Leilla,
Idomi sitacija pas tave. Nes kai man paeme tepineli PAP testui pirma karta, ir atejo ats, tada ziurejo kalposkopu, tada ten nieko nemate, ir pasake, kad kartosime tyrima, kai nuo pirmo tyrimo praeis puse metu. Praejo puse metu, gine pasiule tyrima brangu, ta nauja, tikslu, ir pasako per 10 dienu atsakyma. Kai patviritno, kad pas mane tikrai zymus pakitimai, tada jau siule galvoti apie operacija.
Gal tu nueik dar ir pas kita gydytoja?
pas mane sake zidinukas ant kaklelio yra ,kuri geriau pasalinti ir nedelsti, ir sako tuo paciu ta konizacija darys
nelabai as suprantu tu visu terminu
o pas ta gydytoja 12 metu lankaus, kazkaip nenorejau pas kitos eiti

QUOTE(Leilla @ 2009 10 09, 13:16)
pas mane sake zidinukas ant kaklelio yra ,kuri geriau pasalinti ir nedelsti, ir sako tuo paciu ta konizacija darys
nelabai as suprantu tu visu terminu
o pas ta gydytoja 12 metu lankaus, kazkaip nenorejau pas kitos eiti 

Tada suprantu, matyt pas tave ten kitokia situacija. ir jei per 12 metu tu ja nenusivylei ir pasitiki, tada viskas tvarkoj. O gal ji pati tave ir operuos?
sake pati ir operuos

QUOTE(Leilla @ 2009 10 09, 13:30)
tai ji tikrai turi patirties sioje srityje ir zino ka daro

labai bijai?
bijau narkozes, kazkaip man baisus tas momentas kai galva svaigsta
bet smulkmena aisku palyginus kai reikia atsigaut po ilgos narkozes

Kiekvienas zmgus skiritngai pernesa, ir kitiem buna kad labai pykina ir vemia. as tai visai be reakcijos, jokiu negalavimu nebuvo. o tas svaigimas tai tik labai trumpai, kai suleidzia jauti, kad jau tave slopina, migdo, o kai budinausi, tai miegas vis ima, norisi dar buti uzsimerkusi. kai i toleta keliausi, galvele kiek sunkesne, bet tikrai nieko baisaus. Aisku butu nekas buve, jei butu pykine.
neteko susipazinti anskciau su narkoze?
neteko susipazinti anskciau su narkoze?

as jau po antro tepinelio ir abu parode HSIL
dar mano daktare,pas kuria einu Airojoje,nieko nepaaiskino,ka reiskia tos raides,pasake,kad pasveiksiu
Gerai,kad jau pries rezultatu gavima zinojau,ka kokios raides reiskia
Gal buvo kokia mergaite su tuo susidurusi ir gal gali pasakyti,ka lietuvos daktarai dare tuo atveju ar iskart operavo.

dar mano daktare,pas kuria einu Airojoje,nieko nepaaiskino,ka reiskia tos raides,pasake,kad pasveiksiu

Gal buvo kokia mergaite su tuo susidurusi ir gal gali pasakyti,ka lietuvos daktarai dare tuo atveju ar iskart operavo.
QUOTE(skrega @ 2009 10 09, 17:32)
as jau po antro tepinelio ir abu parode HSIL
Gerai,kad jau pries rezultatu gavima zinojau,ka kokios raides reiskia

HSIL yra zymus pakitimai, kurie turi CIN2 ir CIN3. Man ir buvo nustatyta HSIL CIN2. mano gine pasake tiek, kad galiu pasveikti, bet cia reikia ipatingos prieziuros ir viskas priklauso nuo imuniteto. kiek pati radau ieskodama info, kad kai CIN1 galima pakankamai lengvai pasveikti, o kai pazenge pakitimai, greiciau issivysto vezys. bet bet kuriuo atveju reikia reguliariai tikrinti. labai daug aplinkos veiksniu, kurie gali netiketai pastumeti ivykius nepalankia eiga, o gali ir savaime isnykti viskas.
As jau rasiau siandiena, kad mane vakar operavo. jei neperskaitei, tai paskaityk

o tai po tos konizacijos ir as suzinosiu koks pas mane CIN ar kaip ?

QUOTE(Leilla @ 2009 10 09, 19:46)
pas tave rasei yra ASCUS, ar ne? tai cia viena is diagnoziu.

va radau interi truputi didesnio aprasymo poros rusiu kur tau galejo paskayti, kokia ta diagnoze :
AGUS sunkiai identifikuojamos atipinės liaukinės ląstelės. Pagal senąją klasifikaciją tai priskiriama 2-ai arba 3-ai PAP grupei. AGUS (atipical glandular cells of undetermined significance). Morfologas turėtų pagal galimybes papildomai įvertinti matomą patologiją, nurodydamas, ar vyrauja piktybinio, ar uždegiminio pobūdžio pokyčiai.
· ASCUS - sunkiai identifikuojamos atipinės plokščiojo epitelio ląstelės. Pagal senąją klasifikaciją tai priskiriama 2-ai arba 3-ai PAP grupei. ASCUS (atipical squamous cells of undetermined significance). Morfologas turėtų pagal galimybes papildomai įvertinti matomą patologiją, nurodydamas, ar vyrauja piktybinio, ar uždegiminio pobūdžio pokyčiai.
QUOTE(Ivetyte @ 2009 10 09, 17:29)
HSIL yra zymus pakitimai, kurie turi CIN2 ir CIN3. Man ir buvo nustatyta HSIL CIN2. mano gine pasake tiek, kad galiu pasveikti, bet cia reikia ipatingos prieziuros ir viskas priklauso nuo imuniteto. kiek pati radau ieskodama info, kad kai CIN1 galima pakankamai lengvai pasveikti, o kai pazenge pakitimai, greiciau issivysto vezys. bet bet kuriuo atveju reikia reguliariai tikrinti. labai daug aplinkos veiksniu, kurie gali netiketai pastumeti ivykius nepalankia eiga, o gali ir savaime isnykti viskas.
As jau rasiau siandiena, kad mane vakar operavo. jei neperskaitei, tai paskaityk

pas mane yra nustatyta HSIL, o biopsija parodė CIN1. Ginekologė sakė, kad tyrimai prieštarauja vieni kitiem ir paliko stebėjimui, tyrimą kartoti po pusės metų. Tas laikas artėja, reikėtų kartoti lapkritį, bet laukiuosi, tai nežinau ar žiūrės kažką dabar ar tik po gimdymo