Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(ezo @ 2012 02 05, 17:22)
ar ji man parasys nedarbinguma atbuline data?  doh.gif

Nebent baltą popieriuką, kaip mes vadinam. Už tokį neskaičiuojamas nedarbingumas nei iš Sodros, nei iš darbdavio lėšų.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2012 02 05, 18:34)
Nebent baltą popieriuką, kaip mes vadinam. Už tokį neskaičiuojamas nedarbingumas nei iš Sodros, nei iš darbdavio lėšų.

tai o ka man tokiu atveju daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(ezo @ 2012 02 05, 17:42)
tai o ka man tokiu atveju daryti?  g.gif

O ką jūs galit padaryti? Pasiimat baltą popieriuką, kad būtų pateisinimas, o nuo rytojaus - biuletenį.
Atsakyti
gal zinote, ar skaiciuojant biuleteni uz vaiku slaugyma skaiciuojasi praejusi ketvirti gauna iseitine kompensacija?
Atsakyti
Gal kas zinote ar mociute(mano mama) gali pasiimti bilioteni vaiko slaugai?
Atsakyti
QUOTE(Jelenux:) @ 2012 02 09, 10:06)
Gal kas zinote ar mociute(mano mama) gali pasiimti bilioteni vaiko slaugai?

Taip, gali.
Atsakyti
Sveikos, gal galite pakonsultuoti: kaimynei darė operaciją, ir turėjo biuletenį nuo sausio 3 dienos iki vasario 13. 13 vakare vėl blogai pasijuto, plyšo siūlė, vėl atsigulė ligoninėn, biuletenį sako tęs nenutrūkstamai, ir dar gana ilgai, nes reikalai ten nekokie. šiandien užpildžiau per sodrą el būdu jos vardu tą "ligos pašalpos prašymą". gal galite pasakyti, kaip sodra moka išmokas? nuo sausio 3 dienos iš sodros pinigų negauta. tai ar dabar ji gaus pinigus tik tada kai užsibaigs biuletenis (ir sėdės 2 mėnesius ar ilgiau be pinigų)ar kažkaip už mėnesį ir kas mėnesį moka?
dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Retisa @ 2012 02 15, 20:09)
gal galite pasakyti, kaip sodra moka išmokas?

Pinigai pervedami dviejų savaičių bėgyje nuo prašymo pateikimo.
Atsakyti
Dėkui už atsakymą 4u.gif
o už kokį laikotarpį mokės? biuletenis dar nepasibaigęs ...
Atsakyti
QUOTE(Retisa @ 2012 02 16, 17:55)
o už kokį laikotarpį mokės? biuletenis dar nepasibaigęs ...

Įspėkite/priminkite kaimynės darbovietei, kad ir ji išsiūtų pranešimą Sodrai apie darbuotojos nedirbtą laiką. Sodra turi gauti 2 pranešimus (iš darbuotojos ir iš darbdavio), tik tada paskaičiuos ligos pašalpą. O laikotarpis bus tas, koks bus nurodytas darbovietės pranešime. Darbovietės "pranešimas gali būti teikiamas nelaukiant laikinojo nedarbingumo laikotarpio ir/ar kalendorinio mėnesio pabaigos, tačiau tik už praėjusį (-ius) laikinojo nedarbingumo laikotarpį".
Atsakyti
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
Gal kas pamokentuos apie tokią situaciją:

žmogus praėjusias metais kelis kartus buvo "ant biuletenio", gydymo įstaigoj išdavė jam tas pažymas. Darbo įstaigoj viską susitvarkė. Dabar jis gavo iš Sodros laišką, kad praleido 6 mėn laikotarpį, kuomet buvo galima kreiptis dėl ligos pašalpos išmokėjimo ir pinigai nebus pervesti (neva nenurodė sąsk). Tipo sprendimą gali skųsti.
Klausimas- ar užsiimti tuo? Žmogus nežinojo, kad dar reikia ir į Sodrą nuvykti, niekas jo neinformavo. Susitvarkė tik gydymo įst (gavo, vėliau užbaigė nedarbingumo lapelį) bei darbovietėj.
Jis gauna iš Sodros ir neįgalumo pašalpą, tai kaip ir yra jo duomenys. Tai ar galėtų tuo apeliuojant skųsti sprendimą?
kas čia turi informuoti kur ir kada kreiptis žmogui?
Atsakyti