
kur kazin stiklo sukiu torto receptas ? man rimtai jau gal okuliorius issirayt

QUOTE(daividija @ 2009 10 21, 09:01)
Mergaites,to ganaso galit ir nedaryti,cia buvo mano ismislas juo aptepti,nes pirmiausia radau to torto recepta,o veliau beskaitinedama rusaiciu foruma,aptikau karamelinio ganaso recepta,ir pamaniau,kad jam kaip tik ten ir vieta
NU jis laabai skanus(jei issiplaka).
As visada perku double cream,issiplaka bet kada,tirsta,velnias zino is ko pagaminta,bet kremai skanus gaunasi,tik jei darau tortus su zelatinu,tai maisau per puse double+single,nes tada netaip riebu buna.
Nesuprantu,kodel neissiplaka,bet idejus zelatinos gaunasi skanus karamelinis musas,taigi neismetinekit laukan.

As visada perku double cream,issiplaka bet kada,tirsta,velnias zino is ko pagaminta,bet kremai skanus gaunasi,tik jei darau tortus su zelatinu,tai maisau per puse double+single,nes tada netaip riebu buna.
Nesuprantu,kodel neissiplaka,bet idejus zelatinos gaunasi skanus karamelinis musas,taigi neismetinekit laukan.
Tai suprantu kad galima ir nedaryt, bet kad anas bais skanus net i karamelini sviesta pavirtes





QUOTE(gitule @ 2009 10 21, 11:37)
As paskutini karta nuejus i parduotuve nusipirkau triju rusiu grietineles

QUOTE(ooo @ 2009 10 21, 10:48)
noriu pasitikslinti ar gerai supratau - tortui Rafaelo reikia "pasidaryti puse netoli puse litro sulaistymui skyscio: pora citrinu sulciu ir saukstelis cukraus" - o visas kitas skystis - vanduo? 

Is viso tau turi gautis apie 250ml skyscio,taip kad isspaudi citrinas,dedi cukraus ir dapili virinto vandenuko
Atejau dar paspamint
Sulaukiu nemazai klausimu i AZ, del torto OTELAS. Klausimai ivairus: ar tikrai cela stikline kakavos reikia, ar tikrai reikia kepti keptuveje, kokia temperatura, kokios konsistencijos t.b. tesla ir t.t. ir pan. Tai va kepiau cia pries menesi berodz, nufotkinau procesa.
Gal dabar bus aiskiau
Noriu pasakyti, kad recepte klaidos nera, tikrai reikia 1-os sklines nesaldzios kakavos.
Stai taip atrodo jau paruosta tesla

Nustatom temperatura ir laukiam kol keptuve ikais

Keptuve reikia tik patepti aliejum, plaukiajanciu riebalu neturi but

Ipilam tesla, 26 cm keptuveje reikia 3 pilnu valg. saukstu teslos

Su saukstu islyginam tesla keptuveje


Uzdengiam dangciu

Kepam apie 4-5 min. Iskepto blyno pavirsius atrodo stai taip. Ji pakeliam kiek su sakute, kad lengviau nutu isimti.

Ant keptuves as dedu lentute ir apverciu

Viskas


Sulaukiu nemazai klausimu i AZ, del torto OTELAS. Klausimai ivairus: ar tikrai cela stikline kakavos reikia, ar tikrai reikia kepti keptuveje, kokia temperatura, kokios konsistencijos t.b. tesla ir t.t. ir pan. Tai va kepiau cia pries menesi berodz, nufotkinau procesa.
Gal dabar bus aiskiau
Noriu pasakyti, kad recepte klaidos nera, tikrai reikia 1-os sklines nesaldzios kakavos.
Stai taip atrodo jau paruosta tesla

Nustatom temperatura ir laukiam kol keptuve ikais

Keptuve reikia tik patepti aliejum, plaukiajanciu riebalu neturi but

Ipilam tesla, 26 cm keptuveje reikia 3 pilnu valg. saukstu teslos

Su saukstu islyginam tesla keptuveje


Uzdengiam dangciu

Kepam apie 4-5 min. Iskepto blyno pavirsius atrodo stai taip. Ji pakeliam kiek su sakute, kad lengviau nutu isimti.

Ant keptuves as dedu lentute ir apverciu

Viskas

QUOTE(*Jonė* @ 2009 10 21, 18:22)
Is viso tau turi gautis apie 250ml skyscio,taip kad isspaudi citrinas,dedi cukraus ir dapili virinto vandenuko

QUOTE(Asseni @ 2009 10 21, 19:18)
torta jau kepiau - gavosi






QUOTE(ooo @ 2009 10 22, 09:02)
torta jau kepiau - gavosi
tik nezinau ar perplakiau, bet siek tiek i "sviesta" susiplake kondensuotas virtas ir sviestas, bet siaip visai gerai persitepe ir buvo
skanesnis buvo ta pacia diena gamintas, nes del auksciau minetos priezasties, kita diena kremas buvo prisigeres i blynus, todel man norejosi daugaiu kremo
bet blynu skonis
vienus galeciau valgyti 






Tikrai neperplakei. Kondensuoto pieno ir sviesto buvo ne vienoda temperatura. Del to tau taip gavosi. 100 proc. As verdu kondensuota piena , po to palieku ant stalo, ta pacia diena istraukiu sviesta. O jau kita diena tik darau krema. Per ta laika, ju temperatura susivienodina. Reikejo prazioje labai gerai, beveik iki baltumo, isplakti sviesta ir po sauksta tada i jau isplakta sviesta det kondensofke, nuolat plakant. Tada butu viskas gerai
QUOTE(Asseni @ 2009 10 22, 09:23)
Tikrai neperplakei. Kondensuoto pieno ir sviesto buvo ne vienoda temperatura. Del to tau taip gavosi. 100 proc. As verdu kondensuota piena , po to palieku ant stalo, ta pacia diena istraukiu sviesta. O jau kita diena tik darau krema. Per ta laika, ju temperatura susivienodina. Reikejo prazioje labai gerai, beveik iki baltumo, isplakti sviesta ir po sauksta tada i jau isplakta sviesta det kondensofke, nuolat plakant. Tada butu viskas gerai
oj, tikrai buvo nevienoda temperatura, nes kondensuotas dar buvo nepilnai atveses


aciu uz konsultacija

reiskia, kita karta bus dar skaniau

DAUGIASLUOKSNIO ŠOKOLADINIO TORTO biskvitas jau iskeptas
vakare uzsiimsim pertepimo darbais


QUOTE(ooo @ 2009 10 22, 06:02)

torta jau kepiau - gavosi






Jei taip atsitinka(o man yra buve daznai),idek ta visa krema keliom sekundem i mikrobangine,bet tik keliom,arba i karsta vandeni,biski pasils,dar paplak ir gausis purus geras kremas-patikrinta ne karta.
labas vakarelis
Aciu Asseni uz fotosesija,tokie vaizdeliai,tikrai palengvina darba ir nuima blogas mintis,kad ka nors darai netaip
Dar turiu klausimuka,gal kas pades
,siandien noriu susitepti juoda miska,biskvitai jau sala,tik turiu klausimu ar galeciau grietinele maisyti su grietine,kad nebutu taip saldu?Ir dar,recepte nepamineta citrinos rugstis
ar jos nereikia i grietinele?

Aciu Asseni uz fotosesija,tokie vaizdeliai,tikrai palengvina darba ir nuima blogas mintis,kad ka nors darai netaip

Dar turiu klausimuka,gal kas pades

