QUOTE(Pamaiviuke @ 2010 06 28, 20:16)
Tekantisaule, tai kad musu vaikuciui tik menuo dar nereiskia, kad gyvenime kudykiu nesu macius, gyveni ir mokais ne tik is savo patirties. Maciau kaip auginami vaikai su ciulptukais ir be ju ir dazniausiai tevai vaikams ciulptukus duodavo vien tam, kad jie taip sakant "uzsiciauptu". Kad ir gulint mums ligoninej atliekant proceduras vaikas verkdavo, tai tipo is gydytoju sulaukdavom tokios reakcijos, kad gi duokit ciulptuka tipo tada jam nei skaudes, nei jis verks

nesuprantu tokio zmoniu poziurio. Aisku as nesu pries juos grieztai nusiteikus, bet ir nesu tokio poziurio, kad anksciau augino su jais, visi duoda tipo ir mes duosim, o vaikas treju metu su ciulptuku atrodo tragiskai

cia jau gal tevai jaucia labiau poreiki duoti vaikui ciulptuka, nei paciam vaikui jo reikia. Man geriau tegul vaikas kabo ant papo, nei ta chemija burnon kist. Bet cia asq tik mano asmenine nuomone, o kiekvienas augina pagal savo poreikius
Didziulis skirtumas yra, kai matai svetimus vaikus, netgi seseris brolius ir kai jau augini savo vaika.
Jei jau taip atsisakom visko ir tiute jau tokia chemija, tai tada nebenaudokim pampersu, nepirkim jokiu parduotuviniu koseliu, tyreliu, sulciu ir pan, neskiepykim vaiku, neskalbkim rubeliu su kad ir vaikiskais milteliais ir pan., nes juk tai irgi daug didesne chemija.
Dabar dar pradzia, visko dar bus ir viskas dar pries akis, galbut bus tokiu akimirku, kai net papas nepades.

Mano sesuo turi 2 menesiu suneli ir jis po kol kas nenori ciulptuko, tai jam ir neduoda. Bet tai nesiskaito, kad ir ateiti neduos, arba, kad jo visai nereikes. Kaip ir sakiau, viskas kas su saiku, tas normalu.
Beabejo, kiekvieni tevai augina savo vaikus kaip jiems atrodo teisinga, reikalinga...bet...niekada negalima sakyti "ne, taip nebus, taip nedarysiu" ir pan.