Prisipažinsiu, perskaičiau visą temą, kadangi šios mokyklos istoriją seku gerokai ilgiau nei rašoma tema. Puiki istorija, kaip švietimo reformos sugeba draskyti mokyklą ir kaip paskui ji stojasi ant kojų.
Prieš vienuolika metų ketinau dukrą čia leisti jau nuo pirmos klasės, tačiau kai atėjo laikas, Ąžuolynas dar buvo vidurinė, ir aš vis dėlto pasirinkau šalia esančią Žėručio mokyklą, niekada to nesigailėjau ir iki šiol esu tikra, kad Žėrutyje vaikai gauna puikius pagrindus. O šiemet, kai atėjo laikas eiti į penktą klasę, pasirinkau Ąžuolyną, nors turiu galimybes rinktis privačią. Privalumai (asmeniškai man): pereina ištisos stiprios klasės iš Žėručio (pažįstu tuos vaikus ir žinau jų galimybes, motyvaciją, požiūrį į draugus ir kolektyvą, be to, iš darželio laikų pažįstu ir Ąžuolyne besimokančius vaikus), mūsų stipri motyvuota klasė taip pat pereina beveik visa; mokykla pagrindinė, nebėra dičkių; sustiprinta anglų kalba. Pagaliau, geras mikroklimatas (asmeniškai man svarbu, kaip vaikai jaučiasi mokykloje būtent dabar, ar jiems mokykloje gera); daug užklasinės veiklos visaverčiam vystymuisi.
Ir apskritai Minties mokyklos fanai jau galėtų nustoti pjauti šaką, ant kurios sėdi, ir nebepilti purvo ant Ąžuolyno . Nebėra jūsų ir mūsų vaikų, penktokai nebesimoko Mintyje, devintokai Ąžuolyne

, nebereikia dėl mokinio krepšelių kautis

. Ir, beje, mokyklos nėra sujungtos, vaikai iš Ąžuolyno po aštuonių klasių gali stoti konkurso į bet kurią gimnaziją.