QUOTE(atura @ 2009 07 08, 20:10)
... O antroji iš išorės atrodo puikiai, lapai žali, gražūs, neseniai nužydėjo (dėl to nukainavo), ar man ją reikia persodinti? Ir dar norėčiau jūsų paklausti... temoje skaičiau, kad kai kurios iš jūsų į žemes kiša banano žieves vietoj trąšos, ar neatsiranda po to museliukų?
Džiaugiuosi, kad vėl atgimė bananų žievelių tema. Ji man labai prie širdies, nes aš esu vyriausioji Lietuvos Bananų Žievių ekspertė. Rašau atviru tekstu: augalus (klivijas, rožes, bulves ir visus kitus) tręšti bananų žievėmis galima tik iš kvailumo arba dėl ubagystės, kai negali nusipirkti normalių trąšų, nes iš bananų žievių tokia pat nauda, kaip iš pernykščio sniego. Iš tų žievių gali išsiskirti tik chemikalų, kuriais buvo purškiami bananai, likučiai, arba, kas dar blogiau, išlysti iš tolimų karštų atgabenti, žievėse lindėję, parazitai. Trąšų jokių ten nėra, nes bananų žievės yra viena sunkiau suyrančių gamtinių medžiagų. Kad bananų žievė pilnai suirtų, kartais reikia net 3-jų metų. O musyčių atsirasti tikrai gali, nes kur pūva vaisiai, ten ir vaisinės muselės drozofilos užsiveisia.
Dabar dėl persodinimo. Elementarus reikalavimas kiekvieną naujai pirktą augalą būtina persodinti, nes jie būna sukišti į laikiną, transportavimui skirtą substratą. O nukainuotą augalą persodinti, atlikti šaknų reviziją , be kalbų privaloma.