Na gal ir yra tokia tema, bet kazkaip nepastebejau
, turiu kameroje saldytos kalmaru file, tik deja neturiu jokiu receptu ir nebeisivaizduoju ka galima is jos pasigaminti, todel prasau pasidalinti receptukais
na is tiesu kalmaru file mano naujausias-skaniausias atradimas...
bet perku ja jau uzmarinuota,didelese maximose. tai viskas gana paprasta, tiesiog uzmetu orkaitej ant groteliu, arba gamtoje i kepsinine. 15min nedideliame karstyje ir
svarbu kad ji neperketu, ir netaptu gumine
nes tada geriausiu atveju tik tik i salotas smulkiai supjauscius
o marinatas, kai skaiciau sudeti, gana paprastas: druskyte, pipirai, petrazoles, krapai ir kt zolytes
bet perku ja jau uzmarinuota,didelese maximose. tai viskas gana paprasta, tiesiog uzmetu orkaitej ant groteliu, arba gamtoje i kepsinine. 15min nedideliame karstyje ir
svarbu kad ji neperketu, ir netaptu gumine
o marinatas, kai skaiciau sudeti, gana paprastas: druskyte, pipirai, petrazoles, krapai ir kt zolytes
as daznai kalmarus ir su makaronais darau, ir su ryziais, dedu ir i sriubas.. net nezinau, kaip krevetes naudoju visur ir visaip
Šaldytus kalmarus (valytus) įdėti į puodą su šaltu vandeniu. Kai užvirs,po 3min. išjungti viryklę ir palikti,kol atauš. Išverda
-nei kieti,nei guminiai.Keli būdai:
Virtus kalmarus galima pjaustyti žiedais,pabarstyti prieskoniais ir apkepti svieste;
Galima kepti alaus tešloje
(gruzdintuvėje) ;
Kalmarus sudedu į keptuvę su šiek tiek sviesto,prieskoniais,įpilu šiek tiek vandens, paskui su vandeniu išmaišytus miltus,kad sutirštinti padažą. Labai skanu su bulvių koše
Virtus kalmarus galima pjaustyti žiedais,pabarstyti prieskoniais ir apkepti svieste;
Galima kepti alaus tešloje
Kalmarus sudedu į keptuvę su šiek tiek sviesto,prieskoniais,įpilu šiek tiek vandens, paskui su vandeniu išmaišytus miltus,kad sutirštinti padažą. Labai skanu su bulvių koše
gruzdintuvej
su astriu padazu
Aš kelis kartus kepiau kalmarų žiedus traškioj tešloj, nesudėtinga ir greita, bet kažkaip atsibodo
, o receptas iš interneto platybių.
QUOTE(Chemija @ 2012 02 28, 23:05)
Turiu karštai rūkytų kalmarų filė. Vaizdas kaip lašinių
Kaip galima būtų skaniai suvartoti, nes dabar kažkaip dingsta apetitas vos pamačius 
Tai neziurekit
lenvai pakepu ant sviesto, tada grietineles, druskytes, pipiriuku, cesnako, krapu. Patiekti su bulviu kose. Pirstus apsilaizyti galima.
QUOTE(laselis @ 2012 04 06, 19:57)
lenvai pakepu ant sviesto, tada grietineles, druskytes, pipiriuku, cesnako, krapu. Patiekti su bulviu kose. Pirstus apsilaizyti galima.
O kiek laiko kepat?man guminiai gaunasi...







