Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

sveikos merginos 4u.gif mane apziurejo su kloposkopu, dabar sake pasidaryti tyrima del ZPV unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Endži: 20 rugsėjo 2009 - 10:49
QUOTE(Tanite @ 2009 09 17, 08:30)
o kalbant apie mane, jau turejau 4 tyrimus, viskas prasidejo, kai man buvo 20 metu. du tyrimai ASCUS, treciasis LSIL, dabar laukiu 4 rezultatu. tiesa pasakius stengiuosi net negalvoti ir nesinervuoti be reikalo, nes zinau, kad tokie dalykai irgi veikia sveikata.  smile.gif

man tas pats. nuo 20metų buvo ASCUS. dabar, kai man 30m, snd rado LSIL. sakė, kad HSIL jau daro konizaciją -išpjauna kažkiek kaklelio.
man klausimai keli:

1.jei iš ASCUS stadijos gana lėtai vystėsi iki LSIL, ar LSIL stadija jau greičiau progresuoja? paklausė, ar žadu pastot, sakiau taip, tai sakė, pastok, po to žiūrėsim ar blogės, ar reiks operuot....

2.o tom kuriom pridegino žaizdelęę keista...nepraktikuoja lygtais dabar...pridegina tom,
kurios nebežada gimdyt...kaip čia taip....

3t.aip pat sumišau dėl stadijų. klausiau ginės, ar po HSIl eina cin 1 cin 2. ji sakė, kad cin 1, cin2, visai kas kita. ji atsakė kad HSIL ir gali būti ta cin1 cin2... gal cin 1 ir cin2 yra bipsijos rezultatai ar kaip?

4. gal susirašom siūlymo gydyt būdus. konizacija, šaldymas, prideginimas...daugiau turbūt nėra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 23 rugsėjo 2009 - 19:00
sveikutes,kuria ciklo diena darotes kontrolini PAP?
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2009 09 17, 13:06)
Aš negaliu nesinervuoti...Gal visoms taip buvo, kai pirma kartą pasakė, kad jau kažkas negerai....Gal kiek ir ramiau laukti pasidarė, tačiau visvien stresinė būsena. Niekada negalvojau, kad rašysiu šioje temoje, nors smalsumas atvesdavo pasiskaityti.

TOKATA, suprantu tave labai gerai - sunku nesinervuoti, bet tie nervai tikrai prisideda prie visokių pakitimų progresavimo...
Pasižiūrėk konizacijos temoj. Visos gyvos ir sveikos liko po gydymo 4u.gif . Be to, dar neaišku ar to gydymo apskritai reikės. Jei tai tik LSIL, gal užteks tik dažniau stebėt... O gal net ne LSIL, o šiaip uždegimas... Ir net jei patvirtins HSIL - tai svarbu, kad laiku pastebėta.
O dėl gydytojos... Daugiau pas tokią tikrai neičiau... Prigąsdina, o paskui tik po pusės metų tyrimą kartoti siūlo...
Atsakyti
Nusiraminti aišku labai sunku, man du kartus dare si tyrima laukia trecias nes turiu tikrintis i metus karta. Svarbu, tai kad tikrintumemes reguliariai. As kaune irgi buvau pakliuvus pas gydytoja kad vaje vaje.. o dbr pas labai gera gydytoja lankausi ir nuo gimdos kaklelio vezio pasiskiepijau.
Atsakyti
nu aišku, į mano kl nieks neatsakinėja...bent pasakykit, kam darė biopsiją, nes čia žiūriu, skirtingai pagal kiekvieną...ar skaudėjo, ar užmarina ar vietoj ar su narkoze?
o kalposkopija panašį į ultragarsą - ten be skausmo viskas?
ačiū!!!!!!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(zuzu @ 2009 09 26, 09:42)
nu aišku, į  mano kl nieks neatsakinėja...bent pasakykit, kam darė biopsiją, nes čia žiūriu, skirtingai pagal kiekvieną...ar skaudėjo, ar užmarina ar vietoj ar su narkoze?
o kalposkopija panašį į ultragarsą - ten be skausmo viskas?
ačiū!!!!!!!!!!!!!!

..kolposkopijos neskauda- ten kaip ir paprasta apziura vyksta, tik su aparateliu ir jodu, nes prisitraukia audinius arciau ir apziuri... o man biopsija dare su nedidele narkoze...ir nieko nejutau
Atsakyti
Aš turiu diskelį apie GK vėžį ir jo profilaktiką (susiveikiau). Galiu persiųsti kas norit paštu. Rašykit PM. Labai viskas gerai išaiskinta.
Supratau, kad baimę sukelia nežinojimas. Pasiskaičiau -ramiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tokata: 26 rugsėjo 2009 - 12:35
QUOTE(Tokata @ 2009 09 26, 10:34)
Aš turiu diskelį apie GK vėžį ir jo profilaktiką (susiveikiau). Galiu persiųsti kas norit paštu. Rašykit PM. Labai viskas gerai išaiskinta.

pra6au atsiusk man jurga.patricia@gmail.com smile.gif
Atsakyti
Labutis visom smile.gif
Esu naujoke. Pas mane bedele ta pati, tad jau senokai skaitineju sia forumo tema. Labai daug info cia suzinojau, daug supratau. Man tik pasake telefonu, kad turiu beda, zymius ikivezinius pakitimus. Bet tik cia suzinojau, ko reiktu man gines paklausti, kad tiksliau suzinociau savo situacija. Pasake, kad reiktu operuotis, panaikinti is GK pazeista audini, kad daug nelaukciau, bet pati apsispresciau. Ne taip lengva paciai apsispresti, kai supratau, kad savo situacijos as visai neiznau, tik tiek, kad zymus pakitimai. Apsisvieciau, susirasiau klausimus ir begsiu konsultuotis sia savaite.
Labai dziaugiuosi atradusi si puslapi ir "kruvele" mergaiciu, kurios dalinasi savo ziniomis, patirtimi ir uzuojautomis 4u.gif

QUOTE(Tokata @ 2009 09 26, 13:34)

Prasau, atsiusk ir man. email: ivetele.b@gmail.com

Atsakyti
Mergaitės, visoms issiunčiau wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Tokata @ 2009 09 15, 16:02)
Aš rugpjūčio pradžioje pasidariau PAP tyrimą poliklinikoje. Tik šiandien pasiskambinau pasiteirauti rezultatų, nes tyrimą darė "dėl šventos ramybės". Na taip išsireiškė ginė, nes jai viskas pas man atrodė tvarkoj. Taigi šiandien išgirdau rūstų balsą - būtinai turite pas mus atvažiuoti... Dar bandžiau klausti kokie rezultatai, atsakymas "nėra labai geri". Išlekiau iš darbo į polikliniką, vos neverkiau, jau pakeliui prisigalvojau visko visko.
Yra pas mane kažkokie pakitimai, kuriuos reikia stebėti. Pasak ginės ikivėžinė stadija. Pakartotinį PAP tyrimą paskyrė po pusės metų. Labai jau mandrai tą diagnozę perskaitė, kad aš nelabai galiu atkartoti (medicininiai terminai). Taip pat pasakė, kad 16 ir 18  tipas pas mane tikrai yra (nors niekas to netyrė). Plius liepė pasiskiepyti nuo ŽPV... Taigi ir aš esu tam juodąjam saraše.
Manau, kad pasidarysiu pakartotinius tikslius tyrimus www.sorpo.lt
Labai bijau visokių pasėkmių, noriu turėti vaikų sad.gif

Jei pas tave TIKRAI YRA 16 AR 18 TIPAS,tai kaip tu gali skiepintis nuo ZPV?kasko nesupratau.
Atsakyti