Įkraunama...
Įkraunama...

Atopinis dermatitas XIII tema

QUOTE(lawanda @ 2009 05 03, 21:04)
šiandien žinokit ašarą išspaudžiau, gavau nuo vyresnėlio pirmą kartą laišką mamyčių dienos proga, visas lapas parašytas tokių gražių žodžių  wub.gif  ech tokiom akimirkom pasimiršta visi skausmai, negandos, nusyvilimai, lieka tik meilė wub.gif
atsiprašau, gal biškelį ne į temą  blush2.gif

kaip smagu wub.gif
musu tokia keista liga - jai nera tikslaus paaiskinimo ar konkreciu gydymo budu.. aplamai, manau, musu tema butu galima pavadinti ne 'kovojame su AD', o 'gyvename su AD' smile.gif
ir labai smagu skaityti apie tuos momentus, kai sviesiosios gyvenimo puses nustelbia ta AD. kuo daugiau tokiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lawanda @ 2009 05 03, 23:04)
šiandien žinokit ašarą išspaudžiau, gavau nuo vyresnėlio pirmą kartą laišką mamyčių dienos proga, visas lapas parašytas tokių gražių žodžių  wub.gif  ech tokiom akimirkom pasimiršta visi skausmai, negandos, nusyvilimai, lieka tik meilė wub.gif
atsiprašau, gal biškelį ne į temą  blush2.gif

blush2.gif o man išsiuvinėjo servėtėlių ir parašė rašinėlį apie mane blush2.gif jausmas neapsakomas wub.gif

Vakar mažiuką sugalvojau pirmą karą pakišti po dušu doh.gif teks ilgam atidėti maudynes duše,jau kaip rėkė visai nepatiko schmoll.gif Bet ir vyresnėliui mažam dušas napatiko smile.gif o dabar kiekvieną vakarą prausiasi duše ax.gif
Atsakyti
smile.gif

QUOTE(memori @ 2009 05 04, 08:45)
O gal daret ka? Gal maista keitet? Skamba man tai kaip is laimingos pasakos - kaip noreciau kad ir mum taip butu (tiksliau, kad visiems taip butu). Ir kai tuo metu nustojo AD reikstis daugiau taip ir nebepasirode? Kiek laiko? 4u.gif

Jam buvo paskirta dieta, sudaryta alergologės (kadangi pati nemaitinau - pieną perdegino gimdymo namuose, tai primaitinti pediatrė liepė nuo berods nuo 3 ar 4mėn). Laikas nuo laiko alergologė ją koreguodavo. Daugiau kaip ir nieko. Na, skiepai dar buvo atidėti. Jokių tyrimų mažam nedarėme. Tuo metu gydytojai nesakė, kad tai yra AD, tiesiog buvo įvardinama kaip alergija. Žalio supratimo neturėjau apie tai, dariau ką gydytojai liepė. Laimė, kad papuolėme pas puikius medikus, kuriems vaikas tikrai rūpėjo wub.gif . Maniškiui rudenį bus 16, jau daaaug metų nebeturime AD, valgo viską ką nori, odos netepa jokiais kremais, nes oda ne sausa. Tfu tfu tfu, aišku doh.gif . Tai vat labai tikiuosi, kad ir mažiukas išaugs AD rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
Deja ir as cia atejau pasiskaityt, nes mano maziukui AD verysad.gif Jam dabar 7men. Jau nuo kokiu 2men ant odeles buvo keli mazi sausi ploteliai, bet nezymus, tad maniau, kad oda sausa ir tiek. Nuo 6men primaitinu darzoviene (seip tik MP) ir va pasirode ryskus paastrejimas, ypac rankytes nusetos sausais pleiskanotais plemais. Pasirodem dermatologei odos ir veneros ligu centre, diagnoze - AD. Israse hormonini tepada Premondol, losjona Zarqua ir mikstura gerti pries miega (raminanti). Kadangi maitinu daugiausia MP, tai liepe sest ant dietos, bet as itariu, kad jam kazkas is darzovienes netiko, nes ir nenori jos valgyt. Pediatres patarimu ismeciau morkas, ziuresim.
Ar tepant hormoniniu tepalu (tepu 2k dienoj) reikia drekint odele ir kiek k. per diena losjonu?
O vyresniajai dukrai oda irgi sausa, paskutiniu metu kasosi labai, bet jokiu sausu plemu nera. Ar cia jau galiu itarti AD? unsure.gif
Atsakyti
sveikos,

paskutiniu metu lyg ir kontroliuojam mes savo AD, tik vat paskutinemis dienomis uzejo ziaurus niezejimas Vejui. aisku, tas "kontroliuojam" nereiskia, kad odele daili kaip ir kitur. ne, riesai ir keliu linkiai rausvi, bet nenudraskyti, o riesiukai tokios pakietejusios, pastorejusios odos.. tepames TS ir nieko kito jau tiesiog nebekyla ranka tept.

bet va dar viena beda apturim... per tris savaites antras bronchitas verysad.gif alerginiame fone... gavom siuntima pas alergologa. bet kazkaip nelinksma visai.
pasiguodziau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kietute: 04 gegužės 2009 - 12:11
Sveikos 4u.gif
Nu va atejau pasidalinti patirtimi ax.gif
Jau 5d.netepu kremais su horm.,tai mazyle visa isberta,raudona doh.gif visas veidas,kaklas,peciai,krutine,nugara,biski pilvas,kojos,rankos doh.gif Niezti,visa jau nusikase,blogiau miega,nieko nevalgo doh.gif
Kai tepiau su tais kremais,buvo rami,nesikase,berimai tik kartais atsirasdavo ir neriskus,grazu buvo paziuret ax.gif
Jeigu gerai pagalvoti,ar vaikui i nauda tas kasimasis isvien,neramumas,nakti nemiegojimas g.gif galima kokia nevroze vaikui ivaryti g.gif
O del tu kremu,kaip as suprantu,jei tepi ant isbertos odos,tai tie hormonai daro savo darba,gydo ta berima g.gif o kenkia,kai uztepi ant svarios odos.
Mus cia gydo profesorius,nemanau,kad su tokiu laipsniu daktaras,nesupranta savo darba g.gif per ji tiek vaiku praeina.
BET CIA TIK MANO NUOMONE!AS NIEKAM NIEKO NESIULAU TIK PASIDALINAU SAVO PAMASTIMAIS! mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeks @ 2009 05 04, 13:29)
Sveikos 4u.gif
Jau 5d.netepu kremais su horm.,tai mazyle visa isberta,raudona doh.gif visas veidas,kaklas,peciai,krutine,nugara,biski pilvas,kojos,rankos doh.gif Niezti,visa jau nusikase,blogiau miega,nieko nevalgo doh.gif
Kai tepiau su tais kremais,buvo rami,nesikase,berimai tik kartais atsirasdavo ir neriskus,grazu buvo paziuret ax.gif
Jeigu gerai pagalvoti,ar vaikui i nauda tas kasimasis isvien,neramumas,nakti nemiegojimas g.gif galima kokia nevroze vaikui ivaryti g.gif
O del tu kremu,kaip as suprantu,jei tepi ant isbertos odos,tai tie hormonai daro savo darba,gydo ta berima g.gif o kenkia,kai uztepi ant svarios odos.
Mus cia gydo profesorius,nemanau,kad su tokiu laipsniu daktaras,nesupranta savo darba g.gif per ji tiek vaiku praeina.
BET CIA TIK MANO NUOMONE!AS NIEKAM NIEKO NESIULAU TIK PASIDALINAU SAVO PAMASTIMAIS! mirksiukas.gif

Tikrai kiekviena mama geriau mato vaiko situacija 4u.gif Stiprybės Jums unsure.gif Bet profesorius - tik pedagoginis vardas, neturintis nedaug bendro su darbu su sergančiais vaikais doh.gif
Esu bjauri ir tikriausiai pasipūtusi, bet aklai nepasitikiu nei vienu, net ir tituluočiausiu gydytoju schmoll.gif
Atsakyti
sveikos, mamytes
naujai prisijungusioms po 4u.gif ir dideles kantrybes.
Na kokie orai fantastiski laikosi thumbup.gif , nuotaika kazkaip gerina biggrin.gif
Pas mus kol kas nieko naujo, berimai ne is vietos, pradejome gerti zirniukus, kol kas tfu tfu neblogeja. Siandien buvome lauke trumpom rankovem, tai nusidraske iki krauju, teko eiti namo persirengt doh.gif
Vakar mindaugo maximoj nusipirkau kinvos kruopu, mazulei patiko, valge smile.gif dar nusipirkau burnocio kruopu, ar kuri mamyte bande ju savo vaikiukui duoti?
Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 05 04, 15:18)
Tikrai kiekviena mama geriau mato vaiko situacija 4u.gif Stiprybės Jums unsure.gif Bet profesorius - tik pedagoginis vardas, neturintis nedaug bendro su darbu su sergančiais vaikais doh.gif
Esu bjauri ir tikriausiai pasipūtusi, bet aklai nepasitikiu nei vienu, net ir tituluočiausiu gydytoju schmoll.gif

Aš vis pamirštu tavęs paklausti ax.gif Ar kada tepei Džiugą su hormoniniu tepaliuku? Ar jums pavyko išgyventi be jo? ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Adeks @ 2009 05 04, 14:29)
Sveikos 4u.gif

O jums tuos hormonus grynus liepė tepti g.gif ?
Aš tai sumaišydavau su drėkikliu santykiu 100g drėkiklio ir 15g hormono. Taip man liepė odos gydytojas. O va alergologė liepė grynu tept,bet aš jos neklausiau schmoll.gif

Dėl to kasymosi ir nemiegojimo,tai užjaučiu. Žinau kaip sunku ir vaikui, ir mamai verysad.gif console.gif

Atsakyti
QUOTE(dautan @ 2009 05 04, 14:18)
Bet profesorius - tik pedagoginis vardas, neturintis nedaug bendro su darbu su sergančiais vaikais doh.gif

drinks_cheers.gif Sakyciau ne bjauri ir pasiputusi, o mama su savo galva ant peciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 05 01, 12:20)
Dar vienas klausimas - perkate kas nors Nestle Sinlac kose? Musu alergologas mums patare sita isbandyti, sako su kazkokiais puplaiskiais  g.gif . Bet kazkaip neteko musuose tokios koses matyti  g.gif . Gal kas zino kur jos rasti?

mes valgome sia kose. Visai nieko, vaikas skaniai suvalgo.

kai pakeiciau pieno misini i visiskai belaktozes, vaikuciui iskart pagerejo. Tik nesuprantu vieno dalyko: tas belaktozes misinukas kainuoja 22lt, o kurie yra hidrolizuoti brangiai. tai ar tas misinys tos nelabai vertingas? g.gif gal kas man paaiskinsit
Atsakyti
QUOTE(Meduvė @ 2009 05 04, 16:41)
mes valgome sia kose. Visai nieko, vaikas skaniai suvalgo.

kai pakeiciau pieno misini i visiskai belaktozes, vaikuciui iskart pagerejo. Tik nesuprantu vieno dalyko: tas belaktozes misinukas kainuoja 22lt, o kurie yra hidrolizuoti brangiai. tai ar tas misinys tos nelabai vertingas? g.gif gal kas man paaiskinsit

taip, laktoze labai reikalinga vaiko vystimuisi, sakykit koki geriat misini? mes penktadieni davem aptamilio alergy care, tai sestadieni pradejo degti zandai, sekmadieni visai blogai viskas atrode siandien dega/nedega pakaitomis bet veidas kaip svitrinis popierius ir jau 3-ia diena vaikas nekakojo, duodam toliau, tempiam iki ketvirtadienio-eisim pas alergologa,
dar noriu suzinoti jusu nuomone apie bifolako bakterijas, gyd paskyre, nes buvo baisus pilvo diegliai, kasdien po 1miltuka geriam non stop 1,5 men, skaiciau kad vartojat flora care, ar cia alergiukams geriau jos?
Atsakyti