gif

čia žiūrėk, čia kai kas pigiau nei fotoimpex, kai kas brangiau, kai ko nėra. http://macodirect_de/index.php silverprintas yra jų atstovybė ar bent jau bendradarbiauja su jais kiek supratau.

O rollei turėsiu, jei turėsiu MF kamerą, jei neturėsiu kameros, tai turėsiu juostų, bet neturėsiu kuom į jas fotkint.

taigis juokauju biggrin.gif 4u.gif

jomajo, ten gerai su tom rollei išeina, 20 juostų 45 eurai blink.gif ale vokiškai nė bum bum, nesurasiu, kiek parsiuntimas kainuotų, koks atsiskaitymas.. doh.gif

o, ir angliškai yra.. jėėė... užrodei naują lobyną biggrin.gif įdomu paliko, kiek shipment'as kainuos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 21 gegužės 2009 - 09:25
Jo, rollei ten neblogai, kitkas daugiau mažiau panašiai kaip fotoimpex. Tiek, kad jie adox neturi.
Atsakyti
QUOTE(Pupeliukas @ 2009 05 21, 09:34)
Jo, rollei ten neblogai, kitkas daugiau mažiau panašiai kaip fotoimpex. Tiek, kad jie adox neturi.

po brokuotų dviejų dėžučių adox nebežinau, ar juostebemyliu biggrin.gif
oi kaip dėkui už šitą nuorodą wink.gif
Atsakyti
Pasiėmiau šiandien nuskenuotą juostelę, tai kažkaip ne taip šį kartą patiko kaip aną unsure.gif Įmesiu kelis kadrus, būčiau labai dėkinga už komentarus, nes norėčiau suprasti ką ne taip darau g.gif
Kodėl šitos foto tokios kontrastingos, tokia juosta g.gif (ilford delta 100 čia )
ar tai priklauso nuo ryškinimo? kiek? nuo skenavimo g.gif (čia nei ryškinau nei skanavau pati unsure.gif )
Daug išdegusių vietų, ar tai įtakoja kad blogai eksponuota, ar dar kas nors gal g.gif Ar įmanoma dar ką nors su tais išdegimai padaryt ir kaip g.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

mano akiai tik ta tokia normalesnė išėjo (iš kokybės pusės, apie kompoziciją ir t.t. aš čia nekalbu unsure.gif )

user posted image

Ms, su kokia juosta tu fotografavai vestuves kur įdėjai į albumą g.gif Šiandien peržiūrėjau dar kartą, nu nerealios man jos. Viskas viskas ten taip gražu, taip apgalvota, labai labai wub.gif

Ir aplamai skaičiau nemažai jau apie juostas, ir čia ir kitur, bet gal dar kas pasidalintumėt mintim kaip renkatės g.gif kada kokią juostą naudojat g.gif
Atsakyti
Labas, Smiltis.
Taip, kontrastingumą lemia juostos rūšis, ryškinimo laikas, sukimo ryškinat dažnumas, ekspozicijos parinkimas... Ilford Deltą aš bandžiusi. Na, man gavosi mažai kontrastinga. Bet aš pradėjau ryškinti juostas dar visai neseniai, todėl gal ten ir mano klaidos dėl kontrasto trūkumo g.gif Tavo nuotraukų kontrastingumas ,mano akimis, per didelis. Antroje fonas prapuolęs(ar ten dangus, ar ne g.gif ), trečioje veidas, ranka per stipriai išbalę jau.. Pienės irgi jau likę balti blynai. Va paskutinė tai man būtų visai gera. Dėl skenavimo tai tikrai nieko negaliu pakalbėti, nes pati, deja, neskenuoju.
O apie juosteles tai kol kas neturiu užtikrintos nuomonės, nes vis dar renkuosi pačią pačiausią smile.gif Pamatau kokią tokią, kur dar nebandžiau - ir perku smile.gif Kol kas iš bandytų, labiausiai patiko Kodak tmax 400.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 21 gegužės 2009 - 19:45
sillwio drinks_cheers.gif jaučių patologiją (kolekcionavimo) smile.gif

QUOTE(Smiltis @ 2009 05 21, 20:11)
Pasiėmiau šiandien nuskenuotą juostelę,

ieškok atsakymų žiūrėdama į juostą. jei joje matai detales ten, kur jų nesimato skanuose - blogai skanuota. jei juostoje kuodos ir baltos skylės - ekspozicija/ryškinimas. ekspozicija šiuo atveju linkęs išbraukti iš klaidų sąrašo.

apie zonų teoriją galima rasto gugle visokių sutrumpintų variantų (zone system)

bet koks eksponometras jai netiks. reikia spotmetro. arba matuojančio atspindėt šviesą eksponometro, užrašų knygutės, pieštuko, greitų kojų ir galvoklės smile.gif

kadangi šiandien įvyko "nelaimingas atsitikimas" ir nesudalyvavau suitikime, Sayonaros įpareigotas siūlau susitikti gryname ore su fotoaparatais ir panagrinėti eksponometrijos klausimus praktikoje. siūlyčiau šį savaitgalį, bet ką tik pažiūrėjau - prognozės nekokios.... gal kurią darbo dieną po 18 val? būtų norinčių?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 21 gegužės 2009 - 21:00
Puriena - va cia, jeigu dar neradai
http://www.digitaltr...om/devchart.php

jeigu dar ka - skambink, man net paglosto savimeile, kad as jau kzk ir pakonsultuot galiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 21, 20:56)

kadangi šiandien įvyko "nelaimingas atsitikimas" ir nesudalyvavau suitikime, Sayonaros įpareigotas siūlau susitikti gryname ore su fotoaparatais ir panagrinėti eksponometrijos klausimus praktikoje. siūlyčiau šį savaitgalį, bet ką tik pažiūrėjau - prognozės nekokios.... gal kurią darbo dieną po 18 val? būtų norinčių?

aš ateinančią savaitę greičiausiai porą dienų be vaiko vakarus turėsiu, tai mielai gamtoje susiriesčiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 05 21, 21:56)
ieškok atsakymų žiūrėdama į juostą. jei joje matai detales ten, kur jų nesimato skanuose - blogai skanuota. jei juostoje kuodos ir baltos skylės - ekspozicija/ryškinimas. ekspozicija šiuo atveju linkęs išbraukti iš klaidų sąrašo.

aha, matosi aiškiai drinks_cheers.gif Antroj foto kadre aiškiai atsiskiria fone jūra ir dangus, net banga matosi, o čia visur balta doh.gif vaiko veidas man skane visai išdegęs atrodo, juostoj jis tikrai ne juodas schmoll.gif jooo , o nulupa kaip už gerą tame labe doh.gif reikia skenerio verkiant , ir Gaziulkinai kada į pajūry trauksi mirksiukas.gif

Puriena, ačiū labai 4u.gif

kaip pavydu man tų jūsų susitikimų unsure.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Sveiki visi. Linkejimai is stokholmo. Rasau is mobilaus, tai nezinau kas cia gausis smile.gif

Pupeliuk, turiu 3 dabar - zeiss ikoflex, rolleicord 4 ir minolta autocord.

Smiltis, per daug nezinomuju, kad atsakyti. Andriuska pasiule, kaip eliminuoti keleta is ju. As ekspozicijos nenurasyciau.

Andriuska, laikau save rankose smile.gif Minolta pirkau ne i kolekcija, tik jau isejo taip, kad teko prilaikyt pas save. Is tikro planuoju visus 3 leist i aukcionus, o uz gautus € pasiimti viena, bet gera. Zinoma rolleiflexa.
Atsakyti
QUOTE(Smiltis @ 2009 05 21, 21:51)
ir Gaziulkinai kada į pajūry trauksi  mirksiukas.gif

kaip pavydu man tų jūsų susitikimų  unsure.gif  bigsmile.gif

nepavydek. susitiksim dviese - del smagumo nezinau, bet naudos tikrai bus daugiau smile.gif si savaitgali ir dar truputi busim mirksiukas.gif mesk darkart mob i az.

eksponometrijos klausimus praktikoje megciau rolleyes.gif
Atsakyti
Smiltie - adox400. Dar turiu jos apie 30 vnt., bet kaip ir Sayonara sake, lyg ir baugu fotografuot kazka rimciau i ja po to atsitikimo jai ir man.

Apie tavo kadrus sunku ka pasakyt, nes per lieva monitoriu ziuriu. Pacios fotkes tai grazios, bet sprendziant is vaizdo "tirstumo", tai man panasu i nekoki skenavima. Kaip Andriuska sake paveizek negatyva.

smile.gif
Atsakyti