Įkraunama...
Įkraunama...

Vaiko ožiukai

QUOTE(pelkių Monas @ 2009 05 21, 13:12)

Dar kazkuri mama rase kaip musesi su vaiku del skalbiniu.

as aprasyta situacija supratau kitaip, buvo ir antras tos pacios dalyves postas apie tai: vaikas tiesiog pamate kambaryje su kitais skalbiniais padziauta savo rubeli ir jo norejo. mama, savaime suprantama, nedave, nes slapias - ir uzsisuko konfliktas.
Atsakyti
aj dar man patiko.. geda, kai vaikas krenta ant zemes prie zmoniu, o musti prie zmoniu tai ne geda lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonifacija @ 2009 05 21, 13:27)
aj dar man patiko.. geda, kai vaikas krenta ant zemes prie zmoniu, o musti prie zmoniu tai ne geda  lotuliukas.gif

is tikruju, viskas cia labai logiska. motinai geda, todel ji ir imasi veiksmu, geda sukelusioms priezastims salinti smile.gif deja, kol kas musu visuomeneje viena vertus, isaukleti "geri" vaikai yra tie, kurie nei girdimi, nei matomi, kita vertus, tramdyti vaika fiziskai yra priimtina, nes mazi vaikai nera pakankamai samoningi.
Atsakyti
Buvo pas mus tokia situacija-nuvažiavom pas vyro močiutę į vsečius. Praėjus kiek laiko mažiukė pradėjo ožiuotis, zirzia, lipa, mėto žemėn daiktus. Na, elementarūs ožiukai. Vyro močiutė ir sako-niu niu niu Emilyte, kas čia per ožiukai, turbūt jau diržiuko reikia, kad tokia mažutė, o jau ožiukai lenda. Kas vėliau bus???
Tada mano vyras pasakė-nu čia dabar? kas vėliau bus?? NIEKo, UŽAUGS VAIKAS IR VISKAS> Diržo? Ką ji padarė, kad mušti reikėtų? Čia juk tik mažas vaikas, jai nuobodu, nėra ką veikti, žaislų neturi čia, tai ir zirzia. Ko tu tikiesi-kad ji sėdės, tylės, kaip suaugusi, gal dar nori, kad megztų, nertų vašeliu ir mandagi būtų?
Močiutė nebesakė nei žodžio, tik "reikės nupirkti kokį žaislą, kad turėtų ką veikti atvažiavusi".
Čia papasakojau, kad kartais mamos pagalvotumėt, jog žmogutis šalia jūsų-tik mažas vaikas. Nesitikėkit, kad elgsis kaip protingas suaugęs (o ir jie ne visada protingi).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo __snowflake: 21 gegužės 2009 - 13:04
QUOTE(Kirkė @ 2009 05 21, 12:12)
Na, jei aiškinimu vadinsim tokią situaciją, kai: negražu, mažuti taip kalbėti, negalima, mamytė taip nesako, tai ne aiškinimas. Vaikui iškart kyla klausimas ką reiškia negražu, kodėl taip negalima kalbėti, jei kiti taip kalba.
Jei aiškinat, turi būti ir žodžiai aiškus, ir emocijos parodytos, ir tinkama intonacija viskas sakoma.

Tai kaip jus aiskinat tada,kokiais butent zodziais,jei netinka pradzioje jusu parasytas aiskinimas,net idomu labai pasidare smile.gif ?

Papildyta:
QUOTE(gutte86 @ 2009 05 21, 12:21)
vaikas jusu bijo, o ne gerbia.

Netiesa,as esu isitikinusi,kad ne bijo.Nuo vyro gauna i uzpakali daug dazniau,bet jo visai neklauso,ir toliau musasi ir spjaudosi ir t.t.,o manes nei karto nera palietus,nors as reciau aukleju musimu,bet manes klauso,myli labiau uz visus ir tikrai gerbia,o ne bijo.
Atsakyti
Va, va biggrin.gif As sakau taip kaip Jusu vyras. Nes labai daznai musa, nes atseit veliau ant sprando uzlips. O jeigu neuzlips? O jeigu is viso nelips? O jeigu ir mustas uzlips? Bus problema- rasim sprendima. Ner problemos, ner ko sukt galvos. Visko numatyt negalim.
ir is viso tema ne apie vaiku musima, nes tokios jau buvo 2. Kalbam apie tai, kaip tvarkytis su oziukais, kokie jie buna, kada jie praeina, kuo pasikeicia ir tt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2009 05 21, 11:07)
Jeigu pakalbėsit su vaiku apie tai, kad nesmagusesei buvo, kai jis taip su ja kalbėjo, paaiškinsit, kad tokie žodžiai labai negražūs ir skaudina, todėl nei tėtis nei mama jų nenaudoja  ir viskas susitvarkys.

QUOTE(Kirkė @ 2009 05 21, 12:12)
Na, jei aiškinimu vadinsim tokią situaciją, kai: negražu, mažuti taip kalbėti, negalima, mamytė taip nesako, tai ne aiškinimas.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif jusu pirmas postas priestarauja antram doh.gif
Stengiates pabuti protinga,bet kad nebezinote kaip turbut biggrin.gif
QUOTE(pelkių Monas @ 2009 05 21, 13:12)
O man visai negeda biggrin.gif Man vienodai sviecia, kaip i vaiko kritimus ziuri aplinkiniai.
Niekada uz tai nera gaves per uzpakali. (gaves uz kitus dalykus su ranka, del ko gailiuosi ir ieskau info ir mokausi auklet kitaip) Jeigu jau krenta, sakau, tuoj kasiu tau i pilva, ir kandu - kutenu. pradeda juoktis ir baigti oziukai biggrin.gif

Niekada neteko musti vaiko parduotuveje,pas mane vaikas ant ot yra isaukletas,viesumoje tokiu dalyku nebuvo niekada.
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2009 05 21, 12:35)
is tikruju, viskas cia labai logiska. motinai geda, todel ji ir imasi veiksmu, geda sukelusioms priezastims salinti smile.gif deja, kol kas musu visuomeneje viena vertus, isaukleti "geri" vaikai yra tie, kurie nei girdimi, nei matomi, kita vertus, tramdyti vaika fiziskai yra priimtina, nes mazi vaikai nera pakankamai samoningi.

na zinai, man paprastai pasako, jog man PASISEKE, kad GIME toks vaikas, su kuriuo neturiu problemu lotuliukas.gif ir dar palinki tureti auklejimo problemu su antru, kuris greit atkeliaus i musu seima, kad jas suprasciau. doh.gif Tokiais momentais pagalvoju, nejaugi maza zmogus, tas stebuklas gali gimti budamas blogas? juk trecia diena savo gyvenimo vaikas isspaudzia nevalinga sypsena, o ne suraukia antakius... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanilla27 @ 2009 05 21, 14:11)
Tai kaip jus aiskinat tada,kokiais butent zodziais,jei netinka pradzioje jusu parasytas aiskinimas,net idomu labai pasidare smile.gif ?

mazi vaikai masto labai konkreciai. pasakymas "taip daryti/kalbeti negrazu" per daug abstraktus ir vaikui neperteikia jokio turinio. "negrazu" mazam vaikui tiesiog tuscias zodis.

ir apskritai, 2-3 metu vaikui, kuris dar tik pradejo kalbeti, keiksmazodziai neturi tokios reiksmes, kokia jiems suteikiame mes, suaugusieji. manau, kad namuose kartodami nugirstus keiksmazodzius, vaikai butent ir bando patikrinti, ka tie zodziai reiskia, kaip i juos reaguoja tevai.

manau, cia tiktu keli dalykai. pirmiausia, reiketu padaryti taip, kad vaikai savo aplinkoje keiksmazodziu negirdetu. toliau, galima arba apskritai nekreipti demesio i vaiku kalbas - ir jie po kurio laiko keiksmazodzius uzmirs. arba, jei vaikas vyrelesnis, galima pasakyti, kad nesupratote, ka vaikas pasake, ir paklausti, kokios cia kalbos zodi pavartojo? ir ka, vaiko nuomone, tas zodis reiskia? beveik neabejoju, kad gerokai nustebsite, isgirde vaiko paaiskinimus smile.gif
o jeigu paaisketu, kad vaikas vis delto supranta, ka sako, tada galima paaiskinti, kad tokie zodziai zmones gali izeisti, iskaudinti, supykdyti, todel taip sakyti negalima.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2009 05 21, 11:07)
Jeigu pakalbėsit su vaiku apie tai, kad nesmagusesei buvo, kai jis taip su ja kalbėjo, paaiškinsit, kad tokie žodžiai labai negražūs ir skaudina, todėl nei tėtis nei mama jų nenaudoja  ir viskas susitvarkys. Vaikas remsis šeima, jei šeima bus su juo  mirksiukas.gif

aš truputį kitaip galvoju rolleyes.gif vaikas įsikanda baisius žodžius dėl to, kad aplinkinius tai šokiruoja. vienas keikiasi, kitas sako aš tave nušausiu, arba nemyliu tavęs, arba tu manęs nemyli. ir jeigu suaugę užpyksta, išsigąsta, nustemba -- reiškia tikslas pasiektas. vaikas supranta kad tokie žodžiai įžeidūs ir jie tinka neigiamoms emocijoms reikšti.
todėl man atrodo reikia apsimesti nesupratus, arba kad visai neišsigandai, ir duot suprast vaikui, kad tie "baisūs žodžiai" nei gąsdina, nei gėdina, nei šokiruoja, o tiesiog kvaila.
o kad nemandagu, negražu, pakalbėti tada kai nurims emocijos.
Atsakyti
Norėčiau parekomenduoti neblogą knygutę, mums ji thumbup.gif

JOHN GRAY VAIKAI KILĘ IŠ DANGAUS Pozityvūs vaikų auklėjimo metodai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 21 gegužės 2009 - 15:11
QUOTE(sena niekšė @ 2009 05 21, 15:30)
aš truputį kitaip galvoju  rolleyes.gif vaikas įsikanda baisius žodžius dėl to, kad aplinkinius tai šokiruoja. vienas keikiasi, kitas sako aš tave nušausiu, arba nemyliu tavęs, arba tu manęs nemyli. ir jeigu suaugę užpyksta, išsigąsta, nustemba -- reiškia tikslas pasiektas. vaikas supranta kad tokie žodžiai įžeidūs ir jie tinka neigiamoms emocijoms reikšti.
todėl man atrodo reikia apsimesti nesupratus, arba kad visai neišsigandai, ir duot suprast vaikui, kad tie "baisūs žodžiai" nei gąsdina, nei gėdina, nei šokiruoja, o tiesiog kvaila.
o kad nemandagu, negražu, pakalbėti tada kai nurims emocijos.

drinks_cheers.gif
Atsakyti