Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau (čia ne apie maistą)

QUOTE(ooo @ 2009 07 20, 09:34)
arba kad gaminama tiek porciju, kiek zmoniu valgys - tai juk taip ir turi buti.
zodziu, jokio perdeto taupumo neimaciau  ax.gif

ooo, gaminant tiek porcijų, kiek yra valgytojų sutaupoma ne tik laiko, bet ir sumažėja persivalgymo rizika, nes nėra ką pakartoti... Mes lietuviai pripratę pagaminti keliems valgymams, kad nereikėtų kaskart norint valgyti makaluoti puodus iš naujo. Aš asmeniškai esu iš tų, kurios minimum dviems valgymams gamina. Taip taupau laiką, o kartais ir kai kurių produktų sąskaita susitaupo.

Sorry, kad čia gavosi postas apie maistą, nors tema apie taupymą ne maistui...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dirty_kiss: 20 liepos 2009 - 12:03
QUOTE(dirty_kiss @ 2009 07 20, 13:02)
ooo, gaminant tiek porcijų, kiek yra valgytojų sutaupoma ne tik laiko, bet ir sumažėja persivalgymo rizika, nes nėra ką pakartoti... Mes lietuviai pripratę pagaminti keliems valgymams, kad nereikėtų  kaskart norint valgyti makaluoti puodus iš naujo. Aš asmeniškai esu iš tų, kurios minimum dviems valgymams gamina. Taip taupau laiką, o kartais ir kai kurių produktų sąskaita susitaupo.

Sorry, kad čia gavosi postas apie maistą, nors tema apie taupymą ne maistui...

laikas irgi pinigai, taigi i tema ax.gif
maista gamindavau seimynai keikviena diena (5 zmones vis delto doh.gif )
o dabar kai gyvenu viena ir gaminu tik sau, tai gaminu irgi ne vienam kartui, bet vis tiek porcijomis.
dabar klausimuks - kokios nebrangios pramogos Vilniuje seimai su priesmokyklinio ir pradinukinio amziaus vaikais?
Atsakyti
QUOTE(Muli@ @ 2009 07 19, 22:43)
Nedrįstu 100 proc. garantuoti, kad taip darykit, tikrai galima  smile.gif Ims dar ir suges jūsų mašina, ir gal ne nuo rūgšties  blink.gif Bet aš jau kokius 5 metus taip darau. Kai beriu rūgštį, skalbinių nededu. Įkaitinu vandenį iki 90 laipsnių, išjungiu skalbimo mašiną ir palieku keliom valandom, po to išleidžiu vandenį ir viskas. 

Ar gerai išvalo kalkių apnašas sunku pasakyti, skalbimo mašinos neardėm  smile.gif

Po kiek gramų perki?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 07 20, 08:34)
perskaiciau straipsni apie atseit per dideli vokieciu taupuma ir ka galiu pasakyt:
man nuo vaikystes ikalta,kad kol valausi dantis ar duse darbuojuosi kempine, vanduo turi buti uzsuktas - o ir kam ji leisti?
miegamajame irgi uzsuktas sildyams, nes pratusi miegoti vesiai - taip sveikaiu ir geriau miegasi, o kad guliaso likucius i sriuba sudejo - taigi toks sultinukas liuksusinis labai gerai sriubai.
arba kad gaminama tiek porciju, kiek zmoniu valgys - tai juk taip ir turi buti.
zodziu, jokio perdeto taupumo neimaciau  ax.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 07 19, 13:50)
Pas mus šiukšlininkai kartais pataupo mūsų maišus- mes į konteinerius klojam didelius maišus, o tada sumetam mažiukus, tai tie dideli, pilant šiukšles, kartais lieka konteineryje  lotuliukas.gif 

o kodėl reikia dar vieno didelio maišo? g.gif

QUOTE(Sophi @ 2009 07 19, 14:16)
Leidykloj 10 Lt, knygynuose ~15 Lt.
Suteptus išplaunu, išdžiovinu ir naudoju daug kartų. Ateity numačius jų visai atsisakyt, nes kibirą išplauti paprasčiau ax.gif

gal kai kam ir paprasčiau, bet vandens tam irgi reikia, kuris kainuoja bigsmile.gif
šiaip prisimenu iš senų laikų, kai laikraščius į šiukšliadėžės dugną tiesdavom - gal ir taupu, bet man nehigieniška visiškai, nors ten ir plauk tą kibirą kasdien, bet su laiku vis tiek prisiveisia visokio gėrio schmoll.gif o jei kasdien plauti ir su kokiais plovikliais, tai anoks čia ir taupumas rolleyes.gif

QUOTE(arana81 @ 2009 07 20, 09:39)
kad siuo atveju nelabai blush2.gif pas mus trys konteineriai mazesni antrinem zaliavom ir vienas didelis buitinem ax.gif prie mano namo visus keturis i viena suverte 4u.gif  nemanau, kad paskui stiklo sukes tarp bananu zieveliu ju darbuotojai graibo g.gif

pamačius tokius dalykus prašoma pranešti savivaldybei. yra informacijos intenete prie visokių "aš žalias" ir pan.

QUOTE(dirty_kiss @ 2009 07 20, 13:02)
ooo, gaminant tiek porcijų, kiek yra valgytojų sutaupoma ne tik laiko, bet ir sumažėja persivalgymo rizika, nes nėra ką pakartoti... Mes lietuviai pripratę pagaminti keliems valgymams, kad nereikėtų  kaskart norint valgyti makaluoti puodus iš naujo. Aš asmeniškai esu iš tų, kurios minimum dviems valgymams gamina. Taip taupau laiką, o kartais ir kai kurių produktų sąskaita susitaupo.

gaminant kelias porcijas susitaupo energijos, ypač kas naudoja elektrą. aš dabar stengiuosi savaitgaliui palikti tuos patiekalus, kuriuos ilgai tenka gaminti, nes pas mane viskas elektra, bet turim dviejų tarifų skaitiklius.
esu labai patenkinta, kad tiek indaplovė, tiek skalbimo mašina turi laikmačius, tai užstatau, kad veikti pradėtų pigiojo tarifo metu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 20, 18:06)
gal kai kam ir paprasčiau, bet vandens tam irgi reikia, kuris kainuoja  bigsmile.gif
šiaip prisimenu iš senų laikų, kai laikraščius į šiukšliadėžės dugną tiesdavom - gal ir taupu, bet man nehigieniška visiškai, nors ten ir plauk tą kibirą kasdien, bet su laiku vis tiek prisiveisia visokio gėrio  schmoll.gif  o jei kasdien plauti ir su kokiais plovikliais, tai anoks čia ir taupumas  rolleyes.gif

Čia ne dėl taupumo, o dėl ekologiškumo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 20, 18:15)
Čia ne dėl taupumo, o dėl ekologiškumo mirksiukas.gif

mačiau kažkokių a la greitai suyrančių šiukšlių maišelių. tiesa, jie kažkur dvigubai brangesni už įprastus.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 20, 18:21)
mačiau kažkokių a la greitai suyrančių šiukšlių maišelių. tiesa, jie kažkur dvigubai brangesni už įprastus.

O tie a la greitai suyrantys maišeliai tikrai greitai suyra ar čia tik rinkodaros triukas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 07 20, 18:23)
O tie a la greitai suyrantys maišeliai tikrai greitai suyra ar čia tik rinkodaros triukas g.gif

nežinau, aš kol kas rūšiavimais neužsiimu blush2.gif toli tįsti iki tų konteinerių, ir taip jau nešulinis asilas pasidarius doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergelė @ 2009 07 20, 16:46)
Po kiek gramų perki?

Iš viso suberiu apie 100 g
Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2009 07 20, 18:31)
nežinau, aš kol kas rūšiavimais neužsiimu  blush2.gif  toli tįsti iki tų konteinerių, ir taip jau nešulinis asilas pasidarius  doh.gif

Mūsų spalvotieji konteineriai irgi tolokai nuo namų. Bet kai vedam šunį pasivaikščiot, tai ir popierių ar plastiką tuo pačiu išnešam, nesunkūs nešuliai smile.gif Vat stiklo beveik niekada nesusikaupia g.gif nepopuliarus mūsų namuose smile.gif

Atsakyti
Aš labai pavėluotai apie pedikiūrą blush2.gif Nieko nėra geriau kaip specialus skustuvas pėdoms thumbup.gif Kainuoja apie 7 lt, yra visur (prekybcentriuose, Maximose). Iki jo kokių tik kremų nebandžiau, nieks nepadėdavo. O dabar kulnai kaip kūdikio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 07 20, 19:33)
Aš labai pavėluotai apie pedikiūrą  blush2.gif  Nieko nėra geriau kaip specialus skustuvas pėdoms  thumbup.gif  Kainuoja apie 7 lt, yra visur (prekybcentriuose, Maximose). Iki jo kokių tik kremų nebandžiau, nieks nepadėdavo. O dabar kulnai kaip kūdikio  smile.gif

Gal foto galima?
Atsakyti