Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumo pažymėjimas, ligos pašalpa

QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 05 21, 14:23)
Oficialiai negalima, bet įvažiuojant į Latviją juk labai nedaugelio asmens duomenis tikrina kompiuteryje ir įkliūt tikimybė nėra didelė mirksiukas.gif

Bet dazniausiai, kai rizikuoji tai ir patikrina, o tada gali ir is darbo islekti blink.gif
Atsakyti
paaiskinkit man kas nors, kaip nuo ligos pasalpos yra atskaiciuojami mokesciai, nes man toks jausmas, kad viena karta atskaiciuoja NPD ir tik tada mokescius, o kitakart nuskaiciuoja mokescius nuo visos sumos doh.gif Koki procenta GPM nuskaiciuoja? 21% g.gif Sumos ant popieriaus panasios, o gaunama suma i rankas gerokai skiriasi doh.gif

QUOTE(labins @ 2009 04 30, 13:54)
jie tau biuletenis prasidejo balandi, o jis bus tęsiamas geguzę, birzeli  tau turi moketi pagal sena tvarka....

kitas reikalas, jeigu keisis diagnoze
tada bus isduodamas naujas biuletenis ir tada  - nauja tvarka

taigi - neleiksite keisti diagnozes
neleiskite nutraukti biuletenio, t.y. del kazkokiu priezasciu israsyti nauja.
"sodra" juk taupys - ir duos kokius nurodymus medikams

blink.gif pirmas biuletenis budavo vienu kodu - gresiantis persileidimas, o dabar gavau biuletenio tesini, kuriam irasyta kitas kodas - gresiantis prieslaikinis gimdymas. Tokiu atveju keiciasi ar dar nesikeicia mokejimas g.gif Biuletenis man tesiamas nuo vasario 9 ir iki siol mokejo pagal sena tvarka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šarlotė: 25 gegužės 2009 - 13:13
QUOTE(šarlotė @ 2009 05 25, 13:11)
paaiskinkit man kas nors, kaip nuo ligos pasalpos yra atskaiciuojami mokesciai, nes man toks jausmas, kad viena karta atskaiciuoja NPD ir tik tada mokescius, o kitakart nuskaiciuoja mokescius nuo visos sumos doh.gif Koki procenta GPM nuskaiciuoja?  21%  g.gif Sumos ant popieriaus panasios, o gaunama suma i rankas gerokai skiriasi doh.gif
blink.gif pirmas biuletenis budavo vienu kodu - gresiantis persileidimas, o dabar gavau biuletenio tesini, kuriam irasyta kitas kodas - gresiantis prieslaikinis gimdymas. Tokiu atveju keiciasi ar dar nesikeicia mokejimas g.gif Biuletenis man tesiamas nuo vasario 9 ir iki siol mokejo pagal sena tvarka.

sarlote,musu tai neliecia,pasikeite ir pas mane kodas,viskas gerai,mokes pagal pirmaji biuleteni mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2009 05 25, 14:11)
kaip nuo ligos pasalpos yra atskaiciuojami mokesciai

Nuo ligos pašalpos nuskaičiuojama:
1. GPM- 15 procentų (nuo sumos, kuri lieka atėmus NPD);
2. PSDĮ- 6 procentai nuo visos sumos.
Skirtumai, apie kuriuos kalbi, susidaro dažniausiai, kai sergama per du mėnesius.
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 05 25, 21:22)
Nuo ligos pašalpos nuskaičiuojama:
1. GPM- 15 procentų (nuo sumos, kuri lieka atėmus NPD);
2. PSDĮ- 6 procentai nuo visos sumos.
Skirtumai, apie kuriuos kalbi, susidaro dažniausiai, kai sergama per du mėnesius.

aciu, bandysiu pasiskaiciuoti 4u.gif Kolkas matau, kad vienam biuleteniui pritaike NPD, o kitiems (pirmo biuletenio tesiniui) nepritaike, nuskaiciavo mokescius nuo visos sumos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2009 05 25, 21:52)
aciu, bandysiu pasiskaiciuoti 4u.gif Kolkas matau, kad vienam biuleteniui pritaike NPD, o kitiems (pirmo biuletenio tesiniui) nepritaike, nuskaiciavo mokescius nuo visos sumos doh.gif

Nepamirųk, kad NPD taiko ne visoms sumoms, o tam tikrai pinigų sumai per mėnesį.
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 05 25, 22:50)
Nepamirųk, kad NPD taiko ne visoms sumoms, o tam tikrai pinigų sumai per mėnesį.

zinau, pasiskaiciuosiu naudodama skaiciuokle http://tax.lt/naujos...kaiciuokles.php . Mano alga ne tokia didele, tad man taiko beveik pilna NPD ax.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos,

As is karto prie reikalo...
Nuo balandzio 22 turiu nedarbingumo pazymejima, bet siandien pasitikrinus saskaita, pamaciau, jog darboviete pervedusi darbo uzmokesti, bet mazesni...Ar cia kokia klaida, ar jiems priklauso kazkiek pervesti, nors dar nedarbingumo lapelis neuzbaigtas

ACIU
Atsakyti
QUOTE(liepaite_sun @ 2009 05 29, 17:57)
Nuo balandzio 22 turiu nedarbingumo pazymejima, bet siandien pasitikrinus saskaita, pamaciau, jog darboviete pervedusi darbo uzmokesti, bet mazesni...

Jei nedirbai pilną mėnesį ir turi nedarbingumą nuo balandžio 22, tai ir atlyginimas mažesnis, ne už pilną mėnesį. O už dvi pirmas nedarbingumo dienas paskaičiuos ir perves per 10 dienų po to, kai atneši užbaigtą pažymėjimą.
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2009 05 29, 19:33)
Jei nedirbai pilną mėnesį ir turi nedarbingumą nuo balandžio 22, tai ir atlyginimas mažesnis, ne už pilną mėnesį. O už dvi pirmas nedarbingumo dienas paskaičiuos ir perves per 10 dienų po to, kai atneši užbaigtą pažymėjimą.

aciu uz atsakyma mirksiukas.gif niekada nebuvau susidurus su nedarbingumu, tai pamaniau, kol nepristatysiu ned. pazymejimo, tol ir negausiu visa pinigeliu.
Atsakyti
as nuo spalio vidurio stovejau darbo birzoj,o nuo balandzio vidurio dirbu.pablogejo sveikata tad reiketu biuletenio,ar gauciau kokiu pinigeliu uz ji?
Atsakyti
QUOTE(tiskute @ 2009 05 29, 19:23)
as nuo spalio vidurio stovejau darbo birzoj,o nuo balandzio vidurio dirbu.pablogejo sveikata tad reiketu biuletenio,ar gauciau kokiu pinigeliu uz ji?

negi niekas nezino blink.gif
Atsakyti