Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas - Soske. Privalumai ir trūkumai.

Sveikos mamytes smile.gif
Noreciau atidaryti temele apie ciulptukus kaip pratinote, ar esate pries ciulptukus? Kada atpratinote ir kaip?

mano situacija yra tokia: Kai tik pagimdziau buvau nusistacius pries ciulptukus, ir net savo mamai neleidau kai ta kiso mano maziukei dar ligoninej soske, sakiau kad mums tu nesamoniu nereikia. doh.gif dabar mano mazei jau beveik 2 men. ir niekaip negaliu jai ikisti soske nors ir kaip noreciau, nes ziuriu pas drauge ciulpia sau ir ramu, o maniske vis nerami verkslena, kisa kumscius i burna (net iskarto povalgius), tai galvoju kad ta soske vis del to reikalingas daiktas, bet kad dabar niekaip maniske jos nenori ciulpti. unsure.gif Gal kas kokiu patarimu turit?
Atsakyti
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 05 03, 23:29)
Sveikos mamytes smile.gif
Noreciau atidaryti temele apie ciulptukus kaip pratinote, ar esate pries ciulptukus? Kada atpratinote ir kaip?

mano situacija yra tokia: Kai tik pagimdziau buvau nusistacius pries ciulptukus, ir net savo mamai neleidau kai ta kiso mano maziukei dar ligoninej soske, sakiau kad mums tu nesamoniu nereikia. doh.gif  dabar mano mazei jau beveik 2 men. ir niekaip negaliu jai ikisti soske nors ir kaip noreciau, nes ziuriu pas drauge ciulpia sau ir ramu, o maniske vis nerami verkslena, kisa kumscius i burna (net iskarto povalgius), tai galvoju kad ta soske vis del to reikalingas daiktas, bet kad dabar niekaip maniske jos nenori ciulpti.  unsure.gif Gal kas kokiu patarimu turit?


Mno vyresnelis apsiejo be ciulptuko, nors buvau nusipirkusi ir net veziausi i gimdyma. Ikisom soske dar gimdykloj, bet isspjove ir isiulyti nebepavyko.O vat mazylei, net neturejom nusipirke, bet vos gryzus i palata is gimdyklos, issiunciau vyra soskes pirkt, nepaleido man ji kruties gal trejeta valandu ir nezinde, o tiesiog laike isisiurbusi.Tai taip ir manau, kad vaikutis pats pasirenka ar reikalingas jam ciulptukas, vieni ciulpia tik tam kad pavalgyti, o kitiem reikia to zindimo ir del ramumo.
O jus gal pabandykite pasiulyti ivairiu formu ir skirtingos medziagos/kietumo ciulptukus.Nors man tai nelabai didelis privalumas ta soske, pripranta vaikutis, o paskui prasideda: tai iskrito, tai miegodama pamete ir iskarto rekt, o kur dar rimtesnis pavojus stomatitui, ir dar vargas kol atpratinsim, kai ugtels.
Atsakyti
Čiulptukas man tai reikalingas dalykas. Mano lelka jo nečiulpa visada, tik retkarčiais, o kai nenori tai spjauna laukan. O tu nebandei įdėjus čiuptuką paremti jį merliuku. Mums labai tas padeda, tada jo neišspjauna laukan ir apsiramina, o poto jau jo nebereikia.
Atsakyti
kai vaziavau gimdyti,tai vienas is pirmuju sarase buvo ciulptukas,pagimdziusi ,jau palatoje issidejau soskes(pirkau dvi) ant spinteles,atejusi akusere pamate ir pradejo:jus ka,norit,kad vaikas neimtu kruties,jokiu soskiu,na gerai pagalvojau as,po 4paru gryzom is ligonines,vaikutis buvo is neramiu,verkdavo,valgydavo MP kas valanda,nakti kas pusantros,as jau pradejau nervuotis,nupirkom gal kazkur 5 skirtigu firmu soskes,nes girdejau,kad ne visas soskes vaikutis ima,ir ka jus sau galvojate,neeme nei vienos,taip ir augam be ciulptuko,aisku,galiu pasakyt,kad sunkoka,bet dabar,tai ir dziaugiuosi,kad neeme,nes nereikes atpratinti,kas taippat kiek zinau yra sunku smile.gif
Atsakyti
Maniske tai visiskai neima soskes...didziusias priesas lotuliukas.gif aisku sunkiau be soskes augt manau...nes maitinu MP tai kol ji atsizaidzia su papu... doh.gif doh.gif buna ir iki valandos... doh.gif blink.gif nu bet tai niekaip nepripratinom prie tutes...
Atsakyti
Na o mums ciulptukas - geriasiais draugas doh.gif , kaip ir pas daugeli situaciaja panasi, vos ne 24 val. mazoji noredavo buti prie kruties. Po 5 paru GN galvojau isprotesiu, parvaziavome namo, daviau pabandyti ciulptuka, nuo to laiko ir neatimsi biggrin.gif , dabar naudojam tik miegui.
Atsakyti
na o as savo leliukui nedaviau is pat pradziu ciulptuko tai jam kaip ir nereikejo maitinu pati tai pasizaizdawo su papu truputi ir tiek smile.gif taciau susirgome truputu pienlige ir gydytojas liepe ant ciulputo tokius vaistukus duoti tai nuo to laiko ir priprato biggrin.gif siaip tai gal ir gerai nes ramesnis vaikis patapo g.gif
Atsakyti
pirmas vaikas nuo pat pirmos dienos noriai ciulpe, bet antras tai nelabai is pradziu is vis neimdavo.tik po kiek laiko kazkaip pradejo ciulpti. bigsmile.gif
Atsakyti
maniskei 3 men, o tiutes vis dar neima. kisa rankytes i burnyte, seiliojasi, zirzia, daznai buna nerami, bet neima. bandziau ir silikonine, ir gumine tiute ikist, bet ji taip susiraukia lyg citrina buciau ikisus biggrin.gif spjauna ir viskas. skaiciau, kad kol maitini krutimi tol ir nereik duoti ciulptuko.
Atsakyti
QUOTE(Krista J. @ 2009 05 04, 14:28)
maniskei 3 men, o tiutes vis dar neima. kisa rankytes i burnyte, seiliojasi, zirzia, daznai buna nerami, bet neima. bandziau ir silikonine, ir gumine tiute ikist, bet ji taip susiraukia lyg citrina buciau ikisus  biggrin.gif spjauna ir viskas. skaiciau, kad kol maitini krutimi tol ir nereik duoti ciulptuko.

drinks_cheers.gif Pas mus analogiska situacija drinks_cheers.gif
Atsakyti
Mes be tiutes niekur smile.gif Mums db 9men ir niekaip neatratinu,nors jau reik po bisky g.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 05 04, 16:35)
drinks_cheers.gif Pas mus analogiska situacija  drinks_cheers.gif


Vat ir man tas pats... jau visokius isbandem ir silikonines, ir isgaubtos, ir gumines zodziu niekas netinka taip jai kaip savo kumstis doh.gif arba rankovyte blink.gif Tikrai noreciau pripratint nes manau kad ir vaikuciui ramiau, o jau apie tevelius ner ka ir sakyt.
O atpratint man mama sake kad tiesiog skylute prakirpdavo mazyte, veliau biskuti didesne ir veliau dar didesne kol visai pasidarydavo neskanu jas ciulpti ir nuo tada nustojo.. Tai atpratinimo laikas gal kokias dvi savaites ir uzeme, o jau kokia nauda buvo!!! thumbup.gif
Tikiuos su laiku paims ir maniske, reiks vis bandyt ikist rolleyes.gif

Atsakyti