QUOTE(medlink @ 2011 12 28, 14:26)
Sveikos
Gal kuri buvot su tuo susidūrusi ar kur skaičiusi... Sodros konsultantės apie tai nieko negali pasakyti.
Dabar laukiuosi ir dėl nėštumo esu gavusi nedarbingumą. Dvi savaites buvau ginekologijos dienos stacionare, o dabar tęsia šeimos gydytojas. Kiek ieškau info, tai už pirmas dienas moka 40%, paskui 80% ar kažkas panašaus... bet kelios pažįstamos sako, kad jei išbūni visą mėnesį tai sumoka 100%
ar taip yra ar ne? ir kaip tą mėnesį skaičiuoja? Man nedarbingumas nuo gruodžio 7 dienos.
Ačiū
"Iš Sodros biudžeto lėšų ligos pašalpa mokama:
nuo trečiosios laikinojo nedarbingumo dienos iki septintosios (imtinai) 40 procentų, nuo aštuntosios laikinojo nedarbingumo dienos 80 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
nuo pirmosios laikinojo nedarbingumo dienos slaugant sergančius šeimos narius arba prižiūrint vaiką, 85 proc. pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio;
nuo pirmos laikinojo nedarbingumo dienos asmenims, nedarbingiems dėl audinių, ląstelių ar organų paėmimo transplantacijai donorystės tikslu, 100 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio."