Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų pašnekesiai...

yahoo.gif sokiai.gif assa.gif clap.gif
Kaip smagu kad musu burelis pleciasi -dideja thumbup.gif
Skaityk, klausk, dalinkis ispudziais... tuo paciu ir temele atgys (jau dabar pakeleis is 3-io psl. biggrin.gif )
group.gif
Atsakyti
Noriu paklausti-kas tai yra kiminuose ar vermikulite. ,ir kur perkama.Ir dar 1 lape perskaiciau apie trasas,kur jos perkamos.
Atsakyti
Vermikulito būna Senukuose gėlių skyriuj, o kiminų galima įsigyti www.orchidejos.lt 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaštonė: 08 birželio 2009 - 21:33
QUOTE(PACIOS @ 2009 06 08, 23:16)
Noriu paklausti-kas tai yra kiminuose ar vermikulite. ,ir kur perkama.Ir dar 1 lape perskaiciau apie trasas,kur jos perkamos.

darant sanpaulijoms zemes misinius as kiminu nededu, man su tais kiminais nepatinka, jie palaiko zeme dregnesne, patogu tiems, kas nenori dazniau laistyti, as kap tik vargstu su perlaistymu, o saknydinti lapukus kiminuose irgi nesaknidiju, man pvz. kiminai nereikalingi tongue.gif
Papildyta:
tap pat nereikalingas ir vermikulitas blush2.gif trasas naudoju SHULTZ SPEC. SANPAULIJOM, tresiu 2 kartus per menesi, 7 lasai i 1 litr. vandens smile.gif
Atsakyti
QUOTE(kregzdute 3 @ 2009 06 09, 00:15)
Papildyta:
tap pat nereikalingas ir vermikulitas blush2.gif trasas naudoju SHULTZ SPEC. SANPAULIJOM, tresiu 2 kartus per menesi, 7 lasai i 1 litr. vandens smile.gif

O aš kaip tik naudoju ir labai džiaugiuosi, nes kai pirmas pasodinau į gryną žemę spec. sanpaulijoms, tai tai žemė po kelių laistymų kaip plyta pasidarė ir kaip ten jos augo g.gif o dabar pamaišau ir vermikulito, ir agroperlito ir kiminų ir visai gerai biggrin.gif
Atsakyti
Aciu mergaites uz informacija.Bandysiu nusipirkti visu gerybiu ir atrasti savo viduriuka.Ir dar-norint dauginti reikia lapeli is pradziu pamerkti i vandeni ar i zeme
sodinti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(PACIOS @ 2009 06 09, 07:20)
Ir dar-norint dauginti reikia lapeli is pradziu pamerkti i vandeni ar i zeme
sodinti?  g.gif

Galima ir taip, ir taip. Merkiama kol išleidžia šaknis. Taip galima greičiau pastebėti, jei lapas ima pūti ir išgelbėti nupjaunant. Sodinant privalumas, kad išleistos šaknys iš karto įsitvirtina, nebereikia paskui prigyti, gal kiek greitesnis procesas išeina. Bet greitumas šiaip nuo daug veiksnių priklauso. Čia irgi kiekviena atranda savo būdą. smile.gif

Aš paprastai merkiu įtartinus lapus, pvz. rudenį pamačiau, kad pūna gėlė, nuskyniau visus dar gerus lapus ir žiūrėjau, kurie išgyvens, paskui, kas išleido šaknis sodinau.
O jei normaliai skinu ar gaunu dauginimui, tada dažniausiai sodinu.
Nors kartai būna, kad pamerkiu, neturėdama laiko pasodinti blush2.gif
Atsakyti
Aciu,Kerpena.O jeigu as dabar pamerksiu lapeli,ar tinkamas laikas,ar isleis saknytes.
Atsakyti
QUOTE(PACIOS @ 2009 06 09, 09:24)
O jeigu as dabar pamerksiu lapeli,ar tinkamas laikas,ar isleis saknytes.

Dabar pats tinkamiausias laikas thumbup.gif
P.S. kiminu turiu, atvaziuok, duosiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l@n@: 09 birželio 2009 - 08:41
L@n@,pas tave ten daug visokiu rusiu,gal galetum man paruosti vaikiuku dar kokiu
5 rusiu,as paimciau pirmadieni.Pasiziurejau,namuose pilna vietos tinkamos jom
augti ir linksmiau pasidare,kai ziedeliai zydi,nes visos musu geles tik lapines.

Atsakyti
kokiu graziu gelyciu jus turit doh.gif o pas mane paprasta melynais ziedeliais...ieskojau grazesniu parduotuveje...bet tik violetisnes melynos ir ruzavos labai paprastos doh.gif
nuo to laiko kai pirkau sanpaulija as jos dar nepersodinus, ji visa vazoneli uzima...reiketu persodinti? doh.gif nelabai zinau apie ju prieziura, reik pasiskaityti jusu temele ax.gif
Atsakyti
Kiek daug naujų sanpaulijų gerbėjų thumbup.gif

Aš jau bijau ir į skelbimus žiūrėti... blush2.gif vis prireikia naujų, o vietos jau kaip ir nelabai yra doh.gif
Atsakyti