Įkraunama...
Įkraunama...

Čiulptukas - Soske. Privalumai ir trūkumai.

o kai ji tampa nerami, jus meginat stebeti ja, aiskintis KODEL JI NERAMI?Dalyvaujat kol ji uzmiega..palydit i sapnus, ar tai daro uz jus soske?
Gal perlenkiat lazda su laiku..ir irzli, nes pervargusi, miego laikas praleistas...ir ji galetu puikiausiai uzmigti kartu su jumis, jei jai palaikytumet kompanija..
gal nuotaikos kaitos..kurios ne kazkoks kosmosas ir vaikai jas turi lygiai taip pat kaip ir mes suauge..tik nemoka tai ivardinti, nesupranta kodel kos kilo..ir musu uzduotis jas perprasti..pervargus, alkana, truksta bendravimo, jauciasi vienisa, nori tiesiog apsikabinti..drabuziu rauksles trukdo..kaklo etikete, pvz..slapia..nori gerti..ir tt..
ir kame kai zinai kas darosi su vaiku, padeti jam ir tame dalyvauti..

kur cia dar gali isipaisyti soske..Koks jos tikslas ir uzduotis?

Ar galit Anushka..pamastyti..ir rasti..paaiskinima.kam ja is vis duodat? Ko truksta jumyse, kad reikia jusu pakaitalo?

QUOTE(annushka @ 2013 02 17, 09:32)
Kaira, o tai kiek laiko mazdaug per para Jusu vaikelis buvo su soske? Iki keliu metuku leidot ja ciulpti? Dabar prigasdinot mane  biggrin.gif
Mes ir su ciulptuku draugaujam, kai nerami tampa, irzli, pries miega iki kol uzmiega tik  g.gif  gal nieko blogo?
Iki kada reiketu jau galutinai atsisakyti ciulptuko? Idomu butu suzinoti patyrusiu mamyciu nuomones  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2013 02 17, 17:10)

Ar galit Anushka..pamastyti..ir rasti..paaiskinima.kam ja is vis duodat? Ko truksta jumyse, kad reikia jusu pakaitalo?


Visa nestuma galvojau, kad apsieisiu be ciulptuko, pati nei vieno nesu nupirkus (bet atsirado dovanotu). Mergyte labai laukta, subrende mes vaikui jau seniausiai, dukrele man didziausias stebuklas, myliu be galo, artimiausio zmogaus nera pasaulyje, visa laika skiriu tik jai, nei draugiu, nei pasivaiksciojimu po miesta/kinus/teatrus man nereikia, istisom parom bunu tik su dukra ir daugiau nieko man nereikia. Galeciau testi be pabaigos, bet nemanau kad bus idomu cia kam skaityt biggrin.gif Pirma menesi saziningai gulejom su ja 20 val per para (gimdymas sunkus buvo, pati nei sedet, nei vaiksciot negalejau, tai tas gulejimas man kaip ir naturalus buvo), neperdedu nei kiek, tiek valandu ji budavo prie krutines, labai norejau zindyti ir zinojau, kad laktacijai tai taip pat gerai. Ji ir miegojo prie krutines, ir valge, ir zaide kartu zisdama. Daeidavo iki to, kad apsiveme pora kartu nuo persivalgymo. Apzioti mokejo, bet ir taip nuo pastovaus tempimo speneliai mano sutrukinejo, skaudejo iki asaru, ji valgo, o man asaros bega doh.gif Daktare pradejo bart, sako, ivedinek rezima. Drauges irgi patarinet pradejo, kad prie vienos kruties max pusvalandi laikyt. Tesiog jau turejau apgydyti spienelius, nes iki kraujo buvo nucilpti. Ziojau, kad nevalgo, tiesiog guli ir tampo.
Pameginau duot ciulptuka, suveike, suprato, kad mamyte valgymui, pries miegus prie krutines buna tiek kiek nori, bet ilgiau nei 30 min neisbuna, saldziai uzmiega. Lovyte jos prie pat musu stovi, ištiesus ranka ja pasiekiu. Perkelus i lovyte jei issibudina ir dar kazkiek duodasi rankom ar galvyte sukioja ikisu soske, pora monuciu ir ramiai uzmiega, tada soske isimu arba pati isspjauna.
Sakysit, kartu reiketu miegot, bet taip negaliu uzmigti as, gimdymo namuose tas 3 pirmas paras miegojom kartu, is tu triju paru as miegojau bendrai paemus kokias 3 val. Namuose bandziau tarp naktiniu maitinimu kelis kart palikti lovoj, baigdavosi tuom, kad pusiau samonej atsibusdavau siaube, kad prispaudziau, po antklode ieskau, o pasirodo perkelus ja i savo lovyte buvau doh.gif nemanau, kad tokia busena sveika mamytej ir nemanau, kad as tokia reikalinga savo dukrai.
Zemai lenkiu galvas pries tas mamytes, kurios sugeba apsieiti is vis be tu pakaitalu doh.gif Aisku geriau be soskiu, bet mum ciulptukas padejo. Aiskinu tai dideliu ciulpimo refleksu, kurio mano (.) negalejo patempti.
Valgom ne pagal valandas, tik uzsimano ji arba man atrodo, kad jau seniai neglaudziau is karto prie krutines dedu, neisbunam dvieju valandu tikrai, nakti irgi valgom kas 2 valandas.
Mum dabar 4,5 men., laikas kai viskas kisasi burnon, delniukai apkandzioti doh.gif , kartais atrodo jau geriau ciulptuka kramtytu doh.gif
Mergyte nebuna kiaura para su ciulptuku, kaip sakiau, pvz. kartais kai gaminu valgyt, o jai staiga nuobodu pasidaro nors sedi gultuke salia manes visai ir tuo momentu joks zaisliukas nepraskaidrina biggrin.gif, kartais pries miega ta pora minuciu, kartais kol autokedude prisegu masinoj, o ji dar nespejo uzmigti, bet tik pradedam vaziuot, ciulptukas jau nebereikalingas. Ciulptukas ne uzciauptukas biggrin.gif naudojam ji tiesiog lengvam nuraminimui. Ir nematau tamie nieko blogo g.gif Ciulptukas mum tik kaip lemgvas padejejas. Tesiog nezinau kaip kitaip g.gif
Todel klausiu is medicinines/odontologines puses, kokio amziaus ciultpuko patariama visiskai atsisakyti ?
Atsakyti
anushka, nepykit, bet visa tai, ka jus pasakojote - tai tiesiog plaukimas priimant aplinkybes taip, kaip yra..leiskit jums siek tiek pakomentuoti (zemiau jusu teksta)..priimsit - nepriimsit jusu valia..bet galejo ir gali viskas buti kitaip...o foruma verta isnaudoti ir taip, kad rasti tuos, kurie jums padetu..o ne tik pasneketu..
QUOTE(annushka @ 2013 02 17, 18:20)
Visa nestuma galvojau, kad apsieisiu be ciulptuko, pati nei vieno nesu nupirkus (bet atsirado dovanotu).  Mergyte labai laukta, subrende mes vaikui jau seniausiai, dukrele man didziausias stebuklas, myliu be galo, artimiausio zmogaus nera pasaulyje, visa laika skiriu tik jai,(pabuti su draugemis, pasivaikscioti, kad ir pusvalandziu, nes po to laikas kai galima sau tai leisti augant vaikui ilgeja..tikrai ne nuodeme..to atsisakineti visai nereikia...tik protingai pristabdyti ir pasirinkti kada ir kaip) nei draugiu, nei pasivaiksciojimu po miesta/kinus/teatrus man nereikia, istisom parom bunu tik su dukra ir daugiau nieko man nereikia. Galeciau testi be pabaigos, bet nemanau kad bus idomu cia kam skaityt biggrin.gif  Pirma menesi saziningai gulejom su ja 20 val per para [COLOR=red](pasikviesti ka nors is zindymo konsultantu, kad paziuretu nuo pat pradziu imanoma visada..ju cia ir forume yra..nesunku rasti)(gimdymas sunkus buvo, pati nei sedet, nei vaiksciot negalejau, tai tas gulejimas man kaip ir naturalus buvo), neperdedu nei kiek, tiek valandu ji budavo prie krutines, labai norejau zindyti ir zinojau, kad laktacijai tai taip pat gerai. Ji ir miegojo prie krutines, ir valge, ir zaide kartu zisdama. Daeidavo iki to, kad apsiveme (atpyle ir tai yra normalu, reikejo pasidometi zindymo padetimis, laikymu)pora kartu nuo persivalgymo. Apzioti mokejo, bet ir taip nuo pastovaus tempimo speneliai mano sutrukinejo
(mokejo, bet zinde netaisyklingai, ypac naudodam aziulptuka - visai kitos techikos zysti ir ciulpti), skaudejo iki asaru, ji valgo, o man asaros bega  doh.gif  Daktare pradejo bart, sako, ivedinek rezima (nusisnekejo jusu daktare, truko kompetencijos, reikejo keisti). Drauges (nieko nenusimano zindyme, ieskoti patarimu reikejo pas zindymo specialistus ir jas po to pacias mokyti ateiciai) irgi patarinet pradejo, kad prie vienos kruties max pusvalandi laikyt. Tesiog jau turejau apgydyti spienelius, nes iki kraujo buvo nucilpti. Ziojau, kad nevalgo, tiesiog guli ir tampo.(vel ziniu spraga - tuscias zindymas, visai ne tiesiog gulejimas ir nevalgymas - ji tokiu budu ''uzsisakinejo Mp kitiems kartams- toks Mp gaminimo principas, reikejo dziaugtis ir padeti jai )
Pameginau duot ciulptuka, suveike, suprato, kad
(kad jus jai parupinot kita ''mama, ir zindyti teks labai ribota laiko kieki, o tai itakojo jos tolimesni elgesi su jumis..ji nepasitikeji jumis ir del to atsirado urzlumu) mamyte valgymui, pries miegus prie krutines buna tiek kiek nori, bet ilgiau nei 30 min neisbuna, saldziai uzmiega. Lovyte jos prie pat musu stovi, ištiesus ranka ja pasiekiu. Perkelus i lovyte jei issibudina ir dar kazkiek duodasi rankom ar galvyte sukioja ikisu soske, pora monuciu ir ramiai uzmiega, tada soske isimu arba pati isspjauna. (jus ta pati pasiektumet be soskes, ji pazindzius uzmigtu ir zindytu kur kas ilgiau ir lovyte..atsiprasau kam ji...artumas augina zmoguti, jis jaucia jus salia ir ramiai imigtu savaime)
Sakysit, kartu reiketu miegot, bet taip negaliu uzmigti as, gimdymo namuose tas 3 pirmas paras miegojom kartu, is tu triju paru as miegojau bendrai paemus kokias 3 val.
(Kai ismoksti zindyti atsigulus, po to tai gaunasi beveik miegomis, tiesa sakant zindydam amiegu salia savo vaiku kur kas ramiau, nei baigus zindyti:)Namuose bandziau tarp naktiniu maitinimu kelis kart palikti lovoj, baigdavosi tuom, kad pusiau samonej (neimanoma prispausti, net gulint kartu su vyru, jis sugeba taip guleti, kad maziams salia vietos daugiau nei suaugusiems lieka, plius tam ir strateguoji buiti, kai vaikai atsiranda, persikeli miegoti tik ant ciuziniu, kad butu visiems patogu, nenukristu ugtelejus)
atsibusdavau siaube, kad prispaudziau, po antklode ieskau, o pasirodo perkelus ja i savo lovyte buvau  doh.gif  nemanau, kad tokia busena sveika mamytej ir nemanau, kad as tokia reikalinga savo dukrai. (Buti sveikai ir laimingai reikia ismokti auginant vaikus taip, kad ju interesai nebutu nuskriausti..deja kai yra vaikai..jie turi gauti savo didziausia dali..o jums tenka sugebeti islaviruoti taip, kad ir pati atrastumet naujus konfortus sau- o tam padeda naujas poziuris, pagalba sau is kitu puses..laiko nesvaistymas nesvarbiems dalykams ir tt..gyvenimo budo modelis keisciasi..su vaikais..ta norejau pasakyti)
Zemai lenkiu galvas pries tas mamytes, kurios sugeba apsieiti is vis be tu pakaitalu  doh.gif  Aisku geriau be soskiu, bet mum ciulptukas padejo. Aiskinu tai dideliu ciulpimo refleksu, kurio mano (.) negalejo patempti.
(as tikiu, kad jus butumet patempusi, jei pati kiek kitaip turetumet stiprybes i tai ziureti, jei islaikytumet tam tikra nuostatu tvirtuma..nes kaip pastebiu ji nesunku isjudinti..drauges, netikusi gydytoja, bet kas kiek daugiau jus paspaudziantis gali padaryti itaka ir jus priimat ta sprendima, kuri pasiulo)

Valgom ne pagal valandas, tik uzsimano ji arba man atrodo, kad jau seniai neglaudziau is karto prie krutines dedu, neisbunam dvieju valandu tikrai, nakti irgi valgom kas 2 valandas.
Mum dabar 4,5 men., laikas kai viskas kisasi burnon, delniukai apkandzioti  doh.gif , kartais atrodo jau geriau ciulptuka kramtytu  doh.gif (vel nezinojimas - tai raidos etapas, tokio amziaus kudikiai atranda rankas, pirstus, burnyte, veiduka ciupineja..tai normalus dalykas..kuris baigiasi kai atsiranda kiti interesai..papildomas valdymas, mokymasis sliauzti, sedeti, stotis)
Mergyte nebuna kiaura para su ciulptuku, kaip sakiau, pvz. kartais kai gaminu valgyt, o jai staiga nuobodu pasidaro nors sedi gultuke salia manes visai ir tuo momentu joks zaisliukas nepraskaidrina biggrin.gif, kartais pries miega ta pora minuciu, kartais kol autokedude prisegu masinoj, o ji dar nespejo uzmigti, bet tik pradedam vaziuot, ciulptukas jau nebereikalingas. Ciulptukas ne uzciauptukas  biggrin.gif  naudojam ji tiesiog lengvam nuraminimui. Ir nematau tamie nieko blogo  g.gif  Ciulptukas mum tik kaip lemgvas padejejas. Tesiog nezinau kaip kitaip  g.gif (nebandet..gulu gultuke ir be ciulptuko gaminant maista..tik zaidi su jais kitaip..padainuoji, pakalbini, duodi kazka ne zaisliuku tipo..tiesiog isijungia isradingumas..plius vaikjuostes, nesykles..auto kedutes ant ratu..ko tik nesugalvojam tuo periodu..viskas suveikia:)
Todel klausiu is medicinines/odontologines puses, kokio amziaus ciultpuko patariama visiskai atsisakyti ? (dabar..imkit ir neduokit..pamatysit kaip jus daug laimesit is visu pusiu..o meile vaikams..kartais ne zodziuose ir deklaravime..o veiksme..pergalej pries savo stabaruma ir poziuri atejusi is senu laiku..ten verte nera..verte tai, kaip elgsites su vaiku dabar..tai ir savotiska pagarba jamm..prripazinimui, kad jus nesate virsesne uz ja)

Atsakyti
QUOTE(Nikolia @ 2013 02 17, 19:53)
anushka, nepykit, bet visa tai, ka jus pasakojote - tai tiesiog plaukimas priimant aplinkybes taip, kaip yra..leiskit jums siek tiek pakomentuoti (zemiau jusu teksta)..priimsit - nepriimsit jusu valia..bet galejo ir gali viskas buti kitaip...o foruma verta isnaudoti ir taip, kad rasti tuos, kurie jums padetu..o ne tik pasneketu.
QUOTE(annushka @ 2013 02 17, 18:20)
Visa nestuma galvojau, kad apsieisiu be ciulptuko, pati nei vieno nesu nupirkus (bet atsirado dovanotu).  Mergyte labai laukta, subrende mes vaikui jau seniausiai, dukrele man didziausias stebuklas, myliu be galo, artimiausio zmogaus nera pasaulyje, visa laika skiriu tik jai,(pabuti su draugemis, pasivaikscioti, kad ir pusvalandziu, nes po to laikas kai galima sau tai leisti augant vaikui ilgeja..tikrai ne nuodeme..to atsisakineti visai nereikia...tik protingai pristabdyti ir pasirinkti kada ir kaip) nei draugiu, nei pasivaiksciojimu po miesta/kinus/teatrus man nereikia, istisom parom bunu tik su dukra ir daugiau nieko man nereikia. Galeciau testi be pabaigos, bet nemanau kad bus idomu cia kam skaityt biggrin.gif  Pirma menesi saziningai gulejom su ja 20 val per para [COLOR=red](pasikviesti ka nors is zindymo konsultantu, kad paziuretu nuo pat pradziu imanoma visada..ju cia ir forume yra..nesunku rasti)(gimdymas sunkus buvo, pati nei sedet, nei vaiksciot negalejau, tai tas gulejimas man kaip ir naturalus buvo), neperdedu nei kiek, tiek valandu ji budavo prie krutines, labai norejau zindyti ir zinojau, kad laktacijai tai taip pat gerai. Ji ir miegojo prie krutines, ir valge, ir zaide kartu zisdama. Daeidavo iki to, kad apsiveme (atpyle ir tai yra normalu, reikejo pasidometi zindymo padetimis, laikymu)pora kartu nuo persivalgymo. Apzioti mokejo, bet ir taip nuo pastovaus tempimo speneliai mano sutrukinejo
(mokejo, bet zinde netaisyklingai, ypac naudodam aziulptuka - visai kitos techikos zysti ir ciulpti), skaudejo iki asaru, ji valgo, o man asaros bega  doh.gif  Daktare pradejo bart, sako, ivedinek rezima (nusisnekejo jusu daktare, truko kompetencijos, reikejo keisti). Drauges (nieko nenusimano zindyme, ieskoti patarimu reikejo pas zindymo specialistus ir jas po to pacias mokyti ateiciai) irgi patarinet pradejo, kad prie vienos kruties max pusvalandi laikyt. Tesiog jau turejau apgydyti spienelius, nes iki kraujo buvo nucilpti. Ziojau, kad nevalgo, tiesiog guli ir tampo.(vel ziniu spraga - tuscias zindymas, visai ne tiesiog gulejimas ir nevalgymas - ji tokiu budu ''uzsisakinejo Mp kitiems kartams- toks Mp gaminimo principas, reikejo dziaugtis ir padeti jai )
Pameginau duot ciulptuka, suveike, suprato, kad
(kad jus jai parupinot kita ''mama, ir zindyti teks labai ribota laiko kieki, o tai itakojo jos tolimesni elgesi su jumis..ji nepasitikeji jumis ir del to atsirado urzlumu) mamyte valgymui, pries miegus prie krutines buna tiek kiek nori, bet ilgiau nei 30 min neisbuna, saldziai uzmiega. Lovyte jos prie pat musu stovi, ištiesus ranka ja pasiekiu. Perkelus i lovyte jei issibudina ir dar kazkiek duodasi rankom ar galvyte sukioja ikisu soske, pora monuciu ir ramiai uzmiega, tada soske isimu arba pati isspjauna. (jus ta pati pasiektumet be soskes, ji pazindzius uzmigtu ir zindytu kur kas ilgiau ir lovyte..atsiprasau kam ji...artumas augina zmoguti, jis jaucia jus salia ir ramiai imigtu savaime)
Sakysit, kartu reiketu miegot, bet taip negaliu uzmigti as, gimdymo namuose tas 3 pirmas paras miegojom kartu, is tu triju paru as miegojau bendrai paemus kokias 3 val.
(Kai ismoksti zindyti atsigulus, po to tai gaunasi beveik miegomis, tiesa sakant zindydam amiegu salia savo vaiku kur kas ramiau, nei baigus zindyti:)Namuose bandziau tarp naktiniu maitinimu kelis kart palikti lovoj, baigdavosi tuom, kad pusiau samonej (neimanoma prispausti, net gulint kartu su vyru, jis sugeba taip guleti, kad maziams salia vietos daugiau nei suaugusiems lieka, plius tam ir strateguoji buiti, kai vaikai atsiranda, persikeli miegoti tik ant ciuziniu, kad butu visiems patogu, nenukristu ugtelejus)
atsibusdavau siaube, kad prispaudziau, po antklode ieskau, o pasirodo perkelus ja i savo lovyte buvau  doh.gif  nemanau, kad tokia busena sveika mamytej ir nemanau, kad as tokia reikalinga savo dukrai. (Buti sveikai ir laimingai reikia ismokti auginant vaikus taip, kad ju interesai nebutu nuskriausti..deja kai yra vaikai..jie turi gauti savo didziausia dali..o jums tenka sugebeti islaviruoti taip, kad ir pati atrastumet naujus konfortus sau- o tam padeda naujas poziuris, pagalba sau is kitu puses..laiko nesvaistymas nesvarbiems dalykams ir tt..gyvenimo budo modelis keisciasi..su vaikais..ta norejau pasakyti)
Zemai lenkiu galvas pries tas mamytes, kurios sugeba apsieiti is vis be tu pakaitalu  doh.gif  Aisku geriau be soskiu, bet mum ciulptukas padejo. Aiskinu tai dideliu ciulpimo refleksu, kurio mano (.) negalejo patempti.
(as tikiu, kad jus butumet patempusi, jei pati kiek kitaip turetumet stiprybes i tai ziureti, jei islaikytumet tam tikra nuostatu tvirtuma..nes kaip pastebiu ji nesunku isjudinti..drauges, netikusi gydytoja, bet kas kiek daugiau jus paspaudziantis gali padaryti itaka ir jus priimat ta sprendima, kuri pasiulo)

Valgom ne pagal valandas, tik uzsimano ji arba man atrodo, kad jau seniai neglaudziau is karto prie krutines dedu, neisbunam dvieju valandu tikrai, nakti irgi valgom kas 2 valandas.
Mum dabar 4,5 men., laikas kai viskas kisasi burnon, delniukai apkandzioti  doh.gif , kartais atrodo jau geriau ciulptuka kramtytu  doh.gif (vel nezinojimas - tai raidos etapas, tokio amziaus kudikiai atranda rankas, pirstus, burnyte, veiduka ciupineja..tai normalus dalykas..kuris baigiasi kai atsiranda kiti interesai..papildomas valdymas, mokymasis sliauzti, sedeti, stotis)
Mergyte nebuna kiaura para su ciulptuku, kaip sakiau, pvz. kartais kai gaminu valgyt, o jai staiga nuobodu pasidaro nors sedi gultuke salia manes visai ir tuo momentu joks zaisliukas nepraskaidrina biggrin.gif, kartais pries miega ta pora minuciu, kartais kol autokedude prisegu masinoj, o ji dar nespejo uzmigti, bet tik pradedam vaziuot, ciulptukas jau nebereikalingas. Ciulptukas ne uzciauptukas  biggrin.gif  naudojam ji tiesiog lengvam nuraminimui. Ir nematau tamie nieko blogo  g.gif  Ciulptukas mum tik kaip lemgvas padejejas. Tesiog nezinau kaip kitaip  g.gif (nebandet..gulu gultuke ir be ciulptuko gaminant maista..tik zaidi su jais kitaip..padainuoji, pakalbini, duodi kazka ne zaisliuku tipo..tiesiog isijungia isradingumas..plius vaikjuostes, nesykles..auto kedutes ant ratu..ko tik nesugalvojam tuo periodu..viskas suveikia:)
Todel klausiu is medicinines/odontologines puses, kokio amziaus ciultpuko patariama visiskai atsisakyti ? (dabar..imkit ir neduokit..pamatysit kaip jus daug laimesit is visu pusiu..o meile vaikams..kartais ne zodziuose ir deklaravime..o veiksme..pergalej pries savo stabaruma ir poziuri atejusi is senu laiku..ten verte nera..verte tai, kaip elgsites su vaiku dabar..tai ir savotiska pagarba jamm..prripazinimui, kad jus nesate virsesne uz ja)
*


Tik nereikia perlenkti doh.gif . Kam lekti i krastutinumus ir vaikytis laikmecio mados. Po kokiu 10 metu atsiras nuomone, kad ciulptukas tiesiog ypatinga priemone vaiko vystymesi. Ir visos puls aiskinti, kad taip taip, tikrai taip.
Dabar uzplaukusi kazkokia "super naturalumo" banga doh.gif :
1) Ciulptukas - kazkoks baubas, vienos nelaimes per ji. Uzauginau 2 vaikus, maitinau pati, ciulptuka ciulpe iki pusantru metu. Nieko tragisko nenutiko, dantys puikus, sukandimai be jokiu priekaistu, nemete mano kruties, maitinau iki metu.
2) Neduok dieve primaitinsi misinukais, po to tikrai nebeims kruties. Nesamone! Dabar auginu dvynukus (4,5 men). Pradzioje ne visai pakako mano pieno, primaitinau abu koki menesi. Dabar maitinu pati, pieno turiu kibirais.
3) Duok kruti, kada tik jie uzsimano. Jau rasiau sitam forume, kad per 4 menesius, kai auginu dvynius, turejau 6 pieno sastovius, su baisiniais gumbais. Issikvieciau zindymo specialiste, kuri patare laikytis rezimo ir leisti vaiku skrandukams pailseti.
4) Miegokime vienoje lovoje su vaikais iki 3 metu, o jei galite ir ilgiau. Visiskai nesutinku schmoll.gif .
Ir dar galeciau vardinti "n" dalyku. Manau, kad turi buti pusiausvyra ir sveikas protas. Bet aisku, kiek zmoniu tiek nuomoniu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cimbalimba: 17 vasario 2013 - 22:26
vaikas ne mada, o atsakomybe..ir blogumas, kad suvokti, kad jie negimsta ''komplekte su ciulptuku'' taip sudetinga..kad taip i krauja iauge anksciau buvus butinybel o po to tapus mada, nes atsirado pirkeju ir bukagalviu, kurie itikejo, kad tai kroota, panaudoti ciulptuka jau ne tik vaiku namu kudikiams, o ir tevus turintiems vaikams..tai yra egoizmas ir nepagarba vaiko atzvilgiu..nesirupinimas jo sveikata..velesnem to naudojimo pasekmem - veido forma ciulpiant ciulptuka gali kisti, dirba ne tiek raumenys, kur gamtos skirti..ir nieko keisto..kai po to vyrai sako, kokie menki musu smakrai, kai kamuoja adenoidai ir sinusitai..ausu uzdegimai, slogos..arba kai yra koks pergyvenimas lenda i saldytuvus uzkasti..tip tai vis tas gerietis ciulptukas..
esme ne tik geruose dantyse..
negi taip sudetinga..toki nedideli laiko kieki, kol tam vaikui reikia buvimo salia, rupescio ir demesio..tuos niekingus kelis metus tiesiog skirti laiko..jo pazinimui, paciu prisitaikymui prie vaiko ritmo, perrpratimo jo siunciamu signalu ir tiesiog zindymo..be pagailejimo...gal jis kol ciulpia ciulptuka, mieliau pazistu..kiekvienas lasas vertingas..
tad
tie jusu 1, 2, 3,4 eiliniai atsikalbinejimai..
beje, kad nemoketi guzu ismelzejoms pinigu, galiu patarti praktiskai ka daryti..paciai..o tas jos duotas rezimas..tik rodo menka kvalifikacija..
pusiausvyra yra tuomet, kai nebuna nuskriausta nei viena puse..kai vyrauja supratimas, meile ir harmonija..ir nekyla kvailu klausimu ir marazmu, kad nenaudoti ciulptuko tai vaikytis kazkokios mados ar stengtis elgtis pagal savo vidine prigimti ir labiau ismokti i save isiklausyti ir paisyti Gamtos desniu yra buti naturalizmo sektoj..taip gali kalbeti tiek tas, kas nelabai pasiruoses ka nors savyje keisti, suprasti, kad neuztenka vadintis Zmogumi, reikia juo stengtis buti ir mokytis visa gyvenima..ir vaikai is tikro ir yra mokytojai...

QUOTE(Cimbalimba @ 2013 02 17, 22:24)
Tik nereikia perlenkti  doh.gif . Kam lekti i krastutinumus ir vaikytis laikmecio mados. Po kokiu 10 metu atsiras nuomone, kad ciulptukas tiesiog ypatinga priemone vaiko vystymesi. Ir visos puls aiskinti, kad taip taip, tikrai taip.
Dabar uzplaukusi kazkokia "super naturalumo" banga doh.gif :
1) Ciulptukas - kazkoks baubas, vienos nelaimes per ji. Uzauginau 2 vaikus, maitinau pati, ciulptuka ciulpe iki pusantru metu. Nieko tragisko nenutiko, dantys puikus, sukandimai be jokiu priekaistu, nemete mano kruties, maitinau iki metu.
2) Neduok dieve primaitinsi misinukais, po to tikrai nebeims kruties. Nesamone! Dabar auginu dvynukus (4,5 men). Pradzioje ne visai pakako mano pieno, primaitinau abu koki menesi. Dabar maitinu pati, pieno turiu kibirais.
3) Duok kruti, kada tik jie uzsimano. Jau rasiau sitam forume, kad per 4 menesius, kai auginu dvynius, turejau 6 pieno sastovius, su baisiniais gumbais. Issikvieciau zindymo specialiste, kuri patare laikytis rezimo ir leisti vaiku skrandukams pailseti.
4) Miegokime vienoje lovoje su vaikais iki 3 metu, o jei galite ir ilgiau. Visiskai nesutinku  schmoll.gif .
Ir dar galeciau vardinti "n" dalyku. Manau, kad turi buti pusiausvyra ir sveikas protas. Bet aisku, kiek zmoniu tiek nuomoniu.

Atsakyti
[quote=Nikolia,2013 02 18, 00:24]
veido forma ciulpiant ciulptuka gali kisti, dirba ne tiek raumenys, kur gamtos skirti..ir nieko keisto..kai po to vyrai sako, kokie menki musu smakrai, kai kamuoja adenoidai ir sinusitai..ausu uzdegimai, slogos..arba kai yra koks pergyvenimas lenda i saldytuvus uzkasti..tip tai vis tas gerietis ciulptukas..

Miela, Nikolia, anot jusu tiesiog neispasakytai lengva isvengti sitiek "israsytu" ligu vien tik neduodant ciulptuko doh.gif. Butu labai paprasta gyventi. Visos bedos tik del ciulptuko.
Pagal jusu rasliava matyt esate tik teoretike. Neisigilinus i individualia situacija auginant vaika, labai lengva pamokslauti ir kaltinti kitus atsakomybes ir isprusimo neturejimu (nesuprantu kodel jus ta sau leidziate blink.gif ).
Linkiu jums truputi nuleisti "gara" mirksiukas.gif
Atsakyti
As tik uz prasmingas diskusijas mirksiukas.gif Nikolia 4u.gif , griztant prie Jusu pastebejimu mano atzvilgiu: pieno nenusitraukineju taip sakant is principo, todel iseit kad ir i kirpykla kol kas galimybiu neturiu, nes maze valgyt reikalauja kas 1,5-2 val., apie pasivaiksciojimus su draugemis ir kalbos negali buti biggrin.gif kitas dalykas, kad man dabar ir noro nera skirtis su mergyte kad ir tom keliom valandom. Kazkas pasakys, kad per daznai maitinu, gal pieno truksta, tikrai ne, nes ta lengvai galiu atsekti pagal sunaudotu daugkartiniu sauskelniu kieki. 4 men esam 69 cm, ir 7 kg. Ciulptukas buvo duotas nuo antro gyvenimo menesio, tai jau ir pagal gerb. Vitkausko teorijas nera kritiskai blogas dalykas, nes zindymo igudziai jau kaip ir nusistoveje g.gif Mergyte tikrai neciulpia mano (.) o graziai apziojus zindo. Na del miegojimo kartu, tai niekaip manes neitikinsit, as taip miegot tiesiog negaliu del nuolatines baimes kad pazadinsiu kai apsiverciu ant kito sono arba prispausiu blush2.gif tikrai nematau nieko tame blogo, ji vakare pavalgius paguldyta lovyteje be jokiu kaprizu graziai uzmiega, ciulptukas padeda keliom minutem apraminti rankytes biggrin.gif
Praskaidrimt uzplaukusias debesys bandom visaip, ir dainuojam, ir skaitom, ir sokam, ir su mano plastikiniais indais pazaidziam, bet kartais to negana, o papo istraukti ta minute nu niekaip negaliu.
Konkreciai mano atzvilgiu ka pasiulysit praktiskai? Bet tik prasau be tu pamokslavimu apie gamtos desnius, isiklausimus i vaika, visa tai as puikiai suprantu. Kaip konkreciai spresti ? Visa laika nesioti ant ranku, kad ir stovint prie puodu su karsciais garais? Vezant autokedutej leisti isirekauti taip, kad jau poto niekas nepadetu, bet gink dieve neduoti ciulptuko? Iseinant po skiepu is poliklinikos leisti riekauti saltam ore iki pamelinavimo?
Nesu tingine mama, ar apsileidele ar neisprususi. Tai musu pirmas vaikas. Teoriniu ziniu turiu tikrai daug, nuosekliai ruosiaiusi motinystej, vienas dalykas ko man truksta tai praktika, nes su teorija realioj kasdienybej tikrai daug kas nesutampa. Sakau dar karta, as mielai apsieiciau be, kaip sakot, pakaitines mamos, bet tikrai man tai atrodo musu atveju beveik neimanoma g.gif

Jums Cimbalimba taip pat aciu uz pasisakyma, 4 vaiku mama, tai jau daug ka pasako wub.gif Jums manau praktiniu ziniu jau tikrai netruksta cool.gif
Atsakyti
nepriimkit tai asmeniskai, tiesiog pastebejimas, praleidus jau atsiradus vaikams ne vienus metus forume:
is tikro idomiausia, kai zmogus atranda foruma, dar tik pradejes lauktis ir lyg turi galimybe pasidairyti, paziureti kokios kitu patirtys, ka galima butu paciam del to padaryti, kas galetu padeti, patarti zindant, auginant vaikus...uzsitikrinti palaikymo komanda, susirasti kontaktus pagalbai...bet ne..tai nebutina, dazniausiai dauguma iki to, kol susilauks mirksta kokiam pvz kosmetikos forume, kazka pardavineja, perka..ir kai jau ateina laikas gimdyti pasitenkina tuo, kaip gausis ..patiki save bet kokiai gimdyklai, bet kokiam personalui, ima svaigti kokie visi aplink nejautrus ir nesuprantantis, kad kiekvienos gyvenimas unikalus ir nepakartojamas..ir kad ne viskas imanoma..po to taip ir gaunasi, kad puola i bobuliu, draugiu , pazistamu ir kvailu mediku rankas ir dar labiau viska sujaukia..
Del to..teorija tai ar ne..bet igytas zinias api edaug dalyku, net ir forumo lygiu pavyko panaudoti..ir viskas gavosi labai neblogai..tik reikia paciam to noreti ir deti pastangas...
tad jums asmeniskai tiesiog klausimas;
o jus ka nors del to darete? Ciulptukas tik lasas juroje..mano akimis geriau isvengti ir nedaryti to, kas gali buti, nei padarius ir netycia gavus kokia problema is to..skescioti rankom ir meginti kazka taisyti..man taip ramiau..nes yra nemazai dalyku, kuriu taip isvengti kaip ciulptuko gali nesigauti..auklejant, mokant..ten dar sudetingiau..




[quote=Cimbalimba,2013 02 18, 10:20]
[quote=Nikolia,2013 02 18, 00:24]
veido forma ciulpiant ciulptuka gali kisti, dirba ne tiek raumenys, kur gamtos skirti..ir nieko keisto..kai po to vyrai sako, kokie menki musu smakrai, kai kamuoja adenoidai ir sinusitai..ausu uzdegimai, slogos..arba kai yra koks pergyvenimas lenda i saldytuvus uzkasti..tip tai vis tas gerietis ciulptukas..

Miela, Nikolia, anot jusu tiesiog neispasakytai lengva isvengti sitiek "israsytu" ligu vien tik neduodant ciulptuko doh.gif. Butu labai paprasta gyventi. Visos bedos tik del ciulptuko.
Pagal jusu rasliava matyt esate tik teoretike. Neisigilinus i individualia situacija auginant vaika, labai lengva pamokslauti ir kaltinti kitus atsakomybes ir isprusimo neturejimu (nesuprantu kodel jus ta sau leidziate blink.gif ).
Linkiu jums truputi nuleisti "gara" mirksiukas.gif
[/quote]
Papildyta:
ir vis tiek, jei viskas taip puiku.,.kam jo reikia?
kurioj vietoj nebutu imanoma gyventi be jo?
vaiku kiekis neapsprendzia patirties..gali tureti, kad ir 10 vaiku..bet nesistengti gilintis i tai, ka darai..
smile.gif beje su pirmu..mes neskaitem jokiu knygu jokiom temom..tiesiog auginom nesistebedami kodel jis verkia, zindo daug ir dar ka daro..gyveni taip, lyg kiekviena diena butu paskutine, spaudi is saves maksimuma..priguli pailseti kai tik gali..ir gaunasi kur kas geriau..sklandziau, nei kazka skaitant...o toliau..jau tiesiog zinai..kad tai praeis..ir viskas laikina..knygos, straipsniai, bendraminciai atsirado jau ipusejus auginimus ir tai tik papilde, pastiprino suvokima, kad tai gerai..
sekmes jums ir jei galiu padeti kokiu klausimu ar bent padeti rasti kas padetu..visada galit brukstelti.

[quote=annushka,2013 02 18, 11:25]As tik uz prasmingas diskusijas  mirksiukas.gif  Nikolia  4u.gif , griztant prie Jusu pastebejimu mano atzvilgiu: pieno nenusitraukineju taip sakant is principo, todel iseit kad ir i kirpykla kol kas galimybiu neturiu, nes maze valgyt reikalauja kas 1,5-2 val., apie pasivaiksciojimus su draugemis ir kalbos negali buti biggrin.gif kitas dalykas, kad man dabar ir noro nera skirtis su mergyte kad ir tom keliom valandom. Kazkas pasakys, kad per daznai maitinu, gal pieno truksta, tikrai ne, nes ta lengvai galiu atsekti pagal sunaudotu daugkartiniu sauskelniu kieki. 4 men esam 69 cm, ir 7 kg. Ciulptukas buvo duotas nuo antro gyvenimo menesio, tai jau ir pagal gerb. Vitkausko teorijas nera kritiskai blogas dalykas, nes zindymo igudziai jau kaip ir nusistoveje  g.gif Mergyte tikrai neciulpia mano (.) o graziai apziojus zindo. Na del miegojimo kartu, tai niekaip manes neitikinsit, as taip miegot tiesiog negaliu del nuolatines baimes kad pazadinsiu kai apsiverciu ant kito sono arba prispausiu  blush2.gif  tikrai nematau nieko tame blogo, ji vakare pavalgius paguldyta lovyteje be jokiu kaprizu graziai uzmiega, ciulptukas padeda keliom minutem apraminti rankytes  biggrin.gif 
Praskaidrimt uzplaukusias debesys bandom visaip, ir dainuojam,  ir skaitom, ir sokam, ir su mano plastikiniais indais pazaidziam, bet kartais to negana, o papo istraukti ta minute nu niekaip negaliu.
Konkreciai mano atzvilgiu ka pasiulysit praktiskai? Bet tik prasau be tu pamokslavimu apie gamtos desnius, isiklausimus i vaika, visa tai as puikiai suprantu. Kaip konkreciai spresti ? Visa laika nesioti ant ranku, kad ir stovint prie puodu su karsciais garais? (jus bandet ? teko zindyti viena, o maitinti salia kita , nes mokesi valgyti..zinot vieni zmones tiesiog visko bijo, prisigalvoja, ir neperzengia savo nustatytu ribu..verkimo periodas autokedutese truko kol nepersedom i didesnes kedutes..tai normalu..nieko nemato..nepatinka taip sedeti..uzsimerki ir vaziuoji..ismokstam po to iprantam..ir nera tame kazkokios tragedijos..skiepai, poliklinika..saltas oras..nesuserga jie taip, nuo tu gerkliu ir rekimo..be to kai matai, kad jau verks, iki ant ranku..zodziu..i kiekviena toki postringavima galima papasakoti kardinaliai kitokias situacijas...juolab, auginamai vaikai labai skirtingu temperamentu...vienas ypatingas giedorius:) Vezant autokedutej leisti isirekauti taip, kad jau poto niekas nepadetu, bet gink dieve neduoti ciulptuko? Iseinant po skiepu is poliklinikos leisti riekauti saltam ore iki pamelinavimo?
Nesu tingine mama, ar apsileidele ar neisprususi. Tai musu pirmas vaikas. Teoriniu ziniu turiu tikrai daug, nuosekliai ruosiaiusi motinystej, vienas dalykas ko man truksta tai praktika, nes su teorija realioj kasdienybej tikrai daug kas nesutampa. Sakau dar karta, as mielai apsieiciau be, kaip sakot, pakaitines mamos, bet tikrai man tai atrodo musu atveju beveik neimanoma  g.gif 

Jums Cimbalimba taip pat aciu uz pasisakyma, 4 vaiku mama, tai jau daug ka pasako  wub.gif Jums manau praktiniu ziniu jau tikrai netruksta  cool.gif
[/quote]
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikolia: 18 vasario 2013 - 12:33
QUOTE(Aleksiusha @ 2009 05 03, 22:29)
Sveikos mamytes smile.gif
Noreciau atidaryti temele apie ciulptukus kaip pratinote, ar esate pries ciulptukus? Kada atpratinote ir kaip?

mano situacija yra tokia: Kai tik pagimdziau buvau nusistacius pries ciulptukus, ir net savo mamai neleidau kai ta kiso mano maziukei dar ligoninej soske, sakiau kad mums tu nesamoniu nereikia. doh.gif  dabar mano mazei jau beveik 2 men. ir niekaip negaliu jai ikisti soske nors ir kaip noreciau, nes ziuriu pas drauge ciulpia sau ir ramu, o maniske vis nerami verkslena, kisa kumscius i burna (net iskarto povalgius), tai galvoju kad ta soske vis del to reikalingas daiktas, bet kad dabar niekaip maniske jos nenori ciulpti.  unsure.gif Gal kas kokiu patarimu turit?

ciulptukas jau vien del to naudingas, kad formuojasi kudikio zandikauliukas, tad per daug ir per ilgai nesveika, bet ir visiskas ignoravimas vadinamosios soskes, gali tureti nepageidaujamu pasekmiu wink.gif
Atsakyti
Kadangi nesilaikau vaiku auginimo madu, abiems dukroms daviau ir jokiu problemu nebuvo. Atpratinau lengvai atejus laikui, sakandzio bedu nera.
Atsakyti
mes ir davem smile.gif
Atsakyti
Oho kokiu teoriju cia prisiskaiciau... as abiem daviau, vyresneliui padedavo nusiramint, atpratinom labai lengvai, o mazajam kartais pasiulau, bet kai jis ciulptuko nenori iskart spjauna lauk, tad nekisu, bet nematau tame nieko blogo ax.gif
Atsakyti