Įkraunama...
Įkraunama...

Onkocitologinis tepinėlis

QUOTE(Vanilla27 @ 2009 11 27, 17:24)
Beta karotino turiu,dar geriu ir siaip vitaminus,oda ,plaukai,nagai,tai jei dar kazkokius atskirus gerciau,kuriu jau yra siame komplekte,gal jau per daug butu g.gif ,reikes va folio rugsties nusipirkit,ir siaip pritariu tavo nuomonei,kad geriau atskiri,konkretus vieni vitaminai 4u.gif
O be streso gyventi man butu neimanoma doh.gif ,labai jautri esu ir del visko nervuojuos blush2.gif

mano nuomone tokia apie vitaminus ir ju dozavima: ant pakuotes nustatyta kiek gerti profilaktiskai. Ir jei nera pakitimu paprastai ndidinti ir negalima. o kai turime bedele, vadinas sioje vietoje yra trukumas, kuris nepajege atsispirti pakitimam, tad ir reiktu pavartoti didesnemis dozemis, kad atstatyti. Bet aisku, reiktu zinoti kiek to reikia. gal tiek, kad taptume sveikos, ir pakitimai nepasikartos kazkiek laiko... g.gif tik bedele tokia siuose vitaminuose (bent tai girdejusi jau daugeli kartu), kad priemaisos, papildomos medziagos pagaminti vitaminui, yra nesveikos. ir jei virsiji nustatyta dienos norma, tai daugiausiai del siu papildomu medziagu ir negalima virsyti, nes gali ivykti kokios neigiamos reakcijos. g.gif
kas dar kokia nuomone turi apie tai??? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(atklydusi @ 2009 11 27, 10:05)
Aciu uz informacija  4u.gif Nuraminai  smile.gif Net sutikrinau, kiek yra B grupes vitaminu tuose, ka as vartojau su vienu is paminetu - tai arba tiek pat, arba maziau  smile.gif
Kiek laiko truko gijimo procesas? Ir po kiek laiko po konizacijos galima planuoti nestuma?

gijimo procesas gali užtrukti iki šešių mėnesių,man kaip buvo praėję keturi mėnesiai,gydytoja po apžiūros pasakė,kad kaklelis labai gražiai sugijęs ir jau galima planuoti 4u.gif
Atsakyti
ziuriu tema truputi aprimus,tai is dalies dziugu 4u.gif vadinasi sumazejo serganciu 4u.gif 4u.gif kad taip ir toliau 4u.gif
Atsakyti
deja, siandien skambinausi gydytojai del atsakymo, tai telefonu tiek tos informacijos, kad diskarioze, kad uzdegimas ryskus, kad daug leukocitu, suragejimai kazkokie, anot jos geriau nei praejusi karta, bet vistiek butinas gydymas, praejusi karta buvo Acus, tai kadangi iseina atostogu paliks recepta antibiotiku, jau man atsibodo, jau 3 karta dariausi...ir sake dar pakartosim po gydymo, o jei tas pats daryt reiks biopsija.... doh.gif tai cia turbut ta vadinamoji konizacija(jei gerai parasiau)...siek tiek pasimetus jauciuosi...
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 12 17, 13:57)
deja, siandien skambinausi gydytojai del atsakymo, tai telefonu tiek tos informacijos, kad diskarioze, kad uzdegimas ryskus, kad daug leukocitu, suragejimai kazkokie, anot jos geriau nei praejusi karta, bet vistiek butinas gydymas, praejusi karta buvo Acus, tai kadangi iseina atostogu paliks recepta antibiotiku, jau man atsibodo, jau 3 karta dariausi...ir sake dar pakartosim po gydymo, o jei tas pats daryt reiks biopsija.... doh.gif tai cia turbut ta vadinamoji konizacija(jei gerai parasiau)...siek tiek pasimetus jauciuosi...

biopsija nėra konizacija. Biopsija -tai pakitusio audinio gabalėlio paėmimas ištyrimui. Konizacija- pakitusių audinių pašalinimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 17 gruodžio 2009 - 13:15
QUOTE(rytorasa @ 2009 12 17, 14:14)
biopsija nėra konizacija. Biopsija -tai pakitusio audinio gabalėlio paėmimas ištyrimui. Konizacija- pakitusių audinių pašalinimas.

o tai biopsija daro su narkoze ar ne? o nelabai suprantu koks yra tikslas biopsijos, jei tyrimai ir taip rodo pakitusias lasteles? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 12 17, 16:21)
o tai biopsija daro su narkoze ar ne? o nelabai suprantu koks yra tikslas biopsijos, jei tyrimai ir taip rodo pakitusias lasteles? unsure.gif

kiek teko skaityt, vienom daro su narkoze, kitoms - tik nuskausmina "ten". Pati laukiu pakartotinio PAP tyrimo rezultato, po kurio greiciausiai ir biopsija darys. Man gine aiskino, kad biopsija leidzia tiksliau nustatyti, kokio lygio pakitimai yra smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spyrge: 17 gruodžio 2009 - 17:45
Man dare iskart konizacija. Istyre su THINPREP PAP (naujesniuoju) HSIL CIN2, po konizacijos, ispjovus pakitusias lasteles ir istyrus, parode LSIL CIN1.

Tuo ir skiriasi tepinelio tyrimas nuo biobsijos ar konizacijos tyrimo. Kad pakitusios lasteles jau yra pacio GK sienelese, o tepinelis imamas nuo pavirsiaus (Naujajam tyrimui atlikti, su sepeteliu pagrandoma nuo sieneles, del to jis tikslesnis), o biobsija ar konizacija naudinga tuo, kad tiria pacia pakitusia sieneles dali. Ir taip nustatoma tiksliau. Be PAP tepinelio pirminiu rezultatu neatlieka biobsijos ar konizacijos, nebent plika akimi mato, kad kazkas neegrai.
Atsakyti
Laba

Na va praejo du metai po konizacijos (buvo nustate CIN 2), pastoviai tikrinausi buvo viskas tvarkoje, iki siandien. verysad.gif po eilinio tyrimo gavau atsakyma CIN 1. (dariausi ta naujaji tyrima, brangesni, neprisimenu kaip vadinasi. smile.gif)

Man gydytoja liepe atvykti ir sake kad azotu saldys. Ar kam nors tai dare? Ar skausminga?
Ir dar gydytoja liepia greiciau vaika planuoti...(kadangi dar neturiu ).
Atsakyti
QUOTE(rutka28 @ 2009 12 18, 12:12)
Laba

Na va praejo du metai po konizacijos (buvo nustate CIN 2), pastoviai tikrinausi buvo viskas tvarkoje, iki siandien.  verysad.gif po eilinio  tyrimo gavau atsakyma CIN 1. (dariausi ta naujaji tyrima, brangesni, neprisimenu kaip vadinasi. smile.gif)

Man gydytoja liepe atvykti ir sake kad azotu saldys. Ar kam nors tai dare? Ar skausminga?
Ir dar gydytoja liepia greiciau  vaika planuoti...(kadangi dar neturiu ).

vat man irgi idomu ar galima vaikeli planuoti, dabar vel gersiu antibiotiku doze, o po to jau eisiu tiesiai sviesiai klaust, ar dar darytis tyrima ir jei kas konizacija, ar vaikeli geriau planuot.....na sakoma, kad po gimdymo moterism daznai pagereja sveiakta susijusi su tais dalykais, bet gal cia tik kalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krikstole @ 2009 12 18, 13:49)
vat man irgi idomu ar galima vaikeli planuoti, dabar vel gersiu antibiotiku doze, o po to jau eisiu tiesiai sviesiai klaust, ar dar darytis tyrima ir jei kas konizacija, ar vaikeli geriau planuot.....na sakoma, kad po gimdymo moterism daznai pagereja sveiakta susijusi su tais dalykais, bet gal cia tik kalbos smile.gif

Taip, esu girdejusi ne karta, ir daktarai tikrai ne karta pabrezia, kad pagimdzius hormonu pusiausvyra susibalansuoja, susitvarko, organizmas kitoki imuniteta igauna. bet aisku yra tokiu isimciu, kai nestumas isbalansuoja viska, ir tavo sveikata suslubuoja. viskas priklauso nuo organizmo, nuo genu (i mamas reikia pzsiureti) ir nuo tam tirku ligu, kaip cukralige, deabetas, apilepsija, ir begale kitu. Kazkur viena mergaite rase, jog po gimdymo konizacija darytu tik po metu. o po konizacijos pastoti po pusmecio lyg kazkam cia leido. Sekmes planuojant wink.gif
Atsakyti
aha,man cia sake,kad po gimdymo tik po metu galetu daryti konizacija
Atsakyti