Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(DaiL @ 2011 02 24, 21:48)
O kaip skaičiuojamas biuletenis jei jis trunka per tris mėn? pvz išėjau sausio 26 d., grįšiu kovo pradžioje. Tai visa pašalpa bus imama pagal pirmos dienos duomenis (pvz. jei sausį pradžia tai vidurkis 9-11 mėn atlyginimų)? ar sausį bus skaičiuojant 9-11 mėn, vasarį nedarbingumas - skaičiuojant 10-12 mėn. ir t.t.

Drisciau sakyt,kad skaiciuos is 9-11men.atlyginimu.Jus juk turejot nepertraukiama biuleteni?Bentjau man kai buvo,kad imiau nedarbinguma sausio gale-vasario pradzioje-tai skaiciavo pagal 9-11men.
Atsakyti
QUOTE(zuza* @ 2011 02 20, 22:23)
Labutis,norejau paklaust,ar pradirbus 2sav.ir paemus nedarbingumo lapeli slaugant vaika,mokami pinigeliai?
Manau,kad ne.Bet idomu butu suzinot.Aciukas.

O ką prieš tai veikėte, jeigu pvz. buvote vaiko priežiūros atostogose, tada mokėtų.
Atsakyti
Gal kuri susidūrėte su tokia situacija kaip mano ir galite pasakyti ko man tikėtis?
Turėjau biuletenį, tiksliau vaiko slaugą, sesijos metu. Tuo metu, kai buvo nedarbingumas jokių egzaminų nebuvo. Tiesiog reikėjo iki tam tikros datos pristatyti kursinį darbą. Gavau iš Sodros raštą, kad turiu atvykti. Ar tai reiškia, kad man už tas dienas, kai buvo sesija, pinigų nemokės?
Atsakyti
Laba diena noreciau paklaus jusu kaip man skaicios biliuteni jei i nauja darboviete isidarbinau 2010.11.30 iki dabar , o pries tai buvau dekrete iki vaikui sukaks 2 metai, jei pavizdziui man nuo 2011.02.28 paimu biliuteni iki 2011.03.04 uz kurios menesius man skaiciosis pasalpa jei galit paaiskint nes nelabai suprantu kaip skaicioti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(solnisko... @ 2011 02 26, 21:53)
Laba diena noreciau paklaus jusu kaip man skaicios biliuteni jei i nauja darboviete isidarbinau 2010.11.30 iki dabar , o pries tai buvau dekrete iki vaikui sukaks 2 metai, jei pavizdziui man nuo 2011.02.28 paimu biliuteni iki 2011.03.04 uz kurios menesius man skaiciosis pasalpa jei galit paaiskint nes nelabai suprantu kaip skaicioti  blush2.gif

Turetu skaiciuoti is 2010m.spalio-lapkricio-gruodzio.
Atsakyti
QUOTE(Tėtsi @ 2011 02 21, 01:51)
zuza apgailestaju,bet nemoka schmoll.gif
Papildyta:

Biliutenį apmoka iki 14 dienų,paskui teks imti tik pažymą,už ją niekas nemoka. schmoll.gif Bet su vaikų galit buti kiek norit,kol pasveiks,bet moka tik dvi savaitės iki 80 procentų nuo atliginimo.

cia truksta detalesnes info - jei pries tai mama buvo motinystes (tevystes) atostogose, tada biuletenis bus apmokamas.
O uz skauga moka ne iki 80, o 85 proc. uzdarbio, prasom neklaidinti wink.gif

QUOTE(Liutukeee @ 2011 02 21, 13:35)
O jeigu 1diena nueit i darba,o kita vel imt 14d.biuleteni? g.gif Gal gydytoja sukalbama,gal truputi kitokia diagnoze parasytu? g.gif Nes nezinau ar su ta pacia diagnze vel galima imt nedarbinguma.Bet gal galima jei 1diena i darba iseitu. g.gif

butent, daznai seimos daktarai uzdaro biuleteni penktadieni ir atidaro vel pirmadieni su nauja diagnoze ax.gif

O mano klausimas tai tiesiog pasitikslinti noreciau - 140 dienu per metus yra maximalus biuleteniuose isbuvimo laikas, bet i ji neisiskaiciuoja vaiko slauga? Ar as gerai galvoju, kad pati sirgti galiu maximum 140 dienu per metus, bet vaikus slaugyt galesiu kad ir kas dvi savaites?
Atsakyti
Laba diena, gal padėtumėt susigaudyti? Dabar nauja tvarka, elektroniniai biuleteniai ir pan. Į rankas net nebeduoda. Kai jį užbaigia, tuomet siunčia į Sodra, taip? O man ką nors reikia užpildyti? Ar darbdavys irgi siunčia kažkokią informaciją sodrai? o kas bus, jeigu aš neužpildysiu kažkokių dokumentų?
Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Cinnamona @ 2011 03 03, 18:12)
Laba diena, gal padėtumėt susigaudyti? Dabar nauja tvarka, elektroniniai biuleteniai ir pan. Į rankas net nebeduoda. Kai jį užbaigia, tuomet siunčia į Sodra, taip? O man ką nors reikia užpildyti? Ar darbdavys irgi siunčia kažkokią informaciją sodrai? o kas bus, jeigu aš neužpildysiu kažkokių dokumentų?
Būsiu labai dėkinga  4u.gif

Elektroniai biuleteniai sodroje atsiranda iš karto, kai gydytojas jį išrašo.
Imone teikia atitinkamas formas Sodrai taip pat elektroniniu budu.
Jums reikia elektroniniu budu (paprasciausiai jungiantis per bankininkyste) pateikti prasyma skirti pasalpa. Arba nueiti į Sodra ir prasyma uzpildyti ten.
Jei neuzpildysite prasymo, pasalpos negausite. Kitkas jums neturi rupeti.
Atsakyti
merginos, ar šiandien galite prisijungti prie sodros, egas sistemos? aš visą dieną bandau, bet rašo, kad klaida...ačiū 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausimėlį: serga ir vyras, ir dukra, ar gali imti vyras biliotenį ne sau, o dukrai slaugyti, jei aš esu nedirbanti, stoviu darbo biržoje? Ar čia man iškart privaloma pačiai vaiką slaugyti. Suprantat pačios, visai kiti pinigai...
Atsakyti
sveikos noriu paklausti kaip man skaiciuojamas biliotenis su vaikas sirgo vasario 11 24 is kokiu menesiu ima?
Atsakyti
QUOTE(dalilyte @ 2011 03 14, 13:12)
sveikos noriu paklausti kaip man skaiciuojamas biliotenis su vaikas sirgo vasario 11 24 is kokiu menesiu ima?

Is spalio-lapkricio-gruodzio.
Atsakyti