QUOTE(Globusyte @ 2009 05 19, 20:34)
Aš jį mečiau, gavus norimą rezultatą...Bet jis man per ūkiškas, tad perbėgau prie dekupažui skirtų (retro, ferrario firmos vienkomponenčio, antikos)..Norisi daugiau subtilumo, o to su Sadolnu neišgaunu...
Dažus tepiau viena kryptimi ant viršaus...
Geras žodis, "ūkiškas", va, būtent taip ir norėjos pavadinti, nes kaip tik vakar dariau vieną darbelį, ir galvoju kaip čia man tą apibūdinus, piršosi tokie žodžiai, kaip "kaimiškas" ar "netašytas". Na, specialiai knietėjo pabandyt, nes esu darius nedaug, o visa Sadolino sakrdinė dar stovi.
Taigi, supratau, kad gautūsi normalūs skilimai nereikia lako išdžiovinti, o tik
apdžiovinti (kaip ir yra rašoma instrukcijoje ant skardinės). Lako nereikia tepti labai plonai, nes tada įtūkimai bus mikroniniai. Manau, kad būtina tepti priešinga kryptimi, nei dažymo, nes skilimai gražesni. Taip pat svarbu ir pats daiktas, pvz. žemiau esntį padėkliuką tepiau visą tolygiai vienodu sluoksniu lako (plonai), bet šonuose medis sugėrė laką ir skilimų beveik nėra. (Dar reikia paminėti, kad po apačia nedažyta, bet ant tamsaus medžio lakuota ir tada dažyta akriliniais gelsvais dažais). Ant dugno esantis medis jau kitoks (kaip fanera). Ant jo skilimai išryšklėjo kuo puikiausiai. Taigi, lakas išties nelabai prognozuojamas, bet manau verta ir jį išmėginti.